Home » Producten » ABS » Anti Warp ABS-X Wit
  • Wit filament 1.75mm Rol
  • Wit filament 1.75mm Rollen
  • Wit filament 2.85mm Rol
  • Wit filament 1.75mm Rol
  • Basic ABS Wit 3D Print Voorbeeld
  • Wit filament 1.75mm Rol

Anti Warp ABS-X Wit

25.95 inclusief BTW

2.85mm Opties selecteren1.75mm Opties selecteren

Anti Warp ABS X wit filament

3D printen kan gebruikt worden voor verscheidene toepassingen. Elke toepassing vereist een kritische blik op benodigde materiaalsoort. Voor impactsterke objecten raden wij PET-G of deze ABS aan. Als u vaker met ABS filamenten heeft gewerkt weet u dat deze materiaalsoort warping kan vertonen. Warping wordt veroorzaakt door krimp dat plaatsvindt bij het afkoelen van de thermoplast. Door deze krimp kan het object loslaten van het printbed, of kan het object ombuigen tijdens het printen. Hierdoor kan de nozzle door een voorgaande laag heen bewegen waardoor de print faalt. Bij het 3D printen met ABS filament is het voorkomen van warping dus erg belangrijk. Met deze insteek is onze ABS zero ontwikkeld. Dit is de nieuwste generatie ABS filament met ‘zero warping technologie’. Door deze technologie heeft dit filament veel minder problemen met cracking. Dit is het loslaten van printlagen onderling. Daarnaast heeft dit materiaal bewezen een betere laaghechting en blijft het beter aan het printbed zitten. Dit materiaal is de ultieme ABS die prachtige en sterke materialen oplevert op elke FDM 3D printer. Dit zonder de alom bekende problemen zoals warping en slechte hechting. Het is een perfect materiaal voor objecten die een hoge impact sterkte nodig hebben. Enkele voorbeelden zijn negatieven voor een gietproces, of een prototype van een boormachine.

Beste prijs
Vanaf € 100,- gratis verzending
Uitstekende service met omruilgarantie

Product Description

Productkenmerken ABS zero Filamenten

De printinstellingen voor ABS zero zijn als volgt: De nozzle temperatuur kan het beste ingesteld worden op 240 tot 260 graden Celsius, afhankelijk van de laagdikte en printsnelheid. Het materiaal heeft een heated bed nodig. Deze kan het beste ingesteld worden op een temperatuur rond de 80 graden Celsius. Warping is met dit materiaal significant minder dan met concurrerende ABS filamenten. Vindt er toch nog warping plaats, dan kan het helpen de printsnelheid te verlagen en om de laagdikte te verkleinen.
Als onze filamenten worden in Nederland ontwikkeld en gefabriceerd. Dit doen wij in samenwerking met experts uit de thermoplasten industrie. De productie vind plaats onder continue kwaliteitscontrole. De diametertolerantie voor 2.85mm filament ligt op +- 0.10mm. Voor 1.75mm filament is de diametertolerantie +-0.05mm. Deze tolerantie is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat de nozzle niet verstopt raakt. Batches worden getest en voorzien van een batchidentiteit. Dit verzekerd jou van een perfect materiaal waardoor jij je hierover in elk geval geen zorgen meer hoeft te maken.

Verpakking Premium ABS zero wit Filament

ABS zero wordt op een zelfde manier zorgvuldig verpakt als gewoon ABS. De witte draad zit op een spoel die geschikt is voor de meeste standaard FDM 3D printers. Het gat van de spoel heeft een diameter van 50.5mm. De gehele spoel is droog en luchtdicht verpakt in een beschermende kartonnen doos.

Aanvullende informatie ABS zero Wit Filament Premium

Objecten geprint met ABS krijgen een perfecte finish door ze na te bewerken met aceton. Hiermee kun je objecten geschikt maken om er bijvoorbeeld een negatief van een gietwerk van te printen. Niet alle acetonsoorten lossen ABS op. Lees de verpakking van de aceton voor meer informatie hierover. Ventileer goed als je werkt met aceton in combinatie met ABS. De dampen die vrijkomen zijn schadelijk voor je gezondheid. Enkel de nabewerking met aceton is voldoende om een prachtig glad oppervlakte te creëren.

Additional Information

Materiaal

ABS-X

Soort

Anti Warp X

Kleur

Wit

Ral code kleur

RAL 9003

Merk

MTB3D

lengte bij 1.75mm

283 meter

lengte bij 2.85mm

107 meter

print-temperatuur

240°C-260°C

platform-temperatuur

80°C-90°C

rondheid

>95%

tolerantie bij 1.75mm

0.05mm

tolerantie bij 2.85mm

0.1mm

dichtheid

1.1 g/cc

spoeldiameter

200 mm

spoelgat-diameter

50.5 mm

spoel breedte

55 mm

spoel leeggewicht

215 g

Diameter

1.75mm, 2.85mm

netto-gewicht

0.75 kg

bruto-gewicht

1.1 kg

brand

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Anti Warp ABS-X Wit”

Bekijk hier de richtlijnen voor een review

Plus en minpunten

Beveel je dit product aan?

Product wordt aan winkelmandje toegevoegd

Review richtlijnen

Wij horen graag je mening! Door je ervaring te delen help je andere klanten, zo maken we het elkaar allemaal wat gemakkelijker! Voor een goede review zijn wel een aantal richtlijnen:

Je review wordt niet geplaatst in een (of meerdere) van de volgende gevallen: