Home » Producten » ABS » Basic ABS BrandweerRood
  • BrandweerRood filament 1.75mm Rol
  • BrandweerRood filament 1.75mm Rollen
  • BrandweerRood filament 2.85mm Rol
  • BrandweerRood filament 1.75mm Rol
  • Basic ABS BrandweerRood 3D Print Voorbeeld
  • BrandweerRood filament 1.75mm Rol

Basic ABS BrandweerRood

19.95 15.95 inclusief BTW

2.85mm Opties selecteren

Basic ABS filament Brandweer Rood

Er zijn twee materialen die het meeste worden gebruikt voor 3D printen. Deze materialen zijn beide plastic. Het zijn echter verschillende soorten, die uit verschillende grondstoffen worden gemaakt. De eerste betreft ABS (Acrylonitrile-Butadiene Styrene) en de tweede betreft PLA (Polyactic Acid). Basic ABS Brandweer Rood wordt dus gemaakt van Acrylonitrile-Butadiene Styrene. Deze chemische verbinding maakt men van aardolie. Aardolie komt uit de grond en is niet makkelijk afbreekbaar. Daarom is Basic ABS Brandweer Rood ook minder goed voor het milieu dan de PLA variant. PLA wordt namelijk van plantaardige olie gemaakt. Als je print met PLA geurt de vrijkomende damp ook zoet, in plaats van chemisch, hetgeen het geval is bij Basic ABS Brandweer Rood. Maar ABS heeft weer een boel andere voordelen boven PLA, die in de volgende alinea zullen worden uitgelegd.

Beste prijs
Vanaf € 100,- gratis verzending
Uitstekende service met omruilgarantie

Product Description

Productkenmerken ABS Filamenten

Basic ABS Brandweer Rood komt in 25 verschillende RAL geïndexeerde kleuren. Er is bovendien ook een premium variant verkrijgbaar. Er zijn dus een boel verschillende kanten waar je mee op kunt, als je wilt 3D printen met dit filament. Het verschil met PLA filamenten, is dat ABS filamenten doorgaans harder en taaier zijn. Ze kunnen daardoor beter tegen een stootje. PLA is brozer en breekbaarder, maar je kunt het wel sneller printen dan ABS. Ook behoor je ABS te printen op hogere temperaturen (220-270 graden celcius, meestal 250 graden celcius). Ook moet je zorgen voor een verwarmd printbed bij het printen met ABS basic Brandweer Rood filament. Als je dat niet doet, kan het product gaan warpen, oftewel krom trekken bij afkoelen. Dit wil je voorkomen, want daarmee verpest je het eindproduct. Het filament kan bevestigd worden met blauwe tape, of speciale 3Dlac. De Basic ABS Brandweer Rood filamenten hebben een diameter van 2.85 mm, of van 1.75 mm. Ze worden uitvoerig getest en de tolerantie is respectievelijk 0.10 mm, en 0.05 mm. De rondheid is minimaal 95%.

Verpakking Basic Brandweer Rood ABS Filament

De Basic Brandweer Rood ABS filamenten worden verpakt in kartonnen dozen. Deze zijn uitermate goed geseald om de kwaliteit van het product te garanderen. Het is tevens van belang de producten te bewaren in een koele, droge en donkere omgeving. Vocht en lucht reageren slecht met ABS filamenten, en UV licht kan de Brandweer Rode kleur aantasten. We leveren het Basic Brandweer Rood filament in porties van 1 kg, 2.3 kg, 4.5 kg, of 8 kg. In overleg kunnen we deze hoeveelheden aanpassen. Maar dan wel wanneer er industriële hoeveelheden worden afgenomen.

Aanvullende informatie ABS Filament Basic Brandweer Rood

Wanneer het oppervlak te grof is van het eindproduct van ABS printen, dan kan het nog worden behandeld met aceton. Voor PLA is dat met chloroform. Bedenk wel dat er bij dit proces giftige gassen vrij komen. Dit komt door de reactie van ABS met aceton. Het ABS filament Basic Brandweer Rood wordt als het ware opgegeten door de aceton, maar met de juiste hoeveelheid heeft dit het effect dat het oppervlak gladder en strakker wordt

Additional Information

Materiaal

ABS

Soort

Basic

Kleur

Rood

Ral code kleur

RAL 3020

Merk

MTB3D

lengte bij 1.75mm

404 meter

lengte bij 2.85mm

152 meter

print-temperatuur

220°C-270°C

platform-temperatuur

90°C-110°C

rondheid

>95%

tolerantie bij 1.75mm

0.05mm

tolerantie bij 2.85mm

0.1mm

dichtheid

1.03 g/cc

spoeldiameter

200 mm

spoelgat-diameter

50.5 mm

spoel breedte

80 mm

spoel leeggewicht

275 g

Diameter

1.75mm, 2.85mm

netto-gewicht

1.0 kg

bruto-gewicht

1.4 kg

brand

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Basic ABS BrandweerRood”

Bekijk hier de richtlijnen voor een review

Plus en minpunten

Beveel je dit product aan?

Product wordt aan winkelmandje toegevoegd

Review richtlijnen

Wij horen graag je mening! Door je ervaring te delen help je andere klanten, zo maken we het elkaar allemaal wat gemakkelijker! Voor een goede review zijn wel een aantal richtlijnen:

Je review wordt niet geplaatst in een (of meerdere) van de volgende gevallen: