Home » Producten » ABS » Basic ABS Bruin
  • Bruin filament 1.75mm Rol
  • Bruin filament 1.75mm Rollen
  • Bruin filament 2.85mm Rol
  • Bruin filament 1.75mm Rol

Basic ABS Bruin

19.95 inclusief BTW

1.75mm Opties selecteren2.85mm Opties selecteren

Basic ABS filament Bruin

De volgende golf in de 3D print evolutie gaat niet over 3D printers. Het gaat over het plastic filament dat je gebruikt om 3D te printen. De meest gebruikte filamenten zijn ABS (Acrylonitrile-Butadiene Styrene) en PLA (Polyactic Acid). Basic ABS bruin filamenten zijn uiteraard gemaakt van de eerste categorie. ABS is wijdverbreid verkrijgbaar en is altijd een populair plastic geweest in 3D printen. Het smelt consistent rond de 225 graden celcius. Deze temperatuur kan bereikt worden door kleine elektronica die ook veilig is voor thuis gebruik. ABS is relatief sterk en een beetje buigzaam. ABS is erg geschikt voor het 3D printen van functionele onderdelen, zoals reserve onderdelen voor machines of objecten die blootgesteld worden aan hogere temperaturen van zonlicht of heet water.

Beste prijs
Vanaf € 100,- gratis verzending
Uitstekende service met omruilgarantie

Product Description

Productkenmerken ABS Filamenten

De mindere kanten van ABS zijn de geur die het produceert tijdens het 3D printen. De damp die vrij komt ruikt niet lekker, en is ook niet gezond om in te ademen. Ook zetten ABS basic bruin filamenten uit bij verhitting en krimpen ze weer bij koeling. Deze krimping is vooral een probleem bij 3D printen omdat de 3D prints dan omkrullen. Dit noemt met warpen. Om warping tegen te gaan gebruik je een verwarmd print oppervlak. Kijk of jouw printer dit ondersteunt, want niet iedere printer beschikt automatisch over deze functie. Onze ABS filamenten worden geleverd in 25 verschillende kleuren. Deze kleuren staan genoteerd op de RAL index. Wij hebben ook een premium variant. Die bevat meer modifiers om het printen te vergemakkelijken.

Verpakking BasicBruin ABS Filament

ABS basic bruin filamenten worden het beste opgeslagen in vochtvrije ruimtes. Want als ABS filamenten reageren met vocht, kunnen er bubbels in het plastic ontstaan. Het spuitstuk kan dan verstoppen tijdens het printen. Gebruik daarom een luchtdichte container, of een hersluitbare plastic zak om de spoelen in op te slaan. Wij rollen onze filamenten in spoelen van 1 kg, 2.3 kg, 4.5 kg of 8 kg. Deze spoelen wikkelen wij in plastic om een lucht dichte omgeving te creëren. Vervolgens weren we ook licht door middel van het verpakken in een kartonnen doos. UV licht kan de kleur van ABS basic bruin filamenten vervagen. Dit willen wij koste wat kost voorkomen.

Aanvullende informatie ABS Filament Basic Bruin

ABS basic bruin filamenten zijn oplosbaar in aceton en deze eigenschap wordt soms gebruikt om het oppervlak van ABS prints glad te maken. Het schuren van een ABS print, en dit vervolgens weg te vegen met aceton zal de buitenste laag oplossen. Zo maak je het oppervlak glad door de gelaagdheid van de print minder zichtbaar te maken. Deze techniek werkt het beste als je aceton damp gebruikt, maar dit kun je maar beter niet thuis doen want de gassen die vrij komen zijn giftig. Doe dit in een goed geventileerde ruimte of een ruimte met een sterke afzuigkap. Onze filamenten hebben een diameter van 1.75 mm of 2.85 mm. Wij controleren deze waarden regelmatig, en nemen samples van de productielijn. We hanteren een tolerantie van 0.05 mm of 0.10 mm respectievelijk. Voor ons staat kwaliteit boven aan.

Additional Information

Materiaal

ABS

Soort

Basic

Kleur

Bruin

Ral code kleur

RAL 8016

Merk

MTB3D

lengte bij 1.75mm

404 meter

lengte bij 2.85mm

152 meter

print-temperatuur

220°C-270°C

platform-temperatuur

90°C-110°C

rondheid

>95%

tolerantie bij 1.75mm

0.05mm

tolerantie bij 2.85mm

0.1mm

dichtheid

1.03 g/cc

spoeldiameter

200 mm

spoelgat-diameter

50.5 mm

spoel breedte

80 mm

spoel leeggewicht

275 g

Diameter

1.75mm, 2.85mm

netto-gewicht

1.0 kg

bruto-gewicht

1.4 kg

brand

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Basic ABS Bruin”

Bekijk hier de richtlijnen voor een review

Plus en minpunten

Beveel je dit product aan?

Product wordt aan winkelmandje toegevoegd

Review richtlijnen

Wij horen graag je mening! Door je ervaring te delen help je andere klanten, zo maken we het elkaar allemaal wat gemakkelijker! Voor een goede review zijn wel een aantal richtlijnen:

Je review wordt niet geplaatst in een (of meerdere) van de volgende gevallen: