Home » Producten » ABS » Basic ABS FluorGeel
  • FluorGeel filament 1.75mm Rol
  • FluorGeel filament 1.75mm Rollen
  • FluorGeel filament 2.85mm Rol
  • FluorGeel filament 1.75mm Rol

Basic ABS FluorGeel

19.95 inclusief BTW

1.75mm Opties selecteren2.85mm Opties selecteren

Basic ABS filament Geel Fluor

Er worden vele materialen uitgeprobeerd voor 3D printen. Maar je zult vinden dat ABS (Acrylonitrile-Butadiene Styrene) en PLA (Polyactic Acid) de meest voorkomende soorten zijn. Zowel ABS als PLA staan bekend als thermoplastics. Ze worden zacht en kneedbaar wanneer ze worden verwarmd, en keren terug naar een solide toestand waneer ze worden gekoeld. Dit proces kun je keer op keer herhalen. Hun eigenschap om gesmolten te worden en vervolgens weer verwerkt te worden maakt ze zo veel voorkomend in de maatschappij. Daarom zijn de meeste polymeren die je tegenkomt thermoplastics. Er zijn een heleboel thermoplastics, maar er worden maar een paar gebruikt voor 3D printen. Een materiaal dat geschikt is voor 3D printen moet voldoen aan drie voorwaarden. Ten eerste moet het geëxtrudeerd kunnen worden in filamenten van plastic. Ten tweede moet het extrucie en trace-building aan kunnen tijdens het print proces. Ten derde moet het een toepassing vinden als object in de wereld. ABS en PLA voldoen aan deze drie voorwaarden.

Beste prijs
Vanaf € 100,- gratis verzending
Uitstekende service met omruilgarantie

Product Description

Productkenmerken ABS Filamenten

Als je met ABS basic fluor geel print is er vaak een duidelijke geur van het plastic. Terwijl sommigen klagen over de geur, zijn er weer anderen die er misschien niet zoveel last van zullen hebben. Als je zorgt voor goede ventilatie in kleine ruimtes, en er voor zorgt dat ABS niet gemengd is met vocht of andere contaminanten, dan kun je de geur goed reduceren. Het grootste probleem met ABS basic fluor geel filamenten is nauwkeurig printen. De filamenten zullen namelijk neigen omhoog te krullen van het printer bed. Een combinatie van het verhitten van het print bed en er voor zorgen dat dit oppervlak glad is, plat en schoon, kan al een heleboel oplossen. Daarnaast kun je een mix van ABS en aceton of hairspray alvast aanleggen op het printbed.

Verpakking BasicFluor Geel ABS Filament

Zowel ABS basic Fluor Geel filament als PLA filamenten doen het het beste wanneer ze van de atmosfeer worden afgesloten, wil je ze voor langere termijn opslaan. Dan voorkom je dat ze vocht opnemen uit de lucht. Dit betekent niet dat het filament binnen een week geruïneerd is door te zitten op een plank in de winkel, maar langere termijn blootstelling aan een vochtige omgeving kan nadelige effecten hebben. Dit geldt zowel voor het print proces, en voor het eindproduct. Als je ABS basic fluor geel filamenten blootstelt aan vocht, en het gevuld is met vocht dan kan het het spuitstuk van de 3D printer verstoppen. ABS kan echter wel makkelijk gedroogd worden door een bron van hete lucht.

Aanvullende informatie ABS Filament Basic Geel Fluor

Wij leveren de ABS basic fluor geel filamenten in maten van 1 kg, 2.3 kg, 4.5 kg en 8 kg. Bij grote afname kunnen we overleggen andere maten te leveren. Voor fijnere details bij het printen met ABS filamenten kun je een kleine ventilator op het spuitstuk richten om het te koelen. Dit zorgt er voor dat de ronding van hoeken bij het drukken wordt geminimaliseerd. Maar zorg ervoor dat de printer en vooral het printbed niet teveel afkoelt. ABS moet op hoge temperaturen geprint worden.

Additional Information

Materiaal

ABS

Soort

Basic

Kleur

Geel

Merk

MTB3D

lengte bij 1.75mm

404 meter

lengte bij 2.85mm

152 meter

print-temperatuur

220°C-270°C

platform-temperatuur

90°C-110°C

rondheid

>95%

tolerantie bij 1.75mm

0.05mm

tolerantie bij 2.85mm

0.1mm

dichtheid

1.03 g/cc

spoeldiameter

200 mm

spoelgat-diameter

50.5 mm

spoel breedte

80 mm

Diameter

1.75mm, 2.85mm

spoel leeggewicht

275 g

netto-gewicht

1.0 kg

brand

bruto-gewicht

1.4 kg

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Basic ABS FluorGeel”

Bekijk hier de richtlijnen voor een review

Plus en minpunten

Beveel je dit product aan?

Product wordt aan winkelmandje toegevoegd

Review richtlijnen

Wij horen graag je mening! Door je ervaring te delen help je andere klanten, zo maken we het elkaar allemaal wat gemakkelijker! Voor een goede review zijn wel een aantal richtlijnen:

Je review wordt niet geplaatst in een (of meerdere) van de volgende gevallen: