Home » Producten » ABS » Basic ABS FluorOranje
  • FluorOranje filament 1.75mm Rol
  • FluorOranje filament 1.75mm Rollen
  • FluorOranje filament 2.85mm Rol
  • FluorOranje filament 1.75mm Rol

Basic ABS FluorOranje

19.95 15.95 inclusief BTW

1.75mm Opties selecteren2.85mm Opties selecteren

Basic ABS filament Oranje Fluor

3D printen wordt steeds populairder, ook in Nederland. Ook bij de gewone consument wordt er steeds vaker 3D geprint. Wij bieden materialen aan die geschikt zijn voor zowel professioneel als amateur gebruik. Meestal worden er voor 3D printen plastics gebruikt. Deze plastics kunnen op verschillende manieren worden geproduceerd. Er zijn plantaardige, en synthetische manieren om dit te doen. De laatste variant is uiteraard minder milieuvriendelijk. Maar soms zijn er gewoon geen betere opties voor bepaalde producten, en moet er een synthetisch filament worden gebruikt bij 3D printen. ABS is een van deze synthetische plastics, en wordt gewonnen uit fossiele oliën. PLA is een plantaardig filament, en kan bijvoorbeeld ook worden gebruikt als verpakking van levensmiddelen. ABS is daarvoor niet geschikt, omdat het giftig is om in te nemen. Ook bij het printen van ABS basic oranje fluor filament is het niet verstandig om de dampen die daarbij vrij komen in te ademen. Deze dampen zijn slecht voor de gezondheid en er moet in de ruimte dan ook goed geventileerd worden.

Beste prijs
Vanaf € 100,- gratis verzending
Uitstekende service met omruilgarantie

Product Description

Productkenmerken ABS Filamenten

Ondanks dat ABS basic oranje fluor filamenten minder milieuvriendelijk zijn dan PLA filamenten, heeft ABS weer andere kwaliteiten die ook belangrijk zijn. ABS wordt meestal gebruikt voor auto-onderdelen, speelgoed, machines, en andere dingen die stevigheid en hardheid vereisen. ABS is ook meer hittebestendig dan PLA filamenten. Een voertuig dat lang in de zon staat kan bijvoorbeeld beter geen PLA onderdelen bevatten, maar ABS basic oranje fluor filamenten in plaats daarvan. Omdat ABS meer hittebestendig is, moet het ook tot hogere temperaturen worden verwarmd om zodanig te smelten dat het kan worden bewerkt door de 3D printer. Denk er daarom aan dat je een printer gebruikt die 220-270 graden celcius kan genereren. Ook een verwarmd printbed wordt aangeraden, omdat dan de ABS basic oranje fluor filamenten bijna niet warpen.

Verpakking Basic Oranje Fluor ABS Filament

De spoelen met basic ABS oranje fluor filamenten worden geleverd met een diameter van 2.85 mm of 1.75 millimeter. De tolerantie van deze diameters is 0.10 mm of 0.05 mm, respectievelijk. En de rondheid is ten minste 95%. Deze kwaliteit wordt in Nederland gecontroleerd, en het plastic wordt ook hier gemaakt. De spoelen worden in een kartonnen doos bewaard. Dit wordt ook geseald met plastic, om de luchtdichtheid te bevorderen. Het materiaal blijft op deze manier zo goed mogelijk bewaard. Ook vocht en licht kunnen niet doordringen. UV licht kan namelijk de kleur van het filament veranderen. Daarom is het ook van belang de filamenten donker, koel en droog te bewaren.

Aanvullende informatie ABS Filament Basic Oranje Fluor

Oranje Fluor Basic Filamenten kunnen worden behandeld met aceton. Dit zorgt ervoor dat eventuele onregelmatigheden en grofheden verdampen. Adem deze gassen overigens niet in, want ze zijn niet goed voor de gezondheid. Wederom is het cruciaal de ruimte goed te ventileren bij deze behandeling. ABS kan erg lang bewaard worden, langer dan PLA. Ook is de lucht die vrijkomt tijdens het printen heet. Let daar even op tijdens het 3D printen met ABS filament basic oranje fluor.

Additional Information

Materiaal

ABS

Soort

Basic

Kleur

Oranje

Merk

MTB3D

lengte bij 1.75mm

404 meter

lengte bij 2.85mm

152 meter

print-temperatuur

220°C-270°C

platform-temperatuur

90°C-110°C

rondheid

>95%

tolerantie bij 1.75mm

0.05mm

tolerantie bij 2.85mm

0.1mm

dichtheid

1.03 g/cc

spoeldiameter

200 mm

spoelgat-diameter

50.5 mm

spoel breedte

80 mm

Diameter

1.75mm, 2.85mm

spoel leeggewicht

275 g

netto-gewicht

1.0 kg

brand

bruto-gewicht

1.4 kg

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Basic ABS FluorOranje”

Bekijk hier de richtlijnen voor een review

Plus en minpunten

Beveel je dit product aan?

Product wordt aan winkelmandje toegevoegd

Review richtlijnen

Wij horen graag je mening! Door je ervaring te delen help je andere klanten, zo maken we het elkaar allemaal wat gemakkelijker! Voor een goede review zijn wel een aantal richtlijnen:

Je review wordt niet geplaatst in een (of meerdere) van de volgende gevallen: