Home » Producten » ABS » Basic ABS HemelsBlauw
  • HemelsBlauw filament 1.75mm Rol
  • HemelsBlauw filament 1.75mm Rollen
  • HemelsBlauw filament 2.85mm Rol
  • HemelsBlauw filament 1.75mm Rol

Basic ABS HemelsBlauw

19.95 15.95 inclusief BTW

1.75mm Opties selecteren2.85mm Opties selecteren

Basic ABS filament Hemels Blauw

ABS plastic (Acrylonitrile-Butadiene Styrene) wordt gemaakt van op olie gebaseerde grondstoffen. ABS heeft een hoog smeltpunt. Veel hoger dan een ander plastic dat wordt gebruikt voor 3D printen: PLA (Polyactic Acid). ABS filamenten zijn ook sterker en harder dan PLA filamenten. Vanwege deze specifieke eigenschappen wordt ABS veel gebruikt voor auto bumpers, motor helmen, muziek instrumenten, golf clubs en ook LEGO speelgoed. Een bedrijf dat onderdelen voor machines maakt kan beter Basic ABS hemels blauw filamenten gebruiken, vanwege de langere levensduur, de sterkte en het hogere smeltpunt. Een kunstenaar die thuis werkt kan beter PLA filamenten gebruiken, omdat PLA in meer detail kan worden geprint. PLA is ook brozer dan ABS filamenten. ABS is ook makkelijker recyclebaar. ABS is een thermoplastic en je kunt het gewoon weer smelten nadat het is geprint. Dit proces kun je steeds weer herhalen. PLA wordt gemaakt van plantaardige grondstoffen. Bij de productie van PLA filamenten wordt tevens 50 % minder koolstof dioxide geproduceerd, en wordt 60 % minder fossiele brandstof gebruikt.

Beste prijs
Vanaf € 100,- gratis verzending
Uitstekende service met omruilgarantie

Product Description

Productkenmerken ABS Filamenten

Het gebruik van basic ABS Hemels Blauw filamenten heeft enige drawbacks in vergelijking met PLA. ABS kun je bijvoorbeeld niet gebruiken als verpakking voor levensmiddelen. ABS is namelijk te giftig voor dit doel. PLA kan hier wel voor dienen. ABS heeft ook een hogere temperatuur nodig dan PLA om geprint te kunnen worden. Niet iedere 3D printer kan deze temperatuur aan (220-270 graden). Ook is het nodig om een verwarmd printer bed te gebruiken voor het printen van ABS basic Hemels Blauw filamenten. Als je dit niet doet laat het filament los van het print oppervlak. Dit om krullen noemt men ook wel warpen. Warpen moet je voorkomen, omdat je dan niet meer nauwkeurig het object kunt printen.

Verpakking Basic Hemels Blauw ABS Filament

ABS basic hemels blauw filamenten moeten worden verpakt met grote zorgzaamheid. Wij verzekeren dit. Wij plastic sealen onze spoelen met daarin een silica zakje. Dit zakje neemt extra vocht op zodat het filament niet in contact komt met vocht. Vocht kan het filament vernielen. Als je 3D print met ABS filamenten die aangetast zijn door vocht kan het spuitstuk verstoppen. UV licht tast de kleur aan van ABS basic hemels blauw filamenten, en daarom verpakken wij onze spoelen in kartonnen dozen. Het licht kan er niet bij komen. Wij raden ook aan onze spoelen met zorg te bewaren. Zeker wanneer je de filamenten langdurig wil bewaren moet je er voor zorgen dat het in een donkere, koele en droge plek wordt bewaard. Je kut dit doen met een lucht dichte container, of bijvoorbeeld een zak die je vacuüm kunt zuigen.

Aanvullende informatie ABS Filament Basic Hemels Blauw

Wij leveren onze spoelen in diameters van 1.75 mm of 2.85 mm. Hier kan 0.05 en respectievelijk 0.10 mm van worden afgeweken. Wij testen hier op, en doen dit streng. Wij nemen samples van de productielijn en testen deze op integriteit. Ons plastic is van hoogstaande kwaliteit en wordt geproduceerd in Nederland. Op deze manier hebben wij een goed inzicht in de processen die gaande zijn bij het tot stand komen van ons product.

Additional Information

Materiaal

ABS

Soort

Basic

Kleur

Blauw

Ral code kleur

RAL 5015

Merk

MTB3D

lengte bij 1.75mm

404 meter

lengte bij 2.85mm

152 meter

print-temperatuur

220°C-270°C

platform-temperatuur

90°C-110°C

rondheid

>95%

tolerantie bij 1.75mm

0.05mm

tolerantie bij 2.85mm

0.1mm

dichtheid

1.03 g/cc

spoeldiameter

200 mm

spoelgat-diameter

50.5 mm

spoel breedte

80 mm

spoel leeggewicht

275 g

Diameter

1.75mm, 2.85mm

netto-gewicht

1.0 kg

bruto-gewicht

1.4 kg

brand

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Basic ABS HemelsBlauw”

Bekijk hier de richtlijnen voor een review

Plus en minpunten

Beveel je dit product aan?

Product wordt aan winkelmandje toegevoegd

Review richtlijnen

Wij horen graag je mening! Door je ervaring te delen help je andere klanten, zo maken we het elkaar allemaal wat gemakkelijker! Voor een goede review zijn wel een aantal richtlijnen:

Je review wordt niet geplaatst in een (of meerdere) van de volgende gevallen: