Home » Producten » ABS » Basic ABS IJzerGrijs
  • IjzerGrijs filament 1.75mm Rol
  • IjzerGrijs filament 1.75mm Rollen
  • IjzerGrijs filament 1.75mm Rol

Basic ABS IJzerGrijs

19.95 15.95 inclusief BTW

2.85mm Opties selecteren

Basic ABS filament IJzer Grijs

Van grootverbruiker tot hobbyist, iedereen kan tegenwoordig 3D printen. 3D printen was vroeger alleen een exclusieve aangelegenheid, maar inmiddels zijn 3D printers voor een redelijk betaalbare prijs te kopen. Ook de filamenten die worden gebruikt bij het printen in 3D zijn betaalbaar geworden. Filamenten zijn de materialen die worden gebruikt om het print object te maken. Meestal zijn deze filamenten gemaakt van zo genaamd thermoplastic. Thermoplastic is een plastic dat makkelijk kan opwarmen, en makkelijk weer hard wordt bij afkoeling. Deze plastics zijn goed kneedbaar en daarom geschikt om 3D mee te printen. Er zijn verschillende plastic soorten die in aanmerking komen voor 3D printen. Ten eerste heb je ABS (Acrylonitrile-Butadiene Styrene) Ten tweede heb je PLA (Polyactic Acid). ABS wordt gewonnen uit aardolie en is makkelijk recyclebaar. Het kan eenvoudig gesmolten worden en daarna weer stollen, ook wanneer het al is geprint. PLA is aan de andere kant weer biologisch afbreekbaar omdat het is gemaakt uit maïsolie.

Beste prijs
Vanaf € 100,- gratis verzending
Uitstekende service met omruilgarantie

Product Description

Productkenmerken ABS Filamenten

Basic ABS ijzer grijs filamenten kunnen goed worden gebruikt om materialen mee te printen die tegen een stootje moeten kunnen. Waar je dan aan kunt denken zijn auto onderdelen, airsoft replica’s, onderdelen van hobby wapens, of muziek instrumenten. Ook kunnen verschillende gereedschappen worden gemaakt van ABS plastic. Fabrieken maken er soms ook tandwielen van. ABS basic ijzer grijs is tevens hitte bestendig. Het moet daarom wel geprint worden bij hogere temperaturen, namelijk van 220 graden celcius tot 270 graden celcius. Ook wordt aangeraden een verwarmd printbed te gebruiken. Deze printbedden zorgen ervoor dat het product niet warpt. Warpen gebeurt wanneer het filament loslaat van het printbed. Dit wil je voorkomen want dan mislukt het drukken.

Verpakking BasicIJzer Grijs ABS Filament

Basic ABS ijzer grijs wordt verpakt in dozen van karton. Deze dozen worden op hun beurt weer geseald met plastic. De spoelen waar wij de filamenten omheen wikkelen worden verpakt met een zakje silicagel om vocht contaminatie tegen te gaan. De zakjes nemen als het goed is het vocht op. Het bewaren van de ABS basic ijzer grijs filamenten kan het best gedaan worden in een donkere, droge ruimte. UV licht tast de kleur namelijk aan. Als tip kun je de filamenten ofwel steeds terug in het plastic stoppen en goed afsluiten, of een afsluitbare plastic zak gebruiken. Daarnaast kun je een emmer droge ongekookte rijst naast de spoelen zetten om vocht op te nemen. De spoelen komen in gewichten van 1kg, 2.3 kg, 4.5 kg en 8 kg. Hierover kan worden overlegd. We kunnen grotere of andere gewichten hanteren, maar passen dit alleen aan bij grote bestellingen.

Aanvullende informatie ABS Filament Basic IJzer Grijs

ABS basic ijzer grijs filamenten kunnen worden behandeld met aceton om bijvoorbeeld twee verschillende objecten aan elkaar te bevestigen. ABS filamenten reageren namelijk met de stof aceton. We leveren de spoelen met een diameter van 1.75 mm en 2.85 mm. De tolerantie is respectievelijk 0.05 mm en 0.10 mm. Dat is dus een tolerantie van grofweg 5 %. Onze kwaliteitscontrole is streng en gebeurt in Nederland. We laten geen afwijking van onze kwaliteitseisen toe.

Additional Information

Materiaal

ABS

Soort

Basic

Kleur

Grijs

Ral code kleur

RAL 7011

Merk

MTB3D

lengte bij 1.75mm

404 meter

lengte bij 2.85mm

152 meter

print-temperatuur

220°C-270°C

platform-temperatuur

90°C-110°C

rondheid

>95%

tolerantie bij 1.75mm

0.05mm

tolerantie bij 2.85mm

0.1mm

dichtheid

1.03 g/cc

spoeldiameter

200 mm

spoelgat-diameter

50.5 mm

spoel breedte

80 mm

spoel leeggewicht

275 g

Diameter

1.75mm, 2.85mm

netto-gewicht

1.0 kg

bruto-gewicht

1.4 kg

brand

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Basic ABS IJzerGrijs”

Bekijk hier de richtlijnen voor een review

Plus en minpunten

Beveel je dit product aan?

Product wordt aan winkelmandje toegevoegd

Review richtlijnen

Wij horen graag je mening! Door je ervaring te delen help je andere klanten, zo maken we het elkaar allemaal wat gemakkelijker! Voor een goede review zijn wel een aantal richtlijnen:

Je review wordt niet geplaatst in een (of meerdere) van de volgende gevallen: