Home » Producten » ABS » Basic ABS Magenta
  • Magenta filament 1.75mm Rol
  • Magenta filament 1.75mm Rollen
  • Magenta filament 2.85mm Rol
  • Magenta filament 1.75mm Rol

Basic ABS Magenta

19.95 15.95 inclusief BTW

1.75mm Opties selecteren

Basic ABS filament Magenta

Nog niet iedereen heeft gehoord van de verschillende mogelijkheden die 3D printen te bieden heeft. Maar er zijn al vele gewone consumenten die werken met 3D printen. Het is niet meer een ding van de toekomst, of van grote industriële producenten. Wij leveren premium en basic filamenten voor zowel klein- als grootverbruikers. Wij produceren voor u verschillende materialen die handig zijn voor het creëren van verschillende producten. Ook kunt u bij ons kiezen voor een meer milieuvriendelijke variant. Deze variant ontbeert echter bepaalde eigenschappen die bij andere soorten filament wel voorkomen. Ons milieuvriendelijke filament heet PLA. Polyactic Acid is de volledige naam van dit materiaal. Het wordt gemaakt van maïs of andere plantaardige grondstoffen en daardoor komt er ook een zoete geur vrij bij verdamping en bij 3D printing. PLA vergaat ook niet bijzonder snel, en verdwijnt niet meteen in de bodem. Je moet het meer zien als het afbreken van een boom, dan bijvoorbeeld van een bananenschil. ABS basic magenta wordt gewonnen uit moeilijk afbreekbare oliën uit de grond. Er komt bij de productie ook vijftig procent meer koolstof di oxide vrij. Maar ABS filamenten zijn nu eenmaal meer geschikt voor bepaalde materialen en producten dan andere. ABS is namelijk goed bestendig tegen hitte en goed bestendig tegen impact. ABS basic magenta is hard en taai.

Beste prijs
Vanaf € 100,- gratis verzending
Uitstekende service met omruilgarantie

Product Description

Productkenmerken ABS Filamenten

Je kunt ABS basic magenta goed gebruiken voor het creëren van auto onderdelen, airsoft replica’s, LEGO speelgoed, rubix kubussen, machine onderdelen, keukenapparatuur, de omhuizing van beeldschermen en gereedschappen. Vanwege de hardheid en taaiheid werkt het hiervoor goed. Maar de printer moet wel met ABS basic magenta kunnen printen. Controleer daarom of de printer a) een verwarmd printbed heeft en b) op temperaturen van 220-270 graden kan printen. Dit zijn vereisten om de ABS filamenten in de juiste plooibare toestand te krijgen, en te voorkomen dat deze gaat warpen. Warpen is het kromtrekken van het materiaal. Je zou dit ook kunnen verhelpen door het ABS magenta filament te bevestigen aan het printerbed met tape, of met speciaal daar voor bestemde 3Dlac.

Verpakking Basic Magenta ABS Filament

Het is altijd belangrijk om een filament op de juiste manier te verpakken en te vervoeren. Wij dragen er zorg voor dat dit ook gebeurt. Onze materialen komen gewoon uit Nederland en worden daar ook gecontroleerd, dus onze spoelen zijn van de beste kwaliteit. Wij tolereren alleen een rondheid van minimaal 95 % en een diameter afwijking van 5 %. De filamenten worden om spoelen gewonden van 1 kg, of 2.3 kg, of 4.5 of 8. Andere maten kunnen in overleg, maar dan wel bij afname van grotere, industriële hoeveelheden.

Aanvullende informatie ABS Filament Basic Magenta

Wanneer het oppervlak van de ABS producten te grof wordt bevonden, dan kan het altijd nog worden behandeld met zogenaamde aceton. Aceton maakt het oppervlak weer glad. Maar bedenk wel dat bij deze behandeling giftige stoffen vrij kunnen komen. Ventileer de ruimte daarom uitvoerig. Het basic ABS magenta filament kan ook in andere kleuren worden uitgevoerd. We leveren 25 kleuren uit de RAL index. We kunnen ook premium varianten leveren van al onze filamenten.

Additional Information

Materiaal

ABS

Soort

Basic

Kleur

Magenta

Ral code kleur

RAL 4010

Merk

MTB3D

lengte bij 1.75mm

404 meter

lengte bij 2.85mm

152 meter

print-temperatuur

220°C-270°C

platform-temperatuur

90°C-110°C

rondheid

>95%

tolerantie bij 1.75mm

0.05mm

tolerantie bij 2.85mm

0.1mm

dichtheid

1.03 g/cc

spoeldiameter

200 mm

spoelgat-diameter

50.5 mm

spoel breedte

80 mm

spoel leeggewicht

275 g

Diameter

1.75mm, 2.85mm

netto-gewicht

1.0 kg

bruto-gewicht

1.4 kg

brand

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Basic ABS Magenta”

Bekijk hier de richtlijnen voor een review

Plus en minpunten

Beveel je dit product aan?

Product wordt aan winkelmandje toegevoegd

Review richtlijnen

Wij horen graag je mening! Door je ervaring te delen help je andere klanten, zo maken we het elkaar allemaal wat gemakkelijker! Voor een goede review zijn wel een aantal richtlijnen:

Je review wordt niet geplaatst in een (of meerdere) van de volgende gevallen: