Home » Producten » ABS » Basic ABS Oranje
  • Oranje filament 1.75mm Rol
  • Oranje filament 1.75mm Rollen
  • Oranje filament 2.85mm Rol
  • Oranje filament 1.75mm Rol
  • Premium ABS Oranje 3D Print Voorbeeld
  • Oranje filament 1.75mm Rol

Basic ABS Oranje

19.95 15.95 inclusief BTW

2.85mm Opties selecteren

Basic ABS filament Oranje

3D printen kan worden gedaan met verschillende soorten materialen. Meestal wordt hiervoor plastic gebruikt. ABS en PLA zijn twee varianten waar dat mee gebeurt. ABS staat voor Acrylonitrile-Butadiene Styrene en PLA staat voor Polyactic Acid. ABS basic oranje filamenten worden gemaakt uit aardolie. Hierdoor is het minder makkelijk afbreekbaar door de natuur. Dit is anders voor PLA, dat bestaat uit plantaardige bestanddelen. Je moet daar om ook niet de dampen inademen die worden geproduceerd bij het 3D printen met ABS basic filamenten. De ruimte kan maar beter goed zijn geventileerd. Bij printen met PLA zijn die dampen zoet van geur. Je ruikt dus meteen het verschil tussen beide substanties bij het 3D printen. Bij de productie van PLA wordt ook 50 % minder koolstof di oxide geproduceerd. Dit zorgt er voor dat PLA filamenten milieuvriendelijker zijn. Maar ABS wordt nog steeds veel gebruikt.

Beste prijs
Vanaf € 100,- gratis verzending
Uitstekende service met omruilgarantie

Product Description

Productkenmerken ABS Filamenten

Basic ABS oranje filamenten zijn hard en taai en stevig. Zeker in vergelijking met de PLA filamenten. ABS wordt gebruikt voor producten die tegen impact moeten kunnen, maar ook tegen hitte. Een auto die overdag warm kan worden van binnen kan maar beter ABS-achtig plastic bevatten, en niet PLA plastic. PLA zou smelten, en bovendien is het brozer. ABS oranje basic filamenten moeten wel onder hoge temperaturen bereid worden. We hebben het dan over 220 tot 270 graden celcius, en een gemiddelde van meestal 250 graden celcius. Ook het printbed kan maar beter verwarmd worden (40-90 graden). Op deze manier voorkomt met warping, oftewel de vervorming van het filament tijdens het printproces. Warping kan het product verpesten. Je kunt bij een koel printbed de filamenten ook nog vast maken aan het bed, bijvoorbeeld met tape, of met 3Dlac. Deze lac is speciaal daarvoor gemaakt. Verwarmen werkt echter beter, dus het is ideaal om een printer te gebruiken die dit kan.

Verpakking BasicOranje ABS Filament

Basic Oranje ABS filament voor 3D printen wordt meestal verpakt in kartonnen dozen, en uitvoerig geseald voor kwaliteitsgarantie. Hiermee bedoelen wij dat wij de paketten luchtdicht maken en vochtschade willen voorkomen. Ook is het belangrijk de paketten droog, koel en donker te bewaren. Op deze manier wordt het materiaal niet aangetast. UV licht kan ook de kleur veranderen, en dat willen we natuurlijk niet. Individuele verpakkingsopties zijn ook mogelijk, evenals andere maten van de spoelen. Maar dit wel bij industriële hoeveelheden, en in overleg. De standaardmaten van de spoelen zijn 1 kg, 2.3, 4.5 en 8 kg.

Aanvullende informatie ABS Filament Basic Oranje

Basic Oranje Filament ABS kan worden behandeld met aceton, om de oppervlakten strakker en gladder te maken. PLA kan met meer detail bewerkt worden. Voor ABS kan beter detail bereikt worden met de aceton behandeling. Denk er echter wel aan dat ook bij dit proces giftige dampen kunnen ontstaan. Goede ventilatie is dan cruciaal. De kwaliteitscontrole van ABS basic oranje filament is uitstekend. We tolereren slechts een 5% afwijking in zowel de diameter, als in de rondheid van het materiaal. Dit is beter dan de kwaliteit van bijvoorbeeld Chinese producten.

Additional Information

Materiaal

ABS

Soort

Basic

Kleur

Oranje

Ral code kleur

RAL 2008

Merk

MTB3D

lengte bij 1.75mm

404 meter

lengte bij 2.85mm

152 meter

print-temperatuur

220°C-270°C

platform-temperatuur

90°C-110°C

rondheid

>95%

tolerantie bij 1.75mm

0.05mm

tolerantie bij 2.85mm

0.1mm

dichtheid

1.03 g/cc

spoeldiameter

200 mm

spoelgat-diameter

50.5 mm

spoel breedte

80 mm

spoel leeggewicht

275 g

Diameter

1.75mm, 2.85mm

netto-gewicht

1.0 kg

bruto-gewicht

1.4 kg

brand

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Basic ABS Oranje”

Bekijk hier de richtlijnen voor een review

Plus en minpunten

Beveel je dit product aan?

Product wordt aan winkelmandje toegevoegd

Review richtlijnen

Wij horen graag je mening! Door je ervaring te delen help je andere klanten, zo maken we het elkaar allemaal wat gemakkelijker! Voor een goede review zijn wel een aantal richtlijnen:

Je review wordt niet geplaatst in een (of meerdere) van de volgende gevallen: