Home » Producten » ABS » Basic ABS Paars
  • Paars filament 1.75mm Rol
  • Paars filament 1.75mm Rollen
  • Paars filament 2.85mm Rol
  • Paars filament 1.75mm Rol

Basic ABS Paars

19.95 inclusief BTW

1.75mm Opties selecteren2.85mm Opties selecteren

Basic ABS filament Paars

3D printen gebeurt over het algemeen steeds vaker. De technologie is inmiddels zodanig beschikbaar dat gewone mensen ook al aan het 3D printen zijn. Je kunt 3D printen met allerlei soorten materialen, maar plastic wordt meestal gebruikt. De soorten plastic waar we het dan over hebben moeten bepaalde kwaliteiten bezitten. Deze kwaliteiten zijn een relatief lage smelt temperatuur, en een bepaalde hardheid na het stollen, en een plooibaarheid zodat de 3D printer makkelijk het materiaal kan sculpten. Basic ABS Paars filamenten zijn gemaakt van het plastic Acrylonitrile-Butadiene Styrene. De afkorting is ABS. Dit plastic wordt gewonnen uit fossiele olie. Alles wat uit deze olie wordt geproduceerd is moeilijk afbreekbaar. ABS wordt daarom meestal gezien als niet heel erg milieuvriendelijk. PLA (Polyactic Acid) is een milieuvriendelijker substanties, want dit soort plastic wordt gewonnen uit biologisch afbreekbare olie. Dit kan bijvoorbeeld uit maïsolie, of uit suikerbieten. Maar uiteindelijk is PLA ook moeilijk af te breken, omdat het nu eenmaal zo ver geraffineerd is. Bij de productie van PLA wordt echter wel 50 % minder CO2 gecreëerd, en worden er 60 % minder fossiele brandstoffen gebruikt in het proces.

Beste prijs
Vanaf € 100,- gratis verzending
Uitstekende service met omruilgarantie

Product Description

Productkenmerken ABS Filamenten

De reden waarom ABS filamenten echter nog zoveel worden gebruikt, is de kwaliteiten van het materiaal. ABS is namelijk een stuk steviger dan PLA. Je kunt PLA bijvoorbeeld beter niet gebruiken voor apparaten of gereedschappen die barre omstandigheden moeten kunnen weerstaan. Je wilt bijvoorbeeld geen PLA filamenten gebruiken voor een auto die in de zomer erg heet kan worden. ABS Basic Paars filamenten zijn meer hittebestendig. Ze moeten dan ook op hogere temperaturen 3D geprint worden (220 tot 270 graden celcius). Lagere temperaturen werken niet, en het is daarom belangrijk om een printer te gebruiken die deze temperaturen kan handelen. Ook wordt een verwarmd printbed aangeraden, omdat anders de ABS Basic Paars filamenten niet goed hechten aan het printbed. Je zou nog kunnen proberen om het filament aan het bed te hechten met tape, of met 3Dlac, maar een verwarmd printbed werkt beter. Het zijn vaak kunstenaars die PLA gebruiken, omdat dit materiaal met meer detail bewerkt kan worden. ABS basic paars filament is meer voor industrieel gebruik.

Verpakking Basic Paars ABS Filament

ABS Basic Paars Filament heeft een diameter van 2.85 mm (0.10 mm tolerantie) of 1.75 mm (0.05 tolerantie). Het wordt geleverd in spoelen van 1 kg, 2.3 kg, 4.5 kg, of 8 kg. Dit zijn afmetingen waar wel aanpassing mogelijk is, maar alleen wanneer er grotere hoeveelheden worden afgenomen. Je kunt met ons bellen om hierover afspraken te maken. De spoelen komen terecht in kartonnen dozen, die worden geseald zodat ze luchtdicht zijn. Zodoende blijft de kwaliteit van het product het beste.

Aanvullende informatie ABS Filament Basic Paars

ABS basic paars filamenten zijn ideaal voor harde en stevige producten. Maar soms wordt de oppervlakte van het product een beetje grof. Dan kan het nog worden behandeld met aceton, maar de dampen die dan vrij komen zijn wel slecht voor de gezondheid. Ventileer daarom de ruimte uitvoerig.

Additional Information

Materiaal

ABS

Soort

Basic

Kleur

Paars

Ral code kleur

RAL 4005

Merk

MTB3D

lengte bij 1.75mm

404 meter

lengte bij 2.85mm

152 meter

print-temperatuur

220°C-270°C

platform-temperatuur

90°C-110°C

rondheid

>95%

tolerantie bij 1.75mm

0.05mm

tolerantie bij 2.85mm

0.1mm

dichtheid

1.03 g/cc

spoeldiameter

200 mm

spoelgat-diameter

50.5 mm

spoel breedte

80 mm

spoel leeggewicht

275 g

Diameter

1.75mm, 2.85mm

netto-gewicht

1.0 kg

bruto-gewicht

1.4 kg

brand

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Basic ABS Paars”

Bekijk hier de richtlijnen voor een review

Plus en minpunten

Beveel je dit product aan?

Product wordt aan winkelmandje toegevoegd

Review richtlijnen

Wij horen graag je mening! Door je ervaring te delen help je andere klanten, zo maken we het elkaar allemaal wat gemakkelijker! Voor een goede review zijn wel een aantal richtlijnen:

Je review wordt niet geplaatst in een (of meerdere) van de volgende gevallen: