Home » Producten » ABS » Basic ABS Roze
  • Roze filament 1.75mm Rol
  • Roze filament 1.75mm Rollen
  • Roze filament 1.75mm Rol
  • Premium ABS Roze 3D Print Voorbeeld
  • Roze filament 1.75mm Rol

Basic ABS Roze

19.95 15.95 inclusief BTW

1.75mm Opties selecteren

Basic ABS filament Roze

Voor 3D printen worden allerlei verschillende materialen en filamenten gebruikt. Doorgaans gaat het om plastic filamenten. Deze filamenten worden om een spoel gewonden en in de 3D printer uitgedraaid. Één van deze materialen staat bekend onder de naam ABS (Acrylonitrile-Butadiene Styrene). Dit is een plastic dat uit aardolie wordt geproduceerd. Een ander soort filament dat je kunt gebruiken voor 3D printen is PLA (Polyactic Acid). PLA is afkomstig uit plantaardige oliën. Deze oliën komen uit bijvoorbeeld maïs en suikerbieten. ABS is minder goed biologisch afbreekbaar dan PLA. ABS is synthetisch en niet plantaardig. PLA is wel biologisch afbreekbaar, maar vergaat niet bijzonder snel. Daarom is het redelijker om te zeggen dat ABS en PLA in verschillende gradaties afbreekbaar zijn, waarbij PLA beter afbreekbaar is dan ABS.

Beste prijs
Vanaf € 100,- gratis verzending
Uitstekende service met omruilgarantie

Product Description

Productkenmerken ABS Filamenten

ABS filamenten, zowel basic als premium, zijn verkrijgbaar in verschillende RAL-kleuren. 25 maar liefst. Basic ABS Roze is hier dus één variant van. De ABS filamenten vereisen hoge temperaturen tijdens het printen. Deze temperaturen lopen op van 220 graden celcius tot 270 graden celcius, maar de temperatuur van 250 graden celcius wordt aangeraden. Ook is het belangrijk dat de printer beschikt over een printbed dat verwarmd kan worden. Wanneer het printbed wordt verwarmd bij het printen van basic ABS roze filamenten voorkom je dat het filament wordt gewarpt. Warpen is het kromtrekken van het product tijdens het printproces. Dit gebeurt meestal wanneer het product te snel afkoelt. Daarom is een verwarmd printbed belangrijk. Het wordt aangeraden dit filament op het bed te bevestigen met blauwe schilderstape, of met de speciaal daarvoor bedoelde 3Dlac. Het basic roze ABS filament is van zeer hoge kwaliteit. Het wordt namelijk in Nederland geproduceerd door professionals die eveneens strenge kwaliteitscontroles uitvoeren. Het product is daarom superieur aan filamenten die in bijvoorbeeld China worden gecreëerd. De maximale afwijking in rondheid, en in diameter is 5%. Hoger dan dat wordt niet getolereerd bij dit product.

Verpakking Basic Roze ABS Filament

De basic roze ABS filamenten worden standaard verpakt in spoelen van 1 kg. Maar ze kunnen ook worden verpakt in 2.3 kg, 4.5 kg, of 8.0 kg. Bij afname van grote hoeveelheden is het mogelijk om in overleg andere gewichten te hanteren. Hierover kan altijd gebeld worden. De spoelen hebben standaard een diameter van 1.75 of 2.85 diameter. Ze worden geseald in plastic in aanwezigheid van een dosis silicagel die vocht opneemt. Dit geheel wordt vervolgens verpakt in een doos, waarna de doos zelf ook nog wordt geseald. Dit voorkomt zo goed mogelijk schade van vocht, lucht en licht. UV licht kan het ABS product namelijk verkleuren.

Aanvullende informatie ABS Filament Basic Roze

Omdat ABS filament basic roze harder en taaier is dan een PLA filament kan het beter gebruikt worden voor objecten die bestand moeten zijn tegen enige impact. Voorbeelden zijn auto-onderdelen, gereedschap, machines, maar ook speelgoed komt hiervoor in aanmerking. PLA heeft echter wel een gladder oppervlak. Om het oppervlak van ABS producten gladder en strakker te maken, wordt aangeraden het product te behandelen met aceton.

Additional Information

Materiaal

ABS

Soort

Basic

Kleur

Roze

Merk

MTB3D

lengte bij 1.75mm

404 meter

lengte bij 2.85mm

152 meter

print-temperatuur

220°C-270°C

platform-temperatuur

90°C-110°C

rondheid

>95%

tolerantie bij 1.75mm

0.05mm

tolerantie bij 2.85mm

0.1mm

dichtheid

1.03 g/cc

spoeldiameter

200 mm

spoelgat-diameter

50.5 mm

spoel breedte

80 mm

spoel leeggewicht

275 g

Diameter

1.75mm, 2.85mm

netto-gewicht

1.0 kg

brand

bruto-gewicht

1.4 kg

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Basic ABS Roze”

Bekijk hier de richtlijnen voor een review

Plus en minpunten

Beveel je dit product aan?

Product wordt aan winkelmandje toegevoegd

Review richtlijnen

Wij horen graag je mening! Door je ervaring te delen help je andere klanten, zo maken we het elkaar allemaal wat gemakkelijker! Voor een goede review zijn wel een aantal richtlijnen:

Je review wordt niet geplaatst in een (of meerdere) van de volgende gevallen: