Home » Producten » ABS » Basic ABS SignaalRood
  • SignaalRood filament 1.75mm Rol
  • SignaalRood filament 1.75mm Rollen
  • SignaalRood filament 1.75mm Rol

Basic ABS SignaalRood

19.95 inclusief BTW

1.75mm Opties selecteren2.85mm Opties selecteren

Basic ABS filament Signaal Rood

Er bestaan verscheidene materialen waarmee je kunt printen in 3D. Printen in 3D wordt meestal gedaan met plastic. Dit plastic wordt dan opgerold in spoelen, die vervolgens door de printer kan worden ingezet als een soort klei waarmee allerlei sculpturen mee kunnen worden gekneed. Met sculpturen kan overigens van alles worden bedoeld, van LEGO speelgoed tot auto onderdelen tot de plastic onderdelen van gereedschap en andere apparatuur. Basic ABS Signaal Rood is een van deze soorten plastic, namelijk ABS: Acrylonitrile-Butadiene Styrene. Deze plastic soort wordt gewonnen uit aardolie en dat betekent dat het een synthetisch plastic is, en niet organisch. PLA (Polyactic Acid) is een van de andere, veelvuldig gebruikte soorten plastic. Deze soort plastic zou je wel organisch kunnen noemen, omdat deze wordt gewonnen uit plantaardige oliën, zoals maïsolie. Bij dit proces wordt 50 % minder CO2 geproduceerd, en 60 % minder fossiele brandstof. PLA wordt over het algemeen dus gezien als beter voor het milieu. Maar ABS heeft weer andere voordelen.

Beste prijs
Vanaf € 100,- gratis verzending
Uitstekende service met omruilgarantie

Product Description

Productkenmerken ABS Filamenten

Met ABS Basic Signaal Rood filamenten kun je producten creëren die bestand zijn tegen meer impact. ABS Basic Signaal Rood filamenten zijn impact-bestendig. PLA filamenten, daarentegen, zijn brozer. PLA filamenten kunnen wel sneller worden geprint, en met meer detail worden bewerkt. Daarom zijn het vaak kunstenaars die PLA gebruiken. Zij maken meestal dingen die detail vereisen, en niet per se tegen een stootje hoeven te kunnen. ABS is harder en taaier, en daarom meer geschikt om gebruiksvoorwerpen van te maken. Maar het kan beter niet gebruikt worden om levensmiddelen mee te verpakken, omdat het niet gezond is om in te nemen. PLA is minder schadelijk voor de gezondheid. Bij het 3D printen van ABS Basic Signaal Rood filamenten komen ook dampen vrij die je niet in moet ademen. Deze dampen kun je maar beter weg ventileren.

Verpakking Basic Signaal Rood ABS Filament

Basic Signaal Rood ABS filamenten worden in een spoel verpakt van 1 kg. Dit is de standaard. Andere mogelijkheden die we aanbieden zijn spoelen van 2.3 kg, 4.5 kg en 8 kg. Dit betekent echter niet dat er geen andere opties mogelijk zijn. Maar we wijken alleen af van de standaard opties op het moment dat we een grote opdracht krijgen. Dan is het rendabel om de spoelgrootte aan te passen. De spoelen worden aangeleverd in een kartonnen doos die uitvoerig is geseald. Dit is nodig zodat de kwaliteit van het product optimaal wordt gehouden. Lucht-, vocht- en lichtdichtheid is daarbij van groot belang. Al deze factoren kunnen er namelijk voor zorgen dat het Basic ABS filament Signaal Rood wordt aangetast. UV-licht kan het materiaal bijvoorbeeld doen verkleuren, en dat moeten we ook niet hebben.

Aanvullende informatie ABS Filament Basic Signaal Rood

Let er wel op dat ABS filament Basic Signaal Rood niet kan worden geprint in printers die geen hoge temperaturen (220-270 graden celcius) kunnen creëren. Dat is nodig om het ABS filament te doen smelten. Ook een verwarmd printbed wordt aangeraden. Dit zorgt ervoor dat het ABS Basic Signaal Rood filament niet gaat vervormen, of warpen, zoals dat heet. Als het bed niet is verwarmd wordt aangeraden het filament met tape te bevestigen, of met 3Dlac. Of er kan dan gewerkt worden met PLA.

Additional Information

Materiaal

ABS

Soort

Basic

Kleur

Rood

Ral code kleur

RAL 3001

Merk

MTB3D

lengte bij 1.75mm

404 meter

lengte bij 2.85mm

152 meter

print-temperatuur

220°C-270°C

platform-temperatuur

90°C-110°C

rondheid

>95%

tolerantie bij 1.75mm

0.05mm

tolerantie bij 2.85mm

0.1mm

dichtheid

1.03 g/cc

spoeldiameter

200 mm

spoelgat-diameter

50.5 mm

spoel breedte

80 mm

Diameter

1.75mm, 2.85mm

spoel leeggewicht

275 g

netto-gewicht

1.0 kg

bruto-gewicht

1.4 kg

brand

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Basic ABS SignaalRood”

Bekijk hier de richtlijnen voor een review

Plus en minpunten

Beveel je dit product aan?

Product wordt aan winkelmandje toegevoegd

Review richtlijnen

Wij horen graag je mening! Door je ervaring te delen help je andere klanten, zo maken we het elkaar allemaal wat gemakkelijker! Voor een goede review zijn wel een aantal richtlijnen:

Je review wordt niet geplaatst in een (of meerdere) van de volgende gevallen: