Home » Producten » ABS » Basic ABS Wit
  • Wit filament 1.75mm Rol
  • Wit filament 1.75mm Rollen
  • Wit filament 2.85mm Rol
  • Wit filament 1.75mm Rol
  • Basic ABS Wit 3D Print Voorbeeld
  • Wit filament 1.75mm Rol

Basic ABS Wit

19.95 15.95 inclusief BTW

2.85mm Opties selecteren

Basic ABS filament Wit

Je kunt 3D printen met allerlei soorten materialen. Meestal zijn het plastics waar je een 3D print mee maakt. Deze plastics worden opgedeeld in verschillende categorieën. De twee grootste categorieën zijn ABS (Acrylonitrile-Butadiene Styrene) en PLA (Polyactic Acid). Alhoewel dit beide plastics zijn, wil dat niet betekenen dat zij ook precies dezelfde eigenschappen hebben. Ook zijn ze niet gemaakt van dezelfde grondstoffen. ABS, bijvoorbeeld, is gemaakt van aardolie. PLA, aan de andere kant, is gemaakt van plantaardige grondstoffen, zoals maïsolie (dit varieert). Dit betekent dat ABS niet makkelijk is af te breken op de natuurlijke wijze. PLA echter wel. Maar ook PLA doet er lang over om afgebroken te worden, net als een boom is PLA niet binnen een paar dagen verdwenen in de aardbodem. ABS geeft bovendien ook gassen vrij, die beter niet kunnen worden ingeademd tijdens het printproces. Het is daarom altijd belangrijk om goed te ventileren wanneer je met ABS werkt. PLA geeft een gas vrij dat zoet is van geur. PLA heeft ook een hogere printsnelheid dan ABS.

Beste prijs
Vanaf € 100,- gratis verzending
Uitstekende service met omruilgarantie

Product Description

Productkenmerken ABS Filamenten

ABS filamenten genereren een taaier, harder product, dat bestand is tegen impact. PLA is brozer, en minder buigzaam dan ABS. Daarom wordt ABS eerder gebruikt voor materialen die tegen een stootje moeten kunnen. Zoals daar zijn auto-onderdelen, kranen en andere voertuigen en machines, boormachines, schroevendraaiers en andere gereedschappen, maar ook LEGO en ander speelgoed wordt van ABS gemaakt. ABS moet onder hoge temperatuur geprint worden. Hoog betekent tussen de 220 graden celcius en de 270 graden celcius. 250 graden wordt vaak aangeraden. Ook is het belangrijk om te printen met een verwarmbaar printbed. Een dergelijk printbed zorgt er namelijk voor dat het ABS filament minder kan warpen. Warpen zorgt voor een bepaalde vervorming in het materiaal, die niet gunstig is. Deze vervorming kan het product verpesten. Bevestig het ABS filament daarom op een verwarmend printbed met blauwe schilderstape, of bijvoorbeeld met de zogenaamde 3Dlac. De filamenten worden geleverd met een diameter van 2.85 mm of 1.75 mm. De tolerantie van de eerste is 0.10 mm en van de tweede 0.05. De rondheid is altijd minstens 95 %.

Verpakking Basic Wit ABS Filament

De verpakking van het Basic Wit ABS filament gaat in eenvoudige kartonnen dozen. Maar de filamenten worden goed geseald, met silicagel om vocht op te vangen. De doos zelf wordt tevens geseald, zodat het geheel luchtdicht is. Dit is belangrijk om de kwaliteit van het product te waarborgen. Zo wordt het minimaal aangetast door vocht, lucht en UV straling. De spoel wordt geleverd per 1 kg. In overleg kan dit 2.3 kg, 4.5 kg of 8.0 kg worden. Bij industriële hoeveelheden kan dit gewicht verder worden aangepast. Graag hierover contact opnemen met ons.

Aanvullende informatie ABS Filament Basic Wit

Wanneer het oppervlak van de ABS filament basic wit 3D print te grof wordt bevonden, wordt aangeraden deze te behandelen met aceton. De damp die dan vrijkomt is echter niet goed voor de gezondheid. Daarom wordt tevens aangeraden deze behandeling in een goed geventileerde omgeving te doen.

Additional Information

Materiaal

ABS

Soort

Basic

Kleur

Wit

Ral code kleur

RAL 9003

Merk

MTB3D

lengte bij 1.75mm

404 meter

lengte bij 2.85mm

152 meter

print-temperatuur

220°C-270°C

platform-temperatuur

90°C-110°C

rondheid

>95%

tolerantie bij 1.75mm

0.05mm

tolerantie bij 2.85mm

0.1mm

dichtheid

1.03 g/cc

spoeldiameter

200 mm

spoelgat-diameter

50.5 mm

spoel breedte

80 mm

spoel leeggewicht

275 g

Diameter

1.75mm, 2.85mm

netto-gewicht

1.0 kg

bruto-gewicht

1.4 kg

brand

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Basic ABS Wit”

Bekijk hier de richtlijnen voor een review

Plus en minpunten

Beveel je dit product aan?

Product wordt aan winkelmandje toegevoegd

Review richtlijnen

Wij horen graag je mening! Door je ervaring te delen help je andere klanten, zo maken we het elkaar allemaal wat gemakkelijker! Voor een goede review zijn wel een aantal richtlijnen:

Je review wordt niet geplaatst in een (of meerdere) van de volgende gevallen: