Home » Producten » ABS » Basic ABS ZeeBlauw
  • ZeeBlauw filament 1.75mm Rol
  • ZeeBlauw filament 1.75mm Rollen
  • ZeeBlauw filament 1.75mm Rol

Basic ABS ZeeBlauw

19.95 inclusief BTW

1.75mm Opties selecteren2.85mm Opties selecteren

Basic ABS filament Zee Blauw

Iedere printer heeft een soort inkt nodig. De “inkt” die wordt gebruikt voor 3D printen staat bekend als filament. Verschillende filamenten kunnen behoorlijk verschillen in eigenschappen. Welke je zou willen kiezen hangt af van verschillende factoren. Je kunt je bijvoorbeeld afvragen waar voor je het product wil gebruiken, wat voor kracht je nodig hebt, hoe makkelijk het is om te gebruiken, of je printer het filament aan kan, wat de kosten zijn, of het makkelijk te bestellen is en of het filament veilig is voor gebruik door kinderen. Sommige printers kunnen alleen maar één filament gebruiken. Dan heb je de keuze niet. Niet iedere printer kan bijvoorbeeld werken met ABS (Acrylonitrile-Butadiene Styrene). ABS filamenten zoals de basic ABS Zee blauw filamenten hebben een bepaald soort printer nodig die op hogere temperaturen kan printen, en een verwarmd printbed wordt ook aangeraden. Samen met PLA (Polyactic Acid) is ABS het meest gebruikte filament. ABS wordt al jaren gebruikt om allerlei dingen te maken. Voorbeelden zijn LEGO speelgoed, machine onderdelen zoals tandwielen, auto onderdelen zoals bumpers, gereedschappen, boormachines, keukenapparatuur et cetera. ABS basic zee blauw is licht, duurzaam en verrassend sterk.

Beste prijs
Vanaf € 100,- gratis verzending
Uitstekende service met omruilgarantie

Product Description

Productkenmerken ABS Filamenten

ABS is een stevig thermoplastic dat er voor zorgt dat geprinte objecten resistent zijn tegen hoge temperaturen. Basic ABS zee blauw filamenten kunnen daarom goed gebruikt worden voor het printen van containers die hete vloeistoffen houden. Maar ABS moet vanwege deze resistentie wel geëxtrudeerd worden onder hogere temperaturen. Wij raden 250 graden celcius aan. Ook raden wij een verwarmd print bed aan. Verwarmde print bedden voorkomen warping. Dat is het omkrullen van het filament. De hitte die nodig is voor 3D printen kan veiligheids risico’s met zich mee brengen. Vooral als kleine kinderen aan het roer staan van het printen. Zowel de extrudeerder als het print bed kunnen extreem heet zijn voor, gedurende en na het print proces. Wij leveren onze ABS filamenten in 25 RAL kleuren, waaronder ons zee blauw filament. Ook hebben wij een premium uitvoering waar wij meer modifiers aan toevoegen die het printen vergemakkelijken.

Verpakking Basic Zee Blauw ABS Filament

Wij verpakken basic zee blauw ABS filamenten met het beste karton, en de beste plastic sealing. De spoelen worden bovendien verpakt met silicagel. Silicagel voorkomt vocht schade. Dit moet sowieso voorkomen worden, want een vochtig filament kan het spuitstuk doen verstoppen. Bewaar daarom de filamenten in een luchtdichte omgeving, of doe je best om het vocht in de lucht te minimaliseren. Dit kan met een emmer ongekookte rijst of ontvochtiger.

Aanvullende informatie ABS Filament Basic Zee Blauw

In tegenstelling tot PLA dampen, die zoet ruiken, komen er bij het 3D printen met ABS basic zee blauw filamenten chemische dampen vrij. Deze dampen kun je beter niet inademen. Print daarom met ABS filamenten in goed geventileerde ruimten. Of gebruik een afzuigkap. Als het geprinte object, geprint met ABS, voor jouw smaak te stroef is, dan kun je het opschuren en bewerken met aceton. Aceton lost ABS op. Op dezelfde manier kun je twee verschillende ABS objecten aan elkaar vast lijmen. Dit kan ook met speciale ABS lijm.

Additional Information

Materiaal

ABS

Soort

Basic

Kleur

Blauw

Ral code kleur

RAL 5002

Merk

MTB3D

lengte bij 1.75mm

404 meter

lengte bij 2.85mm

152 meter

print-temperatuur

220°C-270°C

platform-temperatuur

90°C-110°C

rondheid

>95%

tolerantie bij 1.75mm

0.05mm

tolerantie bij 2.85mm

0.1mm

dichtheid

1.03 g/cc

spoeldiameter

200 mm

spoelgat-diameter

50.5 mm

spoel breedte

80 mm

spoel leeggewicht

275 g

Diameter

1.75mm, 2.85mm

netto-gewicht

1.0 kg

bruto-gewicht

1.4 kg

brand

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Basic ABS ZeeBlauw”

Bekijk hier de richtlijnen voor een review

Plus en minpunten

Beveel je dit product aan?

Product wordt aan winkelmandje toegevoegd

Review richtlijnen

Wij horen graag je mening! Door je ervaring te delen help je andere klanten, zo maken we het elkaar allemaal wat gemakkelijker! Voor een goede review zijn wel een aantal richtlijnen:

Je review wordt niet geplaatst in een (of meerdere) van de volgende gevallen: