Home » Producten » ABS » Basic ABS Zilver
  • Zilver filament 1.75mm Rol
  • Zilver filament 1.75mm Rollen
  • Zilver filament 2.85mm Rol
  • Zilver filament 1.75mm Rol
  • Premium ABS Zilver 3D Print Voorbeeld
  • Zilver filament 1.75mm Rol

Basic ABS Zilver

19.95 15.95 inclusief BTW

1.75mm Opties selecteren2.85mm Opties selecteren

Basic ABS filament Zilver

ABS is een product waarmee je kunt 3D printen. ABS betekent Acrylonitrile-Butadiene Styrene. Het is een plastic. Maar ABS is niet het enige plastic waarmee je kunt 3D printen. Er zijn ook andere soorten plastic mogelijk. PLA (Polyactic Acid) is de meest gebruikte andere variant. Het grootste verschil tussen ABS en PLA is dat ABS niet biologisch afbreekbaar is, en PLA wel. ABS wordt namelijk van niet-plantaardige olie gemaakt. PLA wordt daarentegen van hele andere soorten olie gemaakt, zoals bijvoorbeeld maïsolie, maar het kan ook uit suiker worden gewonnen. ABS is beter bestand tegen UV licht dan PLA. Bovendien is het een taaier materiaal. PLA staat er om bekend dat het enigszins broos is in vergelijking met ABS. Daarnaast komen er bij het verhitten van ABS dampen vrij die beter niet kunnen worden ingeademd. Goed ventileren is belangrijk. De chemische opmaak van ABS zorgt er namelijk voor dat het bij verhitting gassen doet vrij komen die giftig zijn. Dit geldt niet of minder voor PLA, omdat PLA anders in elkaar zit. ABS moet op een hogere temperatuur worden geprint dan PLA. De meesten raden aan om dit op 250 graden te doen, maar tussen de 220 en 270 graden is acceptabel.

Beste prijs
Vanaf € 100,- gratis verzending
Uitstekende service met omruilgarantie

Product Description

Productkenmerken ABS Filamenten

De ABS filamenten zijn beschikbaar in 25 verschillende kleuren. Deze kleuren zijn RAL aangemerkt. Ook is er keuze tussen de basic en de premium variant. In totaal zijn er dus minstens 50 opties. Alle 3D printers die over een printbed beschikken dat kan worden verwarmd, en een temperatuur kunnen bereiken hoger dan 220 graden zijn geschikt voor het printen met ABS filamenten. Het is belangrijk om het printbed te verwarmen want op deze manier voorkom je zogenaamde warping. Warping is het kromtrekken van het materiaal, met name wanneer het afkoelt. Het materiaal kan worden bevestigd op het bed met blauwe tape, of met speciaal daarvoor bestemde 3Dlac. Printers hanteren verschillende diameters. 2.85 mm en 1.75 mm zijn de standaardvarianten. Wij leveren onze filamenten dan ook in deze diameters.

Verpakking Basic Zilver ABS Filament

De basic filamenten worden gebruikelijk aangeleverd in spoelen van 1 kg. De spoel wordt verpakt in een doos. Maar eerst wordt het product in plastic geseald met een silicagel, om contact met vocht te voorkomen. De doos zelf wordt ook weer geseald met plastic. Het is mogelijk om andere spoelen aan te leveren, onder andere van 2.3, 4.5 en 8 kg. In overleg kunnen ook andere spoelen worden aangeleverd, maar dan wel graag bij grotere afnames.

Aanvullende informatie ABS Filament Basic Zilver

Nabewerking met aceton wordt aangeraden, mocht de structuur van de oppervlakte van het eindproduct niet bevallen. Het resultaat van nabewerking is een gladder, strakker oppervlak. Om dit te bewerkstelligen kan het product in zijn geheel in acetondamp gehouden worden. Het is wel belangrijk om te beseffen dat ook deze damp schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Ventileer daarom goed. Tot slot is het misschien goed te vermelden dat de tolerantie bij 2.85 mm 0.10 mm betreft, en bij 1.75 mm 0.05 mm. De rondheid is ten minste 95%.

Additional Information

Materiaal

ABS

Soort

Basic

Kleur

Zilver

Ral code kleur

RAL 9006

Merk

MTB3D

lengte bij 1.75mm

404 meter

lengte bij 2.85mm

152 meter

print-temperatuur

220°C-270°C

platform-temperatuur

90°C-110°C

rondheid

>95%

tolerantie bij 1.75mm

0.05mm

tolerantie bij 2.85mm

0.1mm

dichtheid

1.03 g/cc

spoeldiameter

200 mm

spoelgat-diameter

50.5 mm

spoel breedte

80 mm

Diameter

1.75mm, 2.85mm

spoel leeggewicht

275 g

netto-gewicht

1.0 kg

bruto-gewicht

1.4 kg

brand

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Basic ABS Zilver”

Bekijk hier de richtlijnen voor een review

Plus en minpunten

Beveel je dit product aan?

Product wordt aan winkelmandje toegevoegd

Review richtlijnen

Wij horen graag je mening! Door je ervaring te delen help je andere klanten, zo maken we het elkaar allemaal wat gemakkelijker! Voor een goede review zijn wel een aantal richtlijnen:

Je review wordt niet geplaatst in een (of meerdere) van de volgende gevallen: