Home » Producten » ABS » Basic ABS Zwart
  • Zwart filament 1.75mm Rol
  • Zwart filament 1.75mm Rollen
  • Zwart filament 2.85mm Rol
  • Zwart filament 1.75mm Rol
  • Basic ABS Zwart 3D Print Voorbeeld
  • Zwart filament 1.75mm Rol

Basic ABS Zwart

19.95 15.95 inclusief BTW

2.85mm Opties selecteren

Basic ABS filament Zwart

Voor succesvol 3D printen heb je de juiste filamenten nodig. 3D printen wordt doorgaans met twee verschillende materialen gedaan: ABS (Acrylonitrile-Butadiene Styrene) of PLA (Polyactic Acid). Beide materialen zijn een soort plastic. ABS wordt van aardolie gemaakt, en PLA van plantaardige olie. Zodoende is ABS niet biologisch afbreekbaar, en PLA wel. Maar ook PLA doet er vrij lang over voordat het is afgebroken, net zoals bijvoorbeeld een boom, of een ander massief biologisch materiaal. ABS en PLA worden ook geprint op verschillende temperaturen. ABS wordt geprint op 220-270 graden celcius, en 250 graden is een goede startwaarde om mee te beginnen. Omdat het materiaal moet afkoelen, kan het gaan warpen: kromtrekken bij het afkoelen. Het is daarom belangrijk dat het langzaam afkoelt. Onze filamenten van MTB3D zijn zodanig gemaakt dat warping wordt geminimaliseerd. Ze zijn eenvoudig te printen. ABS is bovendien taaier dan PLA (PLA is iets brozer materiaal) en is beter bestand tegen UV-licht. Het is ook belangrijk dat de ruimte waarin geprint wordt met ABS goed wordt geventileerd, omdat de dampen die vrijkomen bij ABS printen niet gezond zijn om in te ademen. PLA heeft dat probleem minder.

Beste prijs
Vanaf € 100,- gratis verzending
Uitstekende service met omruilgarantie

Product Description

Productkenmerken ABS Filamenten

ABS wordt gebruikt voor veel verschillende doeleinden. Denk aan huishoudelijke apparaten, lego en ander speelgoed, boormachines, autodashboards et cetera. Het kan gebruikt worden op standaard FDM 3D printers, als verschillende filamenten (bijvoorbeeld Velleman, of Zortrax ABS filament). Ons filament wordt in Nederland geproduceerd en getest. Het onderscheidt zich daarmee van bijvoorbeeld de Chinese variant, die weliswaar goedkoop is, maar in kwaliteit sowieso onderdoet. De filamenten worden op een spoel gedraaid, en de basic en premium spoelen hebben eenzelfde gat- en buitendiameter (52mm en 200mm). De omrekeningsfactor tussen aantal meter en gewicht is als volgt. 1 gram ABS is 0.40 m voor 1.75 mm en 0.15 m voor 2.85 mm. 1 meter ABS is 2.47 g voor 1.75 mm en 6.57 g voor 2.85 mm.

Verpakking Basic Zwart ABS Filament

Onze verpakkingen voldoen aan hoge kwaliteitseisen, zijn eenvoudig en tevens functioneel. De spoel wordt luchtdicht geseald met een silicagel zakje. Vervolgens wordt deze in een doos gestopt, en de doos zelf wordt ook nog geseald. Op deze manier worden er geen stoffen uit de lucht geabsorbeerd. De basic spoelen die kunnen worden geleverd zijn 1, 2.3, 4.5 of 8.0 kg spoelen. Bij grote afname kunnen grotere spoelen worden ontwikkeld. Hierover graag bellen.

Aanvullende informatie ABS filament ABS Filament Basic Zwart

Ook al is de ABS beter bestand tegen UV licht, bewaren kan het beste gedaan worden in een UV-vrije omgeving. Ook is het beter wanneer de omgeving koel is, om verdere warping te voorkomen. Het oppervlak van de ABS print kan gladder worden gemaakt door het te behandelen met aceton. Dit leidt tot een gladder resultaat. De ABS spoelen hebben een lange levensduur, dus je hoeft je geen zorgen te maken over een uiterste houdbaarheidsdatum, als je het materiaal goed behandelt. Tot slot is het belangrijk om ABS niet te gebruiken voor producten die met levensonderhoud te maken hebben, omdat ABS kan afgeven, en niet verteerbaar is.

Additional Information

Materiaal

ABS

Soort

Basic

Kleur

Zwart

Ral code kleur

RAL 9017

Merk

MTB3D

lengte bij 1.75mm

404 meter

lengte bij 2.85mm

152 meter

print-temperatuur

220°C-270°C

platform-temperatuur

90°C-110°C

rondheid

>95%

tolerantie bij 1.75mm

0.05mm

tolerantie bij 2.85mm

0.1mm

dichtheid

1.03 g/cc

spoeldiameter

200 mm

spoelgat-diameter

50.5 mm

spoel breedte

80 mm

spoel leeggewicht

275 g

Diameter

1.75mm, 2.85mm

netto-gewicht

1.0 kg

bruto-gewicht

1.4 kg

brand

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Basic ABS Zwart”

Bekijk hier de richtlijnen voor een review

Plus en minpunten

Beveel je dit product aan?

Product wordt aan winkelmandje toegevoegd

Review richtlijnen

Wij horen graag je mening! Door je ervaring te delen help je andere klanten, zo maken we het elkaar allemaal wat gemakkelijker! Voor een goede review zijn wel een aantal richtlijnen:

Je review wordt niet geplaatst in een (of meerdere) van de volgende gevallen: