Home » Producten » PLA » PLA Bruin
  • Bruin filament 1.75mm Rol
  • Bruin filament 1.75mm Rollen
  • Bruin filament 2.85mm Rol
  • Bruin filament 1.75mm Rol

PLA Bruin

19.95 inclusief BTW

1.75mm Opties selecteren2.85mm Opties selecteren

PLA filament Bruin

Mocht je graag iets willen maken met je 3D printer en denk je dat bruin een saaie kleur is? Niets is minder waar en daarom kunnen we je een aantal leuke producten opnoemen die je met bruin filament kunt printen. We denken hierbij dus aan veel diertjes, die allemaal een mooie bruine kleur hebben. Wil je voor je kinderen dierfiguren uitprinten? Dan heb je aardig wat bruin materiaal nodig om een mooie verzameling te kunnen maken. En laten we vooral ook niet vergeten dat bijvoorbeeld ook veel muziekinstrumenten een bruine kleur kennen. Kortom, mogelijkheden te over met bruin.

Beste prijs
Vanaf € 100,- gratis verzending
Uitstekende service met omruilgarantie

Product Description

Productkenmerken PLA filamenten

Voor PLA geldt, onafhankelijk van de kleur of variant Basic of Premium dat het in zijn puurste vorm niet geschikt is om prints in 3D mee te maken. Om dit wel mogelijk te maken worden er modifiers aan het basismateriaal toegevoegd. Bij de Basic variant is dat er maar eentje, die er enkel voor zorgt dat PLA printbaar is. PLA is een redelijk bros materiaal dat eerder zal breken dan dat het buigt. Het is vrij ongevoelig voor warping (kromtrekken) tijdens het printproces. Als je wilt gaan werken met je 3D printer in combinatie met PLA filament stel je de printer in op een bepaalde temperatuur. Let er altijd goed op dat het vertrek waar de printer staat voldoende geventileerd wordt. Dit kan oververhitting van het apparaat voorkomen. Als je wilt, kun je het heatbed in de printer eerst ook voorverwarmen, maar dat is niet noodzakelijk. Direct met printen beginnen behoort ook tot de mogelijkheden. Als je PLA niet meer gebruikt of er stukken van over hebt, kun je deze helaas niet recyclen maar een milieuvriendelijke manier van verwerken bestaat wel voor dit materiaal. Het wordt namelijk gemaakt van de natuurlijke grondstof maisolie en dit zorgt ervoor dat het proces ook omkeerbaar is: je kunt PLA ook weer terug omzetten in natuureigen stoffen die veel sneller afgebroken kunnen worden.

Verpakkingen PLA Bruin Filament

Wanneer je bij ons PLA Bruin (of een andere variant) bestelt, besteden wij de grootst mogelijke zorg aan de verzending van het product. Omdat PLA gevoelig is voor zonlicht en vocht die de kwaliteit van het materiaal op een negatieve manier kunnen beïnvloeden, zorgen we met zo goed mogelijk inpakken dat de kans op contact geminimaliseerd wordt. Derhalve verpakken we de rollen in kartonnen dozen waar weinig licht bij kan. De spoelen krijgen een speciale behandeling. Zij gaan samen met een zakje silicagel in een plastic zak die luchtdicht afgesloten wordt. De gel wordt toegevoegd omdat deze vocht kan opnemen mocht daar sprake van zijn. Omdat we onze producten niet in zakken versturen maar in dozen, doen we de ingepakte spoel daarin en sluiten de doos ook nog eens af met plastic.

Aanvullende informatie PLA filament Basic Bruin

We benadrukken dat je PLA filament altijd in een donkere en koele ruimte dient te bewaren, buiten het bereik van zonlicht en waar het ook niet vochtig is. Mocht je niet de juiste kleur bruin binnen ons standaardaanbod kunnen vinden, kun je ook altijd informatie inwinnen over de mogelijkheden die wij bieden om speciale kleuren te maken.

Additional Information

Materiaal

PLA

Soort

Basic

Kleur

Bruin

Ral code kleur

RAL 8016

Merk

MTB3D

lengte bij 1.75mm

335 meter

lengte bij 2.85mm

126 meter

print-temperatuur

180°C-210°C

platform-temperatuur

0 – 65°C

rondheid

>95%

tolerantie bij 1.75mm

0.05mm

tolerantie bij 2.85mm

0.1mm

dichtheid

1.24 g/cc

spoeldiameter

200 mm

spoelgat-diameter

50.5 mm

spoel breedte

80 mm

spoel leeggewicht

275 g

Diameter

1.75mm, 2.85mm

netto-gewicht

1.0 kg

bruto-gewicht

1.4 kg

brand

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “PLA Bruin”

Bekijk hier de richtlijnen voor een review

Plus en minpunten

Beveel je dit product aan?

Product wordt aan winkelmandje toegevoegd

Review richtlijnen

Wij horen graag je mening! Door je ervaring te delen help je andere klanten, zo maken we het elkaar allemaal wat gemakkelijker! Voor een goede review zijn wel een aantal richtlijnen:

Je review wordt niet geplaatst in een (of meerdere) van de volgende gevallen: