Home » Producten » PLA » PLA FluorGeel
  • FluorGeel filament 1.75mm Rol
  • FluorGeel filament 1.75mm Rollen
  • FluorGeel filament 2.85mm Rol
  • FluorGeel filament 1.75mm Rol

PLA FluorGeel

19.95 inclusief BTW

1.75mm Opties selecteren2.85mm Opties selecteren

PLA filament Geel Fluor

Op zoek naar lichtgevend materiaal om te printen? Zodat je iets hebt dat ook lekker opvalt in het donker of als je er met een lamp op schijnt. Overweeg dan bij de aanschaf van materiaal waarmee je aan de slag kunt met je 3D printer eens om voor PLA Geel Fluor te kiezen. Dit is de kleur zoals je deze bijvoorbeeld op fluorescerende vestjes ziet die mensen die aan de weg werken dragen, of die gebruikt wordt voor bandjes die wandelaars (en soms ook hun hond) dragen als ze in het donker wandelen. Het materiaal dat het meeste gebruikt wordt voor printen in 3D is ABS of PLA. We vertellen je in het kort wat belangrijk is bij PLA.

Beste prijs
Vanaf € 100,- gratis verzending
Uitstekende service met omruilgarantie

Product Description

Productkenmerken PLA filamenten

Om te beginnen is PLA filament geschikt voor gebruik op alle 3D printers. Je kunt er niet mee printen als het nog in zijn puurste vorm is, maar daar wordt verandering in gebracht door het toevoegen van modifier. In het geval van de Basic variant van PLA wordt er slechts één modifier aan het basisproduct toegevoegd. Om te kunnen printen in 3D wordt een printer die dit kan eerst ingesteld op de juiste temperatuur. Dit kan variëren tussen de 180 en 220 graden Celsius bij PLA maar het is ook mede afhankelijk van de printerinstellingen. Als je meteen wilt beginnen met printen, is dat zeker mogelijk met PLA filament maar je kunt er ook voor kiezen om een heated bed te gebruiken. Dit gebeurt over het algemeen op een temperatuur tussen de 40 en 70 graden Celsius. Als je voorverwarmt kun je een extra hulpmiddel gebruiken om je object beter te laten hechten. Dit middel functioneert als een temperatuur afhankelijke lijm en staat bekend onder de naam 3DLac. Een 3D printer wordt net als een oven feitelijk warm en die warmte wil hij wel kwijt kunnen tijdens het printproces. Zorg er daarom altijd voor dat het vertrek waar de printer opgesteld is, goed geventileerd kan worden. PLA heeft een kras vaste toplaag, wat wel handig is als je bijvoorbeeld speelgoed wilt maken dat tegen een stootje kan. Het is wel wat bros, waardoor het zou ook kunnen breken maar daar staat tegenover dat het wel goed bestand is tegen warping (kromtrekken). Het wordt gemaakt van maisolie en heeft dus een natuurlijke basis. Tijdens het printen ruik je daarom slechts een zoete lucht, die niet chemisch aandoet.

Verpakkingen PLA Geel Fluor Filament

Het verpakken van materiaal dat niet in aanraking mag komen met vocht of zonlicht omdat dit slecht is voor de kwaliteit van het product is niet altijd even makkelijk. We pakken onze producten met de grootste zorg in om op deze manier de kwaliteit zo goed mogelijk te kunnen waarborgen. Concreet betekent dit dat we de spoelen eerst inpakken samen met een zakje silicagel in een plastic verpakking die we sealen. Hierdoor wordt de spoel luchtdicht verpakt. Deze twee dingen gaan samen in een doos die geschikt is voor verzending. De doos mag niet vertrekken voordat ook hier een plastic zak omheen zit.

Aanvullende informatie PLA filament Basic Geel Fluor

Bewaar je PLA filament altijd op een droge, maar ook koele plek waar geen zonlicht kan komen. Hierdoor blijft het materiaal zijn kwaliteit behouden.

Additional Information

Materiaal

PLA

Soort

Basic

Kleur

Geel

Merk

MTB3D

lengte bij 1.75mm

335 meter

lengte bij 2.85mm

126 meter

print-temperatuur

180°C-210°C

platform-temperatuur

0 – 65°C

rondheid

>95%

tolerantie bij 1.75mm

0.05mm

tolerantie bij 2.85mm

0.1mm

dichtheid

1.24 g/cc

spoeldiameter

200 mm

spoelgat-diameter

50.5 mm

spoel breedte

80 mm

Diameter

1.75mm, 2.85mm

spoel leeggewicht

275 g

netto-gewicht

1.0 kg

brand

bruto-gewicht

1.4 kg

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “PLA FluorGeel”

Bekijk hier de richtlijnen voor een review

Plus en minpunten

Beveel je dit product aan?

Product wordt aan winkelmandje toegevoegd

Review richtlijnen

Wij horen graag je mening! Door je ervaring te delen help je andere klanten, zo maken we het elkaar allemaal wat gemakkelijker! Voor een goede review zijn wel een aantal richtlijnen:

Je review wordt niet geplaatst in een (of meerdere) van de volgende gevallen: