Home » Producten » PLA » PLA GeelGoud
  • GeelGoud filament 1.75mm Rol
  • GeelGoud filament 1.75mm Rollen
  • GeelGoud filament 1.75mm Rol

PLA GeelGoud

19.95 inclusief BTW

1.75mm Verder lezen2.85mm Verder lezen

PLA filament Geel Goud

Met een 3D printer kun je van alles maken. Speelgoed, gebruiksvoorwerpen maar ook sieraden. Voor dat laatste is materiaal zoals PLA Geel Goud een interessante keuze. Je kiest niet alleen voor goed materiaal maar het heeft ook de kleur zoals echte sieraden hebben. Je maakt dan zelf je sieraden die niet van echt te onderscheiden zullen zijn. Voor 3D printen wordt vaak gebruikt van PLA, maar ook ABS is een optie. Voordeel van PLA is dat het geen chemische lucht achterlaat tijdens het printen. Dit komt doordat PLA is gefabriceerd met een natuurlijke stof als basis. Het wordt namelijk gemaakt van maisolie. De enige geur die je zult bemerken tijdens het printproces zal licht zoet zijn.

Beste prijs
Vanaf € 100,- gratis verzending
Uitstekende service met omruilgarantie

Product Description

Productkenmerken PLA filamenten

Een 3D printer is voorzien van een heatbed dat warm wordt tijdens het printproces. Je kunt dit heatbed ook voorverwarmen. De meeste ideale printbed temperatuur voor PLA filament ligt daarvoor tussen de 40 en 70 graden Celsius. Als je meer zekerheid wilt hebben dat je 3D object goed blijft hechten kun je tijdens het proces ook gebruik maken van een temperatuur afhankelijke lijm spray, 3DLac genaamd. Doe je dit niet, dan kun je er ook voor kiezen om direct te beginnen met printen met of zonder heated bed. Je zet de printer aan, stelt deze in op een temperatuur tussen de 180 en 220 graden Celsius en het proces kan beginnen. PLA is wat brosser dan ABS en heeft eerder de neiging te barsten dan te buigen. Het heeft een sterke en kras vaste bovenlaag, wat natuurlijk wel fijn is als je er sieraden van maakt. Je wilt toch zeker graag dat deze er zo lang mogelijk mooi uit blijven zien. PLA is minder gevoelig dan ABS voor warping (kromtrekken). Omdat bij de productie van PLA minder fossiele brandstoffen nodig zijn dan bij die van ABS, wordt het materiaal ook als minder belastend voor het milieu beschouwd. Recyclen kan niet en het wordt maar heel langzaam afgebroken in de natuur, maar ook daar is een oplossing voor gevonden. PLA kan namelijk na gebruik ook weer terug omgezet worden naar de natuureigen stoffen waarvan het gemaakt is. Je had het misschien niet verwacht, maar PLA is dus niet eens zo slecht voor het milieu.

Verpakkingen PLA Geel Goud Filament

Dagelijks worden er talloze pakketten getransporteerd van leverancier naar klant. Wij verpakken onze producten altijd zeer zorgvuldig zodat we de grootst mogelijke zekerheid hebben dat deze ook in goede staat aankomen bij onze klanten. Dit proces van verpakken heeft met name bij de spoelen wel wat voeten in aarde. De spoel wordt samen met een zakje silicagel dat werkt tegen vochtvorming in het plastic ingepakt en geseald. Daarna wordt het geheel in een doos gestopt die geschikt is voor verzending. Ook deze doos wordt met plastic geseald. Vocht en zonlicht, dat zeer slecht is voor de kwaliteit van PLA, worden zo geweerd.

Aanvullende informatie PLA filament PLA Geel Goud

Zoek je een speciale spoel of is de standaardkleur Geel Goud net niet wat je zoekt? Dan bieden wij ook de mogelijkheid om een speciale spoel of PLA filament in een andere kleur voor je te maken. Vraag voor meer informatie hierover naar de mogelijkheden.

Additional Information

Materiaal

PLA

Soort

Basic

Kleur

Goud

Merk

MTB3D

lengte bij 1.75mm

335 meter

lengte bij 2.85mm

126 meter

print-temperatuur

180°C-210°C

platform-temperatuur

0 – 65°C

rondheid

>95%

tolerantie bij 1.75mm

0.05mm

tolerantie bij 2.85mm

0.1mm

dichtheid

1.24 g/cc

spoeldiameter

200 mm

spoelgat-diameter

50.5 mm

spoel breedte

80 mm

spoel leeggewicht

275 g

Diameter

1.75mm, 2.85mm

netto-gewicht

1.0 kg

brand

bruto-gewicht

1.4 kg

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “PLA GeelGoud”

Bekijk hier de richtlijnen voor een review

Plus en minpunten

Beveel je dit product aan?

Product wordt aan winkelmandje toegevoegd

Review richtlijnen

Wij horen graag je mening! Door je ervaring te delen help je andere klanten, zo maken we het elkaar allemaal wat gemakkelijker! Voor een goede review zijn wel een aantal richtlijnen:

Je review wordt niet geplaatst in een (of meerdere) van de volgende gevallen: