Home » Producten » PLA » PLA HemelsBlauw
  • HemelsBlauw filament 1.75mm Rol
  • HemelsBlauw filament 1.75mm Rollen
  • HemelsBlauw filament 1.75mm Rol

PLA HemelsBlauw

19.95 inclusief BTW

1.75mm Verder lezen2.85mm Verder lezen

PLA filament Hemels Blauw

Goed en geschikt materiaal als je een print wilt gaan maken met een 3D printer is een essentieel onderdeel van het proces. Zoek je goed materiaal in de kleur blauw om bijvoorbeeld speelgoed mee te maken? Dan hebben we twee standaardkleuren blauw in ons assortiment PLA waar Hemels Blauw er eentje van is. PLA Hemels Blauw is te verkrijgen in een Basic en in een Premium variant. Het verschil tussen deze twee is dat er aan de Basic variant slechts één modifier is toegevoegd die er voor zorgt dat het materiaal printbaar is. Bij de Premium versie worden meer modifiers gebruikt die voor een excellente kleur en kwaliteit zorgen. Voor printen in 3D kun je naast PLA filament ook ABS gebruiken. Over PLA vertellen we je in het kort het belangrijkste van dit product.

Beste prijs
Vanaf € 100,- gratis verzending
Uitstekende service met omruilgarantie

Product Description

Productkenmerken PLA filamenten

Printen met PLA heeft een groot voordeel: het is namelijk bruikbaar op alle printers, ongeacht model of merk. Je zult dus nooit een miskoop doen en komen te zitten met materiaal dat je niet kunt gebruiken. PLA wordt gemaakt van maisolie, hetgeen ervoor zorgt dat het tijdens het printen slechts een lichte geur afscheidt. Als je stukken materiaal over hebt of het niet meer gebruikt, kun je het niet recyclen maar het is wel om te zetten naar natuureigen stoffen zodat het minder belastend is voor het milieu. 3D printers werken met warmte om een object te kunnen maken. Hiervoor is een heatbed aanwezig in de printer. Om te kunnen werken met PLA filament hoef je de printer niet noodzakelijkerwijs voor te verwarmen, maar dat kan natuurlijk wel. Mede afhankelijk van de printerinstellingen en de ventilatiemogelijkheden stel je de printer voor het gebruik met PLA in op een temperatuur tussen de 180 en 220 graden Celsius. Voorverwarmen van het printbed geschiedt minder heet op zo’n temperatuur tussen de 40 en 70 graden Celsius. PLA zal eerder barsten dan dat het buigt en is vrij ongevoelig voor warping (kromtrekken) tijdens het printproces. Het is redelijk stug materiaal dat een kras vaste laag heeft, wat natuurlijk gunstig is als je er bijvoorbeeld speelgoed of gebruiksvoorwerpen mee maakt.

Verpakkingen PLA Hemels Blauw Filament

Als je producten bestelt die bij je thuisbezorgd worden, hoop je natuurlijk altijd dat deze onbeschadigd aankomen. Omdat PLA gevoelig is voor vocht en licht pakken we onze producten altijd met de grootst mogelijke zorg in. We willen namelijk ook graag dat jij tevreden blijft. Onze rollen stoppen we in stevige dozen waar weinig tot geen licht in kan komen en dat geldt ook voor de spoelen. Deze gaan voordat ze in de doos verpakt worden echter eerst nog in een plastic zak die we luchtdicht afsluiten. Er wordt een klein zakje silicagel bijgesloten om eventueel vocht te absorberen en het product te beschermen.

Aanvullende informatie PLA filament Basic Hemels Blauw

Als het product in goede staat bij jou thuis aangekomen is wil je natuurlijk ook dat het zo blijft en dat kwaliteit niet minder wordt. Dit kun je voorkomen door het PLA filament op een droge, koele plek waar geen zonlicht kan doordringen te bewaren.

Additional Information

Materiaal

PLA

Soort

Basic

Kleur

Blauw

Ral code kleur

RAL 5015

Merk

MTB3D

lengte bij 1.75mm

335 meter

lengte bij 2.85mm

126 meter

print-temperatuur

180°C-210°C

platform-temperatuur

0 – 65°C

rondheid

>95%

tolerantie bij 1.75mm

0.05mm

tolerantie bij 2.85mm

0.1mm

dichtheid

1.24 g/cc

spoeldiameter

200 mm

spoelgat-diameter

50.5 mm

spoel breedte

80 mm

spoel leeggewicht

275 g

Diameter

1.75mm, 2.85mm

netto-gewicht

1.0 kg

bruto-gewicht

1.4 kg

brand

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “PLA HemelsBlauw”

Bekijk hier de richtlijnen voor een review

Plus en minpunten

Beveel je dit product aan?

Product wordt aan winkelmandje toegevoegd

Review richtlijnen

Wij horen graag je mening! Door je ervaring te delen help je andere klanten, zo maken we het elkaar allemaal wat gemakkelijker! Voor een goede review zijn wel een aantal richtlijnen:

Je review wordt niet geplaatst in een (of meerdere) van de volgende gevallen: