Home » Producten » PLA » PLA IJzerGrijs
  • IjzerGrijs filament 1.75mm Rol
  • IjzerGrijs filament 1.75mm Rollen
  • IjzerGrijs filament 1.75mm Rol

PLA IJzerGrijs

19.95 inclusief BTW

1.75mm Opties selecteren2.85mm Opties selecteren

PLA filament IJzer Grijs

Vind je grijs maar een sombere kleur? Bedenk dan eerst eens hoeveel dingen toch deze kleur hebben. Maak je zelf met je 3D printer beestjes voor de kinderen om mee te spelen? Onder de favorieten van veel kinderen behoort toch echt ook de olifant en dit dier is dus wel grijs. Je kunt om 3D prints te maken kiezen uit diverse materialen, maar er wordt veelvuldig gebruik gemaakt van ABS of PLA. Wanneer je voor PLA kiest, kun je daarmee aan de slag op alle 3D printers. Het is namelijk voor iedere printer geschikt, of je nu een Flashforge of Ultimaker hebt of een andere FDM 3D printer, dat maakt niets uit als je voor PLA filament kiest.

Beste prijs
Vanaf € 100,- gratis verzending
Uitstekende service met omruilgarantie

Product Description

Productkenmerken PLA filamenten

PLA filament wordt gemaakt van maisolie, een natuurlijk grondstof. Dit betekent dat je tijdens het printen, waarvoor de printer ingesteld wordt op een bepaalde temperatuur en dus (vergelijk het maar met een oven) warm wordt, het materiaal een lichte, maar niet hinderlijke geur afscheidt. Dit is niet de enige reden waarom PLA als milieuvriendelijk beschouwd wordt: het kan na gebruik niet gerecycled worden maar wel terug om gezet worden in natuureigen stoffen. En tijdens het productieproces van PLA worden er minder fossiele brandstoffen gebruikt dan bij het vervaardigen van ABS. PLA is wat brosser dan ABS en is eerder geneigd te breken dan te buigen. Het heeft echter wel een sterke en kras vaste bovenlaag wat natuurlijk zeer praktisch is als je er speelgoed van wilt maken. Zorg altijd voor een goed geventileerde ruimte als je gaat printen in 3D. De printer wordt namelijk op een bepaalde temperatuur gezet en de warmte die eraf komt zal wel ergens naar toe dienen te gaan. Aangeraden wordt om de printer voor PLA tussen de 180 en 220 graden Celsius te zetten, maar dat is zonder voorverwarmen. Kies je wel voor voorverwarmen, dan gebeurt dit op een beduidend lagere temperatuur tussen de 40 en 70 graden Celsius.

Verpakkingen PLA IJzer Grijs Filament

Producten willen tijdens transporten nog wel eens beschadigen omdat er bijvoorbeeld mee gegooid wordt. Om te voorkomen dat onze spoelen en rollen niet in goede staat bij onze klanten aankomen, pakken we deze altijd goed in. De rollen gaan in stevige dozen voorzien van een label bij ons de deur uit. De spoelen worden dubbel verpakt in plastic dat we luchtdicht afsluiten. De spoel gaat met een zakje silicagel in een plastic zak en deze steken we daarna in een goede en stevige doos. Ook deze doos krijgt nog een plastic omhulsel. Zo is het product dubbel beschermd tegen vocht en zonlicht.

Aanvullende informatie PLA filament PLA IJzer Grijs

Puur PLA filament is niet geschikt om mee te printen. Daarom voegt de fabrikant er modifiers aan toe. Bij de Basic variant gaat het om slechts één modifier. Deze heeft de functie om PLA printbaar te maken. Bewaar PLA altijd in een koel en droog vertrek, waar er geen zonlicht bij kan komen. Ook vocht is uitermate slecht voor de kwaliteit van PLA filament.

Additional Information

Materiaal

PLA

Soort

Basic

Kleur

Grijs

Ral code kleur

RAL 7011

Merk

MTB3D

lengte bij 1.75mm

335 meter

lengte bij 2.85mm

126 meter

print-temperatuur

180°C-210°C

platform-temperatuur

0 – 65°C

rondheid

>95%

tolerantie bij 1.75mm

0.05mm

tolerantie bij 2.85mm

0.1mm

dichtheid

1.24 g/cc

spoeldiameter

200 mm

spoelgat-diameter

50.5 mm

spoel breedte

80 mm

spoel leeggewicht

275 g

Diameter

1.75mm, 2.85mm

netto-gewicht

1.0 kg

bruto-gewicht

1.4 kg

brand

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “PLA IJzerGrijs”

Bekijk hier de richtlijnen voor een review

Plus en minpunten

Beveel je dit product aan?

Product wordt aan winkelmandje toegevoegd

Review richtlijnen

Wij horen graag je mening! Door je ervaring te delen help je andere klanten, zo maken we het elkaar allemaal wat gemakkelijker! Voor een goede review zijn wel een aantal richtlijnen:

Je review wordt niet geplaatst in een (of meerdere) van de volgende gevallen: