Home » Producten » PLA » PLA LichtGrijs
  • LichtGrijs filament 1.75mm Rol
  • LichtGrijs filament 2.85mm Rol
  • LichtGrijs filament 1.75mm Rol
  • LichtGrijs filament 1.75mm Rol

PLA LichtGrijs

19.95 inclusief BTW

1.75mm Opties selecteren2.85mm Opties selecteren

PLA LichtGrijs filament

Wil je graag objecten met je 3D apparaat printen in het grijs, maar vind je ijzergrijs een iets te donkere tint? Dan kun je er ook voor kiezen om een minder donkere tint als lichtgrijs te nemen. Veelgebruikte materialen bij het printen in 3D zijn ABS of PLA. Kies je voor het laatste materiaal, dan is PLA LichtGrijs een goede optie. Zodat je bijvoorbeeld mooie duiven kunt maken met je eigen printer. Voordeel van PLA is dat iedere 3D printer minimaal met PLA printen kan.

Beste prijs
Vanaf € 100,- gratis verzending
Uitstekende service met omruilgarantie

Product Description

Productkenmerken PLA LichtGrijs filament

PLA filament is in zijn oorspronkelijke vorm niet geschikt om mee te printen in 3D. Om ervoor te zorgen dat het wel bruikbaar is voor het printen, worden er modifiers aan het basismateriaal toegevoegd. In het geval van Basic filament is dit er slechts eentje, zodat het materiaal printbaar wordt. Aan de Premium versie van PLA worden meer modifiers toegevoegd, zodat het een intensere kleur en hogere kwaliteit krijgt. PLA wordt gemaakt van maisolie en omdat het deze natuurlijke basis heeft, is het materiaal ook duurzaam. Na gebruik kun je het niet recyclen, maar het kan wel terug omgezet worden in natuureigen stoffen. In tegenstelling tot ABS geeft PLA slechts een lichte geur af tijdens het printen. Het is echter wel verstandig om toch altijd de ruimte waar de printer staat goed te ventileren, ook om te voorkomen dat deze oververhit raakt. De printer kun je bij het gebruik van PLA eerst voorverwarmen op een temperatuur tussen de 40 en 70 graden Celsius, maar dat is niet noodzakelijk. Er bestaat een soort lijm, 3DLac genaamd, die voor een betere hechting van het materiaal zorgt. Als je deze wilt gebruiken dien je er altijd voor te zorgen dat het heatbed van je 3D printer voorverwarmd is. Gebruik je deze lijm niet en wil je graag direct beginnen met printen? Ook dat is goed mogelijk met PLA. Stel je printer in op een gemiddelde temperatuur tussen de 180 en 220 graden Celsius en het printen vangt meteen aan.

Verpakkingen PLA LichtGrijs filamenten

Als je PLA nodig hebt, kun je dit eenvoudig bij ons bestellen. We sturen het naar je op maar om ervoor te zorgen dat het materiaal onbeschadigd bij je aankomt, verpakken we het altijd extra goed. Dit betekent dat de rollen filament in stevige kartonnen dozen gaan, die we voorzien van een label. Voor de spoelen geldt een ingewikkeldere procedure. Deze worden eerst samen met een zakje silicagel tegen het vocht ingeseald. Hierna doen we de spoel in een kartonnen doos die ook nog eens in het plastic verpakt wordt. Zo is het materiaal dubbel beschermd tegen vocht en licht en blijft de kwaliteit ervan het beste gewaarborgd.

Aanvullende informatie PLA LichtGrijs filament

Ben je op zoek naar een tint wit maar voldoen de standaardkleuren niet helemaal? Dan bestaat er ook de mogelijkheid om bij grote bestellingen een speciale tint te laten maken. Spoelen zijn verkrijgbaar in standaardmaten maar als deze niet op jouw printer passen kunnen we deze ook op maat voor je maken. Informeer naar de mogelijkheden bij ons bedrijf.

Additional Information

Materiaal

PLA

Soort

Basic

Kleur

Grijs

Ral code kleur

RAL 7035

Merk

MTB3D

lengte bij 1.75mm

335 meter

lengte bij 2.85mm

126 meter

print-temperatuur

180°C-210°C

platform-temperatuur

0 – 65°C

rondheid

>95%

tolerantie bij 1.75mm

0.05mm

tolerantie bij 2.85mm

0.1mm

dichtheid

1.24 g/cc

spoeldiameter

200 mm

spoelgat-diameter

50.5 mm

spoel breedte

80 mm

spoel leeggewicht

275 g

Diameter

1.75mm, 2.85mm

netto-gewicht

1.0 kg

brand

bruto-gewicht

1.4 kg

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “PLA LichtGrijs”

Bekijk hier de richtlijnen voor een review

Plus en minpunten

Beveel je dit product aan?

Product wordt aan winkelmandje toegevoegd

Review richtlijnen

Wij horen graag je mening! Door je ervaring te delen help je andere klanten, zo maken we het elkaar allemaal wat gemakkelijker! Voor een goede review zijn wel een aantal richtlijnen:

Je review wordt niet geplaatst in een (of meerdere) van de volgende gevallen: