Home » Producten » PLA » PLA Magenta
  • Magenta filament 1.75mm Rol
  • Magenta filament 1.75mm Rollen
  • Magenta filament 2.85mm Rol
  • Magenta filament 1.75mm Rol

PLA Magenta

19.95 inclusief BTW

1.75mm Opties selecteren2.85mm Opties selecteren

PLA filament Magenta

Ben je op zoek naar een heel bijzondere kleur om een print in 3D mee te maken? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor het gebruik van materiaal als PLA Magenta. Wat voor kleur magenta is vraag je je wellicht af? Daar zijn de meningen wel wat over verdeeld. Het is in ieder geval een kleur die gemaakt wordt met rood en blauw en de een zal het meer roze vinden, terwijl de ander het meer op paars vindt lijken. Zoek je bijvoorbeeld een heel speciale kleur om bloemen in 3D mee te printen? Dan is magenta daarvoor zeker geschikt. Als je kiest voor PLA Magenta, ben je verzekerd van een diepe en warme kleur. PLA is bruikbaar op alle FDM 3D printers. Wat voor merk of model je ook hebt.

Beste prijs
Vanaf € 100,- gratis verzending
Uitstekende service met omruilgarantie

Product Description

Productkenmerken PLA filamenten

Wanneer je gaat printen met PLA filament kun je dat op verschillende manieren aanpakken. Wil je graag gebruik maken van 3DLac, een soort lijm die voor een betere hechting van het materiaal kan zorgen? Dan kun je de printer beter eerst voorverwarmen op een temperatuur tussen de 40 en 70 graden Celsius. Maak je geen gebruik van dit extra middel, dan hoef je de printer niet noodzakelijk voor te verwarmen. PLA print wel gemakkelijker met een verwarmd printbed, ook zonder 3Dlac. Je kunt de machine voor PLA het beste instellen op een temperatuur tussen de 180 en 220 graden Celsius. Dit is de meest geschikte temperatuur voor het printen met PLA filament. Omdat tijdens het printproces de printer warmte afscheidt is het raadzaam om het vertrekt waar deze staat goed te ventileren. Voor de geur is het niet nodig, PLA wordt namelijk van maisolie gemaakt en dit geeft maar een lichte lucht af tijdens het printen. PLA wordt gezien als duurzaam materiaal, maar dat komt niet omdat je het kunt recyclen. Dit is niet mogelijk met PLA, maar je kunt het als je het niet meer gebruikt of iets over hebt, wel laten omzetten in natuureigen stoffen. Deze vormen dan geen gevaar voor het milieu. PLA is ook minder belastend voor het milieu dan ABS, een materiaal waarmee ook geprint kan worden in 3D tijdens de productie ervan. Voor het vervaardigen van PLA zijn namelijk minder fossiele brandstoffen nodig.

Verpakkingen PLA Magenta Filament

We krijgen bestellingen binnen voor PLA die bij de klanten thuisbezorgd worden. We streven er altijd naar om deze bestellingen zo snel mogelijke en in goede staat af te leveren en verpakken deze daarom ook goed. Zodat de kans op beschadiging minimaal is. Om dit te voorkomen hullen we de spoelen eerst in plastic en doen er een zakje silicagel bij dat voorkomt dat het product vocht aantrekt in de verpakking. De gesealde spoel stoppen we voor je in een doos die voor verzending ook in luchtdicht plastic verpakt wordt. Rollen gaan in kartonnen dozen voor verzending en worden ook altijd voorzien van een label.

Aanvullende informatie PLA filament PLA Magenta

Voor PLA Magenta geldt hetzelfde als voor alle andere PLA filamenten. Bewaar deze op een koele en niet vochtige plek waar geen zonlicht bij kan. Deze factoren hebben namelijk een negatieve invloed op de kwaliteit van het materiaal en kunnen dan mogelijk invloed hebben op het eindresultaat van je printactie.

Additional Information

Materiaal

PLA

Soort

Basic

Kleur

Magenta

Ral code kleur

RAL 4010

Merk

MTB3D

lengte bij 1.75mm

335 meter

lengte bij 2.85mm

126 meter

print-temperatuur

180°C-210°C

platform-temperatuur

0 – 65°C

rondheid

>95%

tolerantie bij 1.75mm

0.05mm

tolerantie bij 2.85mm

0.1mm

dichtheid

1.24 g/cc

spoeldiameter

200 mm

spoelgat-diameter

50.5 mm

spoel breedte

80 mm

spoel leeggewicht

275 g

Diameter

1.75mm, 2.85mm

netto-gewicht

1.0 kg

bruto-gewicht

1.4 kg

brand

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “PLA Magenta”

Bekijk hier de richtlijnen voor een review

Plus en minpunten

Beveel je dit product aan?

Product wordt aan winkelmandje toegevoegd

Review richtlijnen

Wij horen graag je mening! Door je ervaring te delen help je andere klanten, zo maken we het elkaar allemaal wat gemakkelijker! Voor een goede review zijn wel een aantal richtlijnen:

Je review wordt niet geplaatst in een (of meerdere) van de volgende gevallen: