Home » Producten » PLA » PLA Paars
  • Paars filament 1.75mm Rol
  • Paars filament 1.75mm Rollen
  • Paars filament 2.85mm Rol
  • Paars filament 1.75mm Rol

PLA Paars

19.95 inclusief BTW

1.75mm Opties selecteren2.85mm Opties selecteren

PLA filament Paars

Stel, je hebt een 3D printer aangeschaft. Dan wil je deze natuurlijk ook uitproberen om er iets moois mee te maken. Dit kan van alles zijn, het is maar wat je leuk vindt. Om een 3D object te kunnen maken zijn er verschillende materialen die je daarvoor kunt gebruiken. Populair en veelgebruikt zijn ABS en PLA. Dit laatste materiaal is standaard in meer dan 25 kleuren verkrijgbaar en is compatibel met iedere FDM 3D printer. Bovendien is het kwalitatief zeer goed en levert het mooie producten op. Een voorbeeld van een van de kleuren is PLA Paars. Een goede kleur om een speelgoed octopus mee te maken maar ook uitstekend geschikt voor bloemen in 3D te printen.

Beste prijs
Vanaf € 100,- gratis verzending
Uitstekende service met omruilgarantie

Product Description

Productkenmerken PLA filamenten

Als je eenmaal de kleur gekozen hebt die je graag wilt hebben kun je aan de slag met je PLA filament. Bij het gebruik van PLA filament is het niet noodzakelijk om je printbed eerst voor te verwarmen. Dit kun je wel beter doen als je gebruik wilt maken van het hulpmiddel 3DLac. Dit zorgt voor een betere hechting van het object omdat het als een soort lijm werkt. Doe je niet aan voorverwarmen? Stel dan de printer in tussen de 180 en 220 graden Celsius en je kunt ook aan de slag met het PLA filament. PLA wordt vervaardigd uit maisolie en scheidt daarom nauwelijks geur af tijdens het printproces. Dit doet ABS wel, dat ruikt zelfs chemisch. Omdat PLA in de meest pure vorm niet bruikbaar is om in 3D mee te printen, worden er modifiers aan toegevoegd om het daarvoor geschikt te maken. Je hebt de keuze uit twee soorten PLA filament: Basic en Premium. Het enige verschil hiertussen is dat er aan de Basic variant slechts enkele modifiers worden toegevoegd, bij de Premium versie zijn dat er meer. PLA is niet biologisch afbreekbaar maar is wel duurzaam. Het kan namelijk met minder fossiele brandstoffen geproduceerd worden dan ABS en het product zelf kan omgezet worden naar natuureigen stoffen. Uit zichzelf vergaan in de natuur als het nog PLA is gaat langzaam. Daarom wordt het omgezet zodat het minder belastend is voor het milieu.

Verpakkingen PLA Paars Filament

Je wilt nadat je PLA filament besteld hebt waarschijnlijk er zo snel mogelijk mee aan de slag. Om dit te kunnen waarborgen, zorgen wij ervoor dat de materialen die we naar je versturen, goed verpakt worden en niet onderweg beschadigen. Om dit te kunnen garanderen pakken we de spoelen dubbel in. Eerst insealen in plastic samen met een zakje silicagel tegen het vocht. Daarna doen we er een doos omheen die we ook in plastic verpakken. Zo wordt de spoel dubbel beschermd tegen invloeden van buitenaf zoals vocht en UV licht. De rollen PLA doen we in een doos die we voorzien van een label.

Aanvullende informatie PLA filament PLA Paars

Je wilt leuke bloemetjes maken met je 3D printer die niet van echt te onderscheiden zijn. Maar het PLA Paars is net niet de kleur die je daarvoor zoekt. Plaats je een bestelling bij ons die zwaarder is dan 40 kilo? Dan kunnen we met behulp van een RAL code een speciale tint paars voor je aanmaken.

Additional Information

Materiaal

PLA

Soort

Basic

Kleur

Paars

Ral code kleur

RAL 4005

Merk

MTB3D

lengte bij 1.75mm

335 meter

lengte bij 2.85mm

126 meter

print-temperatuur

180°C-210°C

platform-temperatuur

0 – 65°C

rondheid

>95%

tolerantie bij 1.75mm

0.05mm

tolerantie bij 2.85mm

0.1mm

dichtheid

1.24 g/cc

spoeldiameter

200 mm

spoelgat-diameter

50.5 mm

spoel breedte

80 mm

spoel leeggewicht

275 g

Diameter

1.75mm, 2.85mm

netto-gewicht

1.0 kg

bruto-gewicht

1.4 kg

brand

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “PLA Paars”

Bekijk hier de richtlijnen voor een review

Plus en minpunten

Beveel je dit product aan?

Product wordt aan winkelmandje toegevoegd

Review richtlijnen

Wij horen graag je mening! Door je ervaring te delen help je andere klanten, zo maken we het elkaar allemaal wat gemakkelijker! Voor een goede review zijn wel een aantal richtlijnen:

Je review wordt niet geplaatst in een (of meerdere) van de volgende gevallen: