Home » Producten » PLA » PLA ZeeBlauw
  • ZeeBlauw filament 1.75mm Rol
  • ZeeBlauw filament 1.75mm Rollen
  • ZeeBlauw filament 2.85mm Rol
  • ZeeBlauw filament 1.75mm Rol

PLA ZeeBlauw

19.95 inclusief BTW

1.75mm Opties selecteren2.85mm Opties selecteren

PLA filament Zee Blauw

Goede 3D prints maak je alleen maar met goed materiaal. Dit betekent dat je naast een deugdelijke 3D printer ook dient te kiezen voor de juiste materialen waarmee je de 3D print kunt maken. De meest gebruikte materialen voor 3D prints zijn ABS en PLA. Over het laatste zullen we je hierna kort een en ander vertellen. Zodat jij het materiaal kunt kiezen dat voor jou het beste geschikt is. Zoek je een mooie kleur blauw om bijvoorbeeld speelgoed mee te maken of een leuke vaas of schaal? Dan kun je bij ons kiezen uit twee tinten, waarvan Zee Blauw er eentje is.

Beste prijs
Vanaf € 100,- gratis verzending
Uitstekende service met omruilgarantie

Product Description

Productkenmerken PLA filamenten

3D printen met PLA filament is altijd mogelijk op iedere printer. Je zet de printer aan en kunt er voor kiezen deze voor te verwarmen, maar dat is niet noodzakelijk. PLA werkt namelijk ook goed in een niet voorverwarmde printer. Om de print te kunnen maken stel je de juiste temperatuur in op het apparaat. Deze is afhankelijk van de instellingen van je printer maar ligt bij PLA gemiddeld tussen de 180 en 220 graden Celsius. Als je het heated bed gebruikt doe je dat op een lagere temperatuur. Een hulpmiddel dat je kunt gebruiken bij 3D printen zodat het materiaal beter hecht is 3DLac. Als je dit gebruikt is voorverwarmen wel een must. PLA wordt gemaakt van natuurlijke maisolie en als je het materiaal niet meer gebruikt kan het terug omgezet worden in natuureigen stoffen zodat het niet zo belastend meer is voor het milieu. Omdat maisolie als basis gebruikt wordt ruik je het PLA filament maar lichtjes tijdens het printproces. Dit is bij ABS overigens wel het geval: dit scheidt een behoorlijk chemisch luchtje af. Ondanks het feit dat PLA niet zo erg ruikt dien je er toch voor te zorgen dat de ruimte waar de 3D printer staat goed geventileerd wordt tijdens het gebruik. Het apparaat stoot warmte af die wel ergens heen dient te kunnen.

Verpakkingen PLA Zee Blauw Filament

PLA Zee Blauw kunnen we als je dit bij ons bestelt gewoon naar je versturen. Omdat we willen dat het product onbeschadigd bij jou aankomt, verpakken we het op een dusdanige wijze dat het tegen een stootje kan. De rollen gaan in stevige dozen, maar de spoelen krijgen een speciale behandeling zodat de kans dat ze in aanraking komen met vocht tot een minimum wordt teruggebracht. Vocht is namelijk niet goed voor de kwaliteit van de spoel. We pakken de spoel samen met een zakje silicagel in het plastic in en dat wordt geseald. Vervolgens wordt dit verpakt in een doos die geschikt is om te verzenden. De doos is echter pas verzendklaar als deze ook voorzien is van een plastic zak die luchtdicht wordt afgesloten. Zo wordt de spoel zowel tegen vocht als zonlicht beschermd.

Aanvullende informatie PLA filament Basic Zee Blauw

Om de optimale kwaliteit van het PLA te behouden is het wijs om het materiaal in een koel en donker vertrek te bewaren waar het niet vochtig kan worden. Is Zee Blauw niet de tint die je zoekt? Wellicht kunnen we dan de kleur die je zoekt, wel speciaal voor je maken.

Additional Information

Materiaal

PLA

Soort

Basic

Kleur

Blauw

Ral code kleur

RAL 5002

Merk

MTB3D

lengte bij 1.75mm

335 meter

lengte bij 2.85mm

126 meter

print-temperatuur

180°C-210°C

platform-temperatuur

0 – 65°C

rondheid

>95%

tolerantie bij 1.75mm

0.05mm

tolerantie bij 2.85mm

0.1mm

dichtheid

1.24 g/cc

spoeldiameter

200 mm

spoelgat-diameter

50.5 mm

spoel breedte

80 mm

spoel leeggewicht

275 g

Diameter

1.75mm, 2.85mm

netto-gewicht

1.0 kg

bruto-gewicht

1.4 kg

brand

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “PLA ZeeBlauw”

Bekijk hier de richtlijnen voor een review

Plus en minpunten

Beveel je dit product aan?

Product wordt aan winkelmandje toegevoegd

Review richtlijnen

Wij horen graag je mening! Door je ervaring te delen help je andere klanten, zo maken we het elkaar allemaal wat gemakkelijker! Voor een goede review zijn wel een aantal richtlijnen:

Je review wordt niet geplaatst in een (of meerdere) van de volgende gevallen: