Home » Producten » PLA » PLA ZwavelGeel
  • ZwavelGeel filament 1.75mm Rol
  • ZwavelGeel filament 1.75mm Rollen
  • ZwavelGeel filament 1.75mm Rol

PLA ZwavelGeel

19.95 inclusief BTW

1.75mm Opties selecteren2.85mm Opties selecteren

PLA filament Zwavel Geel

We hebben veel verschillende tinten geel binnen de standaardkleuren filament in ons assortiment. Een van de voorbeelden hiervan is PLA Zwavel Geel. De kleur lijkt op citroengeel en is dan bijvoorbeeld ook uitermate geschikt om een citroen mee te maken met je 3D printer. Ook voor bloemen is het een ideale en vrolijke kleur. Kies je voor ABS of PLA om te printen? Over PLA zullen we je eerst een en ander vertellen zodat jij tot de beste keuze kunt komen.

Beste prijs
Vanaf € 100,- gratis verzending
Uitstekende service met omruilgarantie

Product Description

Productkenmerken PLA filamenten

PLA filament is geschikt voor iedere 3D printer. Het doet er niet doe wat voor merk of model het is, PLA is altijd te gebruiken als je wilt gaan printen in 3D. PLA wordt gemaakt van maisolie en de basis wordt dus gevormd door een natuurlijk product. Daarom kan PLA na gebruik ook weer daarin terug omgezet worden, zodat het minder belastend is voor het milieu. In de vorm van PLA zelf wordt het namelijk maar langzaam afgebroken in de natuur en recyclen is ook niet mogelijk. PLA wordt echter wel als duurzaam beschouwd, hetgeen ook mede veroorzaakt wordt door het feit dat er tijdens de productie van het materiaal minder fossiele brandstoffen aan te pas komen dan bij de productie van bijvoorbeeld ABS. PLA is op zich brosser dan ABS. Dit betekent dat het eerder zal kunnen breken, maar een voordeel van PLA ten opzichte van ABS is dat het minder gevoelig is voor kromtrekken (warping genoemd bij het 3D printen). Als je wilt gaan printen met PLA stel je je printer op een bepaalde temperatuur in. Gemiddeld zal dit tussen de 180 en 220 graden Celsius zijn, maar dat hangt ook af van de printerinstellingen. Zorg er wel altijd voor dat de printer zijn warmte kwijt kan. Dit doe je door deze alleen in een vertrek te gebruiken waar je goed kunt ventileren. PLA geeft slechts een lichte geur af tijdens het printen, die wat zoet aandoet. Dit komt doordat de belangrijkste grondstof maisolie is.

Verpakkingen PLA Zwavel Geel Filament

PLA filament is gevoelig voor zonlicht en vocht. Als het hiermee in aanraking komt, kan dat een negatieve invloed hebben op de kwaliteit van het materiaal. Om te voorkomen dat dit contact plaatsvindt tijdens de verzending van het product, verpakken we alles op een manier die dit tegengaat. Voor de rollen betekent dit dat ze in een goede stevige doos gaan waar geen licht bij kan komen. De spoelen verpakken we twee keer in plastic, hoofdzakelijk bedoeld om ook vocht tegen te gaan. Bij de spoel wordt een zakje silicagel ingesloten dat er voor zorgt, mocht er onverhoopt toch vocht binnenkomen, dit daardoor wordt opgenomen en niet in contact komt met de spoel zelf. Voordat de spoel verzonden kan worden, steken we deze in een kartonnen doos die ook luchtdicht in plastic geseald wordt.

Aanvullende informatie PLA filament PLA Zwavel Geel

Om kwaliteitsafname te voorkomen raden we onze klanten aan PLA filament altijd droog en koel te bewaren in een ruimte waar ook het zonlicht geen toegang krijgt. Mocht dit niet kunnen, dan kunnen we niet garanderen dat de kwaliteit gewaarborgd blijft.

Additional Information

Materiaal

PLA

Soort

Basic

Kleur

Geel

Ral code kleur

RAL 1016

Merk

MTB3D

lengte bij 1.75mm

335 meter

lengte bij 2.85mm

126 meter

print-temperatuur

180°C-210°C

platform-temperatuur

0 – 65°C

rondheid

>95%

tolerantie bij 1.75mm

0.05mm

tolerantie bij 2.85mm

0.1mm

dichtheid

1.24 g/cc

spoeldiameter

200 mm

spoelgat-diameter

50.5 mm

spoel breedte

80 mm

spoel leeggewicht

275 g

Diameter

1.75mm, 2.85mm

netto-gewicht

1.0 kg

bruto-gewicht

1.4 kg

brand

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “PLA ZwavelGeel”

Bekijk hier de richtlijnen voor een review

Plus en minpunten

Beveel je dit product aan?

Product wordt aan winkelmandje toegevoegd

Review richtlijnen

Wij horen graag je mening! Door je ervaring te delen help je andere klanten, zo maken we het elkaar allemaal wat gemakkelijker! Voor een goede review zijn wel een aantal richtlijnen:

Je review wordt niet geplaatst in een (of meerdere) van de volgende gevallen: