Home » Producten » Overig » Bronzefill
  • Bronzefill filament 1.75mm Rol
  • Bronzefill filament 1.75mm Rol
  • Bronzefill filament 2.85mm Rol

Bronzefill

39.95 inclusief BTW

1.75mm Opties selecteren2.85mm Opties selecteren

Premium metaal filament brons

Het maken van beelden en sculpturen is een eeuwenoud vakmanschap. Met handarbeid worden de mooiste objecten gecreëerd. Bijna niemand is in staat om op deze wijze bronzen sculpturen te maken, maar met ons premium brons 3D printer filament wordt het bereikbaar voor iedereen! Onze metaal filamenten zijn PLA filamenten gevuld met 80% brons deeltjes. Objecten geprint met dit bronzefill materiaal geven een prachtig resultaat met echte brons eigenschappen. Het is behoorlijk zwaar, wel 3x zwaarder dan standaard PLA en het voelt ook daadwerkelijk aan alsof het object gemaakt is van brons. Het metaal effect wordt nog duidelijker zichtbaar als het object nabewerkt wordt. Hiermee creëer je glans of een verweerd uiterlijk zo als bronzen beelden er ook uit zien. Bekijk voor tips over het nabewerken de aanvullende informatie. Het materiaal print erg eenvoudig met 3D printer nozzle’s groter dan 0.35mm. Voel jezelf een edelsmid met jouw 3D printer en ons filament. Bestel direct en print direct een prachtige ring, of een sculptuur van je kind.
Beste prijs
Vanaf € 100,- gratis verzending
Uitstekende service met omruilgarantie

Product Description

Productkenmerken metaal filamenten

Door de metaaldeeltjes heeft dit materiaal een extreem goede warmte geleiding. Dit zorgt ervoor dat je met dit metaal filament sneller kunt printen dan met PLA. De ideale printtemperatuur ligt tussen de 195 en 220 graden Celsius. Het materiaal kan zonder heated bed gebruikt worden. Als je een printer met verwarmd printbed hebt stel je deze het beste in tussen de 35 en 60 graden Celsius. Het filament bevat een smerende additief die ervoor zorgt dat de filament soepel door de nozzle heen gaat. Het brons filament is printbaar op printers met bowden extrusion zoals de Ultimaker 2 extended, of op direct drive FDM machines zoals de Witbox Helios 3D printer. Het is belangrijk om de retraction aan te zetten. Dit filament is eenvoudig te printen met elk type hot end die een grotere diameter heeft dan 0.35mm. Wij adviseren ten zeerste om een (geharde) roestvast staal nozzle te gebruiken. Het hoge percentage brons deeltjes maakt dit bronzefill filament abbrasief, zeker met standaard messing nozzles. Na 20 uur printen met een standaard nozzle zie je optisch al flinke slijtage aan de messing nozzle. Een nozzle van roestvast staal vertoont veel minder slijtage. Als je alsnog besluit om met een messing nozzle te gaan printen adviseren wij om deze na 15 uur printen met metaalfilament te vervangen voor een nieuwe. Daarnaast is het verstandig om 1 goede nozzle te houden voor printen met standaard minder abrasieve materialen zoals PLA en ABS.

Verpakkingen Premium Brons Metaal Filament

Een spoel van dit filament is veel zwaarder dan je verwacht. De rol past op standaard FDM machines door de spoeldiamter van 50.5 mm. Vanzelfsprekend is de doos van de spoel goed beschermend en is het filament netjes afgesloten.

Aanvullende informatie Metaal filament Premium Brons

De metalen look komt extra goed naar voren als je het geprinte object nabewerkt. Nabewerken kan op verschillende manieren. Een voor de hand liggende manier met standaard beschikbare materialen is het nat schuren van het object met korrel 600 schuurpapier. Dit maakt het object gladder. Vervolgens kun je het object poetsen met een zachte messing poetsmiddel. Dit geeft gelijk een wat metalen glans aan het object. Een professionele en minder arbeidsintensieve aanpak is het gebruik van een zogenaamde ‘Rock tumbler’ Dit is een polijstmachine speciaal voor het glanzend maken van sieraden. Als je deze specialistische machine niet hebt zou je gebruik kunnen maken van een Dremel met een polijstwiel erop. Deze gebruik je in combinatie met metaal poets en dit geeft ook een glanzend resultaat. Wat ook een heel speciaal resultaat geeft is de typisch bronzen verweerde look. Dit kan bereikt worden met chemische behan

Additional Information

Materiaal

Bronze

Kleur

Brons

Merk

MTB3D

lengte bij 1.75mm

92 m

lengte bij 2.85mm

35 m

print-temperatuur

195°C-220°C

platform-temperatuur

35°C-60°C

rondheid

>95%

tolerantie bij 1.75mm

0.05mm

tolerantie bij 2.85mm

0.1mm

dichtheid

3.39 g/cc

spoeldiameter

200 mm

spoelgat-diameter

50.5 mm

Diameter

1.75mm, 2.85mm

spoel breedte

55 mm

spoel leeggewicht

215 g

brand

netto-gewicht

0.75 kg

bruto-gewicht

0.75 kg

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Bronzefill”

Bekijk hier de richtlijnen voor een review

Plus en minpunten

Beveel je dit product aan?

Product wordt aan winkelmandje toegevoegd

Review richtlijnen

Wij horen graag je mening! Door je ervaring te delen help je andere klanten, zo maken we het elkaar allemaal wat gemakkelijker! Voor een goede review zijn wel een aantal richtlijnen:

Je review wordt niet geplaatst in een (of meerdere) van de volgende gevallen: