Home » Producten » Overig » Carbonfiber DonkerGrijs
  • Carbonfiber DonkerGrijs filament 1.75mm Rol
  • Carbonfiber DonkerGrijs filament 1.75mm Rollen
  • Carbonfiber DonkerGrijs filament 2.85mm Rol
  • Carbonfiber DonkerGrijs filament 1.75mm Rol
  • Carbonfiber DonkerGrijs 3D Print Voorbeeld
  • Carbonfiber DonkerGrijs filament 1.75mm Rol

Carbonfiber DonkerGrijs

29.95 inclusief BTW

1.75mm Opties selecteren2.85mm Opties selecteren

Premium Carbon filament

3D printen is geweldig en wordt steeds professioneler. De huidige trend in FDM 3D printen is het gebruik van exotische 3D print materialen. Wij hebben een uitgebreid assortiment aan specialistische materialen waaronder Premium Carbon filament. Dit filament is een op PET-G gebaseerde filament die versterkt is met 20% koolstofvezel. Hierdoor is dit filament twee keer zo stijf als onze Premium PET-G filament! Het filament heeft een relatief grote impact bestendigheid en is bestendig tegen temperaturen tot wel 80 graden Celsius. Dit is extreem hoog voor FDM 3d printer materialen. Het carbon heeft praktisch geen last van kromtrekking en heeft een hoog print gemak en is extreem vormvast. Naast de uitmuntende technische eigenschappen heeft het materiaal een prachtige matte uiterlijk. Het is dus een perfect materiaal om eenvoudig hoogwaardige Drone of automotive onderdelen te printen.

Beste prijs
Vanaf € 100,- gratis verzending
Uitstekende service met omruilgarantie

Product Description

Productkenmerken Carbon Filamenten

Dit Carbon filament is geschikt voor alle soorten FDM 3D printers zoals bijvoorbeeld de Ultimaker 3. Uniek van dit materiaal is dat het geprint kan worden zonder heated bed. Dit komt door de uitstekende warping eigenschappen. Als jouw machine wel een heated bed heeft adviseren wij dit wel te gebruiken op een temperatuur tussen de 35 en 60 graden Celsius. De printtemperatuur van die filament ligt tussen de 225 en 245 graden Celsius afhankelijk van de printer en printinstelling die u gebruikt. Het product is ontwikkeld en gefabriceerd in Europa onder strenge kwaliteitscontrole. Wij beschikken over een team van 3D print experts die u alles over deze filament kunnen vertellen. Voor technische toepassingen is de stijfheid erg belangrijk. De stijfheid van deze filament is vele hoger dan die van bijvoorbeeld PLA filament. De impact sterkte is voor Carbon filament erg hoog, maar nog steeds lager dan die van bijvoorbeeld ABS filament. Het hangt van de toepassing af wel materiaal voor u het meest geschikt is. Dit materiaal is geschikt voor extreem stijve toepassingen. Voor vragen kunt u altijd contact met ons op nemen per mail of telefoon.

Verpakking Premium Carbon Filament

De verpakking van Carbon filament geschiedt middels het verzegelen met plastic. Vervolgens wordt dit opgeslagen in een kartonnen doos. Deze doos wordt ook weer omwikkeld met plastic, zodat de verpakking luchtdicht is. Zodoende verblijft het product in optimale kwaliteit en wordt het niet aangetast door schadelijke stoffen in de omgeving. Het Carbon filament wordt standaard geleverd op een spoel van 500 gram. In overleg zijn andere hoeveelheden beschikbaar, maar alleen voor orders groter dan 20 kg filament.

Aanvullende informatie Carbon Filament Premium

Voor het gebruik van MTB3D Premium Carbon filament adviseren wij om een gehard stalen nozzle te gebruiken. De carbon deeltjes zijn schurend en veroorzaken bij een standaard messing nozzle extra snelle slijtage. Om ervoor te zorgen dat je stabiel kunt blijven printen met dit filament is het belangrijk om het product koel en droog te bewaren. Daarnaast dient het product afgesloten te zijn van UV straling. Dit degradeert het product en kan de kleur beïnvloeden.

Additional Information

Materiaal

Carbonfiber

Kleur

Grijs

Merk

MTB3D

lengte bij 1.75mm

175 m

lengte bij 2.85mm

66 m

print-temperatuur

225°C-245°C

platform-temperatuur

35°C-60°C

rondheid

>95%

tolerantie bij 1.75mm

0.05mm

tolerantie bij 2.85mm

0.1mm

dichtheid

1.19 g/cc

spoeldiameter

200 mm

spoelgat-diameter

50.5 mm

spoel breedte

55 mm

spoel leeggewicht

215 g

Diameter

1.75mm, 2.85mm

brand

netto-gewicht

0.5 kg

bruto-gewicht

0.5 kg

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Carbonfiber DonkerGrijs”

Bekijk hier de richtlijnen voor een review

Plus en minpunten

Beveel je dit product aan?

Product wordt aan winkelmandje toegevoegd

Review richtlijnen

Wij horen graag je mening! Door je ervaring te delen help je andere klanten, zo maken we het elkaar allemaal wat gemakkelijker! Voor een goede review zijn wel een aantal richtlijnen:

Je review wordt niet geplaatst in een (of meerdere) van de volgende gevallen: