Home » Producten » Colorfabb » nGen » ColorFabb nGen Zwart
 • colorfabb_ngen_zwart filament

ColorFabb nGen Zwart

35.95 inclusief BTW

1.75mm Opties selecteren2.85mm Opties selecteren

Colorfabb nGen Zwart

Met nGen heeft Colorfabb een filament op de markt gebracht, welke functionele eigenschappen heeft, er verbazingwekkend goed uitziet en gemakkelijk print. Met een glass transition temperatuur van 85ºC heeft het bijna de dubbele hittebestendigheid van PLA.

Waar kun je dit colorFabb filament zoal voor gebruiken? Per product geven we een toepassingsvoorbeeld. Voor nGen-Zwart zijn huishoudelijke toepassingen een mooi voorbeeld. Dit is al vanaf het begin, reeds bij de eerste gebruikers van 3D printers, een populaire categorie om voor te printen. Je hebt voor huishoudelijke gebruiksvoorwerpen een stabiel materiaal nodig, wat zich over langere tijd goed houdt en zijn mechanische eigenschappen behoudt. Ngen zwart is daartoe zeer geschikt, vanwege zijn duurzaamheid en hittebestendigheid.

Beste prijs
Vanaf € 100,- gratis verzending
Uitstekende service met omruilgarantie

Keurmerk webwinkel SKU: CFNG-bk1-750 Categorieën: , Tags: , , , , ,

Product Description

nGen is gemaakt van Eastman Amphora™ AM3300 3D polymer. Net als colorFabb_XT, is het onderdeel van de Eastman’s Amphora range van copolyesters voor 3D printing.
Ngen is een styrene-vrij materiaal en vrijwel geurloos. In het bijzonder goed geschikt voor diegenen, die binnen een grotere temperatuur range willen of moeten printen.

nGen heeft als voordeel een verhoogde hydrolitische stabiliteit. In gewone woorden: nGen zal zich beter gedragen rondom de smelt temperatuur dan andere filamenten. Het resultaat is, dat je met nGen met groter gemak overhangende 3D prints kunt printen en consistent dezelfde kwaliteit 3d prints steeds opnieuw kunt printen.

Aanbevolen 3d print temperatuur: 220 – 240oC
Aanbevolen 3d print snelheid: 40 – 70 mm/s
Aanbevolen Heated bed temperatuur: 75 – 85oC

Vergelijk Colorfabb nGen t.o.v. de meest populaire 3D filament materialen:

Fanatieke commitment aan kwaliteitscontrole

Met hun eigen, toegewijde test faciliteit is Colorfabb obsessief bezig met de kwaliteit van hun filamenten. Tijdens productie meten geavanceerde systemen de diameter van het filament tot wel 1000 keer per seconde.

Ze garanderen dan ook een maximale afwijking in de diameter van 0.05mm op hun 3D printer filamenten. Je kunt er dan ook gerust van uitgaan, dat je printer exact de gewenste hoeveelheid materiaal uit de extruder levert.

Daarbij test Colorfabb ook nog eens met een breed scala aan 3d printers binnen hun eigen testfaciliteit, waaronder o.a. :

 • Ultimaker Original
 • Ultimaker Original Dual Extrusion
 • Ultimaker 2
 • Makerbot Replicator 2s
 • Delta Tower (E3D hot-end)
 • Felix 20
 • Leapfrog Creator
 • Beethefirst
 • Mass Portal Pharaoh ED
 • Prusa i3 HEPHESTOS

Heb jij ook een van deze printers? Dan kun je er helemaal op bouwen, dat die perfect met dit 3D print materiaal kunnen omgaan. Echter ook met vele andere printers haal je een schitterend resultaat!

Additional Information

Materiaal

nGen

Kleur

Zwart

Diameter

1.75mm, 2.85mm

brand

lengte bij 1.75mm

250 meter

lengte bij 2.85mm

90 meter

print-temperatuur

220°C-240°C

platform-temperatuur

60 – 80°C

tolerantie bij 1.75mm

0.05mm

tolerantie bij 2.85mm

0.05mm

dichtheid

1.20 g/cc

netto-gewicht

0.75 kg

bruto-gewicht

1.1 kg

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “ColorFabb nGen Zwart”

Bekijk hier de richtlijnen voor een review

Plus en minpunten

Beveel je dit product aan?

Product wordt aan winkelmandje toegevoegd

Review richtlijnen

Wij horen graag je mening! Door je ervaring te delen help je andere klanten, zo maken we het elkaar allemaal wat gemakkelijker! Voor een goede review zijn wel een aantal richtlijnen:

Je review wordt niet geplaatst in een (of meerdere) van de volgende gevallen: