Home » Producten » Overig » Copperfill
  • Copperfill filament 1.75mm Rol
  • Copperfill filament 1.75mm Rol
  • Copperfill filament 2.85mm Rol

Copperfill

39.95 inclusief BTW

1.75mm Opties selecteren2.85mm Opties selecteren

Premium Metaal filament Koper

Het creëren van sculpturen is een arbeidsintensief werk. Een vakman kan met koper prachtige beelden en andere kunstwerken maken. Als je geen vakman bent is dit in lastig proces. Behalve als je gebruik maakt van ons Premium Koper filament. Hiermee maak je in een handomdraai elk object wat je wenst! Koper metaal filament bevat 80% koper deeltjes. De overige 20% is hoofdzakelijk PLA filament. Door de toegevoegde koper print je met dit filament objecten met echte koperen eigenschappen. De beelden voelen zwaar aan, hebben een lichte glans en een metaal achtige structuur. Als je de print nabewerkt komt het koper nog beter naar voren. Zie hiervoor de aanvullende informatie onderaan deze pagina. Koperfilament is eenvoudig te printen met bijna geen warping. De warping is zelfs minder dan bij PLA filament. De nozzle dient groter te zijn dan 0.35 mm vanwege de brons deeltjes die door de nozzle heen geduwd moeten worden. Het filament heeft geïmplementeerde smering, waardoor het materiaal eenvoudig door de nozzle glijdt en niet aan de nozzle gaat kleven. Koop dit copperfill filament direct uit voorraad, en creëer een geweldige armband, of een beeld van je al je kinderen.
Beste prijs
Vanaf € 100,- gratis verzending
Uitstekende service met omruilgarantie

Product Description

Productkenmerken Metaal filamenten

De thermische geleiding van dit materiaal is verbeterd door de bronzen deeltjes. Hierdoor kunnen hogere printsnelheden bereikt worden dan met standaard PLA. De beste temperatuur om hiermee te printen licht tussen de 195 en 220 graden Celsius. Een heated bed op 35 tot 60 graden Celsius verhoogt het printgemak, maar zonder heated bed is dit materiaal ook te printen. Al onze metaal filamenten gaan snel en soepel door de nozzle heen. Onder andere hierdoor is het printbaar op praktisch alle FDM 3D printers, zoals de Flashforge Dreamer met directe drive. Maar ook bowden extrusion 3D printers zoals de Ultimaker Original heeft geen probleem met dit filament. Wij raden bij dit copperfill filament het gebruik van een roestvast stalen nozzle aan. De grote hoeveelheid koper deeltjes zorgt voor grote slijtage van de nozzle bij de standaard messing nozzles. Bij nozzles van roestvast staal is dit probleem veel minder. Een messing nozzle vertoont na 20 uur printen al extreme slijtage. Mocht je alsnog gebruik gaan maken van een messing nozzle, dan luidt het advies om na 15 uur printen een messing nozzle te vervangen voor een nieuwe, en om een nozzle apart te houden waarmee je standaard materialen zoals PLA gaat printen.

Verpakkingen Premium Koper Metaal Filament

Deze zware rollen zitten op een compacte spoel. De rol is vrij zwaar door de hoge dichtheid, maar dit is voor de 3D printer geen probleem. De spoeldiamter van het gat is 50.5 mm waardoor het op bijna alle 3D printers past. Ook draait de rol hierdoor soepel rond. Het filament is netjes verpakt en geplaatst in karton.

Aanvullende informatie Metaal filament Premium Koper

De bronzen eigenschappen worden beter getoond als het geprinte object nabewerkt wordt. Dit kan op verschillende manieren gedaan worden. Een eerste manier is het schuren van de print met nat schuurpapier. Een fijne soort zoals korrel 600 is handig. Daarna kan het object gepoetst worden met een doek en zachte messing poetsmiddel. Dit geeft een prachtige glans aan het object. Als je in het bezit bent van een zogenoemde ‘Rock tumbler’ kun je deze gebruiken om met minder werk de onderdelen te polijsten. Een tumbler is een machine speciaal gebouwd voor het laten glanzen van sieraden. Wat ook kan is een Dremel gebruiken. Hiervoor gebruik je het beste een polijstwieltje wat er vaak bij zit. Polijst met de Dremel niet droog, maar gebruik metaal poets voor een glanzend resultaat. Koper heeft een unieke kleur als het verweerd is. Deze verwering gaat op een natuurlijke wijze plaats vinden, maar kan met chemische middelen sneller bereikt worden.

Additional Information

Materiaal

Copper

Kleur

Koper

Merk

MTB3D

lengte bij 1.75mm

92 m

lengte bij 2.85mm

35 m

print-temperatuur

195°C-220°C

platform-temperatuur

35°C-60°C

rondheid

>95%

tolerantie bij 1.75mm

0.05mm

tolerantie bij 2.85mm

0.1mm

dichtheid

3.39 g/cc

spoeldiameter

200 mm

spoelgat-diameter

50.5 mm

Diameter

1.75mm, 2.85mm

spoel breedte

55 mm

spoel leeggewicht

215 g

brand

netto-gewicht

0.75 kg

bruto-gewicht

0.75 kg

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Copperfill”

Bekijk hier de richtlijnen voor een review

Plus en minpunten

Beveel je dit product aan?

Product wordt aan winkelmandje toegevoegd

Review richtlijnen

Wij horen graag je mening! Door je ervaring te delen help je andere klanten, zo maken we het elkaar allemaal wat gemakkelijker! Voor een goede review zijn wel een aantal richtlijnen:

Je review wordt niet geplaatst in een (of meerdere) van de volgende gevallen: