Home » Producten » Overig » Flexibel » Flex Rood
  • Flex Rood filament 1.75mm Rol
  • Flex Rood filament 1.75mm Rollen
  • Flex Rood filament 2.85mm Rol
  • Flex Rood filament 1.75mm Rol
  • Flex Rood 3D Print Voorbeeld
  • Flex Rood filament 1.75mm Rol

Flex Rood

34.95 inclusief BTW

1.75mm Opties selecteren2.85mm Opties selecteren

Premium Flex filament

3D printen is mogelijk met standaard materialen zoals PLA en ABS. Deze materialen geven met weinig moeite prachtige objecten. Soms wil je alleen iets anders, iets unieks met unieke technische eigenschappen, iets unieks met een acht gevoel. Rubber filament biedt hiervoor een oplossing. Telefoon hoesjes, armbanden, scharnieren, flexibele lichamen, je kunt ze allemaal 3D printen met onze flexibele rubber filament. Gebruik het bijvoorbeeld in een prototype voor de contactoppervlakken met de gebruiker voor een extra ergonomisch product. Of gebruik het voor de pootjes onder een machine, om trillingen te dempen en om de stabiliteit te verhogen. Je bepaald zelf hoe flexibel jouw print wordt door te spelen met het infill percentage en de wanddikte. Maak een aantal prototypes en ontdek welke mate van flexibelheid jij het fijnste vindt. Naast de flexibele eigenschappen is dit fillaflex filament beter bestendig tegen langdureige hitte dan standaard filamenten. Het materiaal is beter bestendig tegen chemicalien. De laatste eigenschap is dat het zeer UV bestendig is. Dit maakt het geschikt voor gebruik buiten.

Beste prijs
Vanaf € 100,- gratis verzending
Uitstekende service met omruilgarantie

Product Description

Productkenmerken Flex Filamenten

Dit filament heeft een rek bij breuk van 530%. Dit houdt in dat je het ruim 5 keer zo lang kunt oprekken voordat het breekt! Wij hebben verschillende flexibele filamenten onder de loep genomen en er uiteindelijk voor gekozen om dit semi flexibele materiaal in ons assortiment op te nemen. De hoofdreden hiervoor is de eenvoudige printbaarheid ten opzichte van extreem flexibele filamenten zoals Ninjaflex filament. Dit filament heeft geen aanpassing aan je 3D printer nodig om ermee te kunnen werken. Het is te gebruiken op zowel 3D printers met directe extrusie zoals de Makerbot, maar ook met de bowden extrusion 3d printers zoals de Ultimaker 3D printer. Flexibele filamenten zijn moeilijker om goed te produceren. Let bij het aankopen van zo’n soort filament dus extra op. Bespaar jezelf een hoop tijd en moeite door een goed product te kopen. Als je gaat printen kun je beginnen met de standaard instelling van PLA. Verhoog hiervan de print temperatuur naar 220 a 260 graden Celsius. In elk geval naar een hogere temperatuur dan dat je normaal gesproken PLA zou gaan printen. Zet het temperatuur van het heated bed op ongeveer 100 C. De retractie snelheid kan ook wat omhoog omdat het materiaal rekbaar is. Het reageert dus wat trager op de extruder dan bijvoorbeeld PLA.

Verpakking Premium Flex Filament

Dit premium filament zit op een 750 grams spoel gewikkeld. De spoel is geschikt voor onder andere Felix of Makerbot Replicator 2s standaard spoelhouders. Bij onze grote klanten retourneren we zoveel mogelijk spoelen naar de fabriek voor hergebruik. Hiermee nemen wij onze verantwoordelijkheid voor recycling. Enkele spoelen nemen we niet retour omdat de transportkosten niet opwegen tegen het voordeel dat we halen uit de recycling. Als je meer dan 20 lege spoelen hebt kun je deze retourneren. Neem hierover van tevoren contact met ons op.

Aanvullende informatie Flex Filament Premium

Droog op een temperatuur rond de 20 graden bewaren verhoogt de houdbaarheid van het ongeopende product.

Additional Information

Materiaal

Flex

Kleur

Rood

Ral code kleur

RAL 3020

Merk

MTB3D

lengte bij 1.75mm

182 m

lengte bij 2.85mm

69 m

print-temperatuur

220°C-260°C

platform-temperatuur

+-100°C

rondheid

>95%

tolerantie bij 1.75mm

0.05mm

tolerantie bij 2.85mm

0.1mm

dichtheid

1.14 g/cc

spoeldiameter

200 mm

spoelgat-diameter

50.5 mm

spoel breedte

55 mm

Diameter

1.75mm, 2.85mm

spoel leeggewicht

215 g

netto-gewicht

0.5 kg

brand

bruto-gewicht

0.5 kg

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Flex Rood”

Bekijk hier de richtlijnen voor een review

Plus en minpunten

Beveel je dit product aan?

Product wordt aan winkelmandje toegevoegd

Review richtlijnen

Wij horen graag je mening! Door je ervaring te delen help je andere klanten, zo maken we het elkaar allemaal wat gemakkelijker! Voor een goede review zijn wel een aantal richtlijnen:

Je review wordt niet geplaatst in een (of meerdere) van de volgende gevallen: