Home » Producten » Overig » Gerecycled » Gerecycled PET van flessen
  • Refill PET filamenten

Gerecycled PET van flessen

34.00 inclusief BTW

1.75mm Opties selecteren2.85mm Opties selecteren

Gerecycled PET filament van doorzichtige PET flessen

Er wordt vaak gezegd dat we met 3D printen een nieuw tijdperk ingaan. Helaas is deze transitie nog niet volledig duurzaam. Waarom is dit het geval? Het is heel goed mogelijk om 3D prints te maken met gerecycled PET. Er zijn geen aanpassingen nodig aan de machine. Het enige wat je hoeft te doen om verantwoord 3D te printen is gebruik maken van een verantwoorde gerecyclede filament zoals ReFil PET. Nu belanden grote hoeveelheden plastic afval in de natuur. Een bekend fenomeen is de plastic soep die in de oceaan rond drijft. Deze plek heeft een hoge concentratie aan plastic deeltjes. Deze deeltjes vallen door het zeewater en UV licht uiteen in hele fijne stukjes die in de voedselketen opgenomen kunnen worden. Daarnaast is PET niet oneindig verkrijgbaar. PET moeten we dus recyclen en ReFil PET filament stelt jouw in staat om dit te doen.

Beste prijs
Vanaf € 100,- gratis verzending
Uitstekende service met omruilgarantie

Product Description

Productkenmerken Gerecycled PET filament van doorzichtige PET flessen

Refil PET 3D printer filament is gemaakt van oude PET flessen. Meer dan 3 jaar aan onderzoek en ontwikkeling hebben ervoor gezorgd dat ReFil in staat is om het PET filament voor meer dan 90% uit gerecycled PET te laten bestaan. Volledig gerecycled PET zou lijden tot verlies van printkwaliteit. Nu hebben we een premium kwaliteit filament staan. Dit filament print erg eenvoudig en geeft sterke en flexibele 3D prints. Daarnaast vertoont dit gerecycled PET bijna geen warping tijdens het 3D printen en print het geurloos. Een ander voordeel van PET filament is dat het een schone plasticsoort is. Dit is ook een reden dat het gebruikt wordt in de PET fles. Producten 3D geprint met Refil PET filament zijn dus geschikt om te gebruiken voor toepassingen in de voedselindustrie. Het product is food contact acceptable (FCA). Het filament heeft een hele mooie transparante uitstraling. Zonlicht en kunstmatige verlichting schijnt erg mooi door het object heen. PET gerecycled is geschikt voor FDM machines. Gebruikt het bijvoorbeeld als Felix 3D printer filament. Voor vragen over dit product zijn wij altijd telefonisch of per e-mail bereikbaar.

Verpakking Refil PET transparant filament

Een gerecyclede filament komt natuurlijk met een gerecyclede verpakking! De spoel van dit filament is geproduceerd uit hergebruikt karton. Dit materiaal is gerecycled en weer opnieuw te recyclen. Verwerk het materiaal op de juiste manier en dit karton beland weer in nieuwe producten. Op de spoel zit een nettogewicht van 750 gram PET. De krachtige doos heeft een unieke feature. Op de achterkant zitten labels die je aan het geprinte object kan hangen. Laat alle makers zien dat jij op een goede manier print met duurzame grondstoffen.

Aanvullende informatie Refil PET transparant

Elke batch ReFil PET is uniek. Dit komt doordat het gerecyclede materiaal niet een perfect homogeen materiaal is. Er zijn meerder soorten PET flessen en elke batch heeft een andere verhouding flessen. De printkwaliteit is gegarandeerd en elke serie heeft zijn eigen uitstraling. De herkomst van het materiaal en de productielocatie van dit materiaal zijn bekend. De grondstoffen zijn RoHS en REACH erkend.

Additional Information

Materiaal

PET

Kleur

Transparant

Merk

Refil

print-temperatuur

200°C-230°C

platform-temperatuur

30°C-70°C

rondheid

>95%

tolerantie bij 1.75mm

0.05mm

tolerantie bij 2.85mm

0.1mm

spoeldiameter

200 mm

brand

spoelgat-diameter

52 mm

Diameter

1.75mm, 2.85mm

spoel breedte

85mm

spoel leeggewicht

275 g

netto-gewicht

1.0 kg

bruto-gewicht

1.0 kg

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Gerecycled PET van flessen”

Bekijk hier de richtlijnen voor een review

Plus en minpunten

Beveel je dit product aan?

Product wordt aan winkelmandje toegevoegd

Review richtlijnen

Wij horen graag je mening! Door je ervaring te delen help je andere klanten, zo maken we het elkaar allemaal wat gemakkelijker! Voor een goede review zijn wel een aantal richtlijnen:

Je review wordt niet geplaatst in een (of meerdere) van de volgende gevallen: