Home » Producten » Overig » Glassbend » Glassbend
  • Glassbend filament 1.75mm Rol
  • Glassbend filament 1.75mm Rol

Glassbend

25.95 inclusief BTW

1.75mm Opties selecteren2.85mm Opties selecteren

Premium Glassbend Transparant filament

Nieuwe specialistische materialen bieden nieuwe kansen voor het 3D printen. Een van deze speciale filamenten is ons glass filament. Glassbend filament is het meest transparante filament uit ons assortiment. Dit maakt het onder andere geschikt voor verlichting. Als je dit materiaal vergelijkt met PETG dan is dit materiaal meer licht doorschijnend en iets flexibeler. Het blijft erg stevig als het belast wordt. Door de goede hechting tussen de lagen zal je bij buiging niet snel haarscheurtjes vinden. Net als PETG is dit materiaal te gebruiken in combinatie met voedingsmiddelen. Het is zogenaamd Food contact Acceptable. De warping is erg gering. In combinatie met de brandvertragende eigenschappen is dit een erg speciaal filament dat voor diverse specialistische toepassingen te gebruiken is. Gebruik het voor het maken van waarschuwingslampen, of voor een doorschijnende verpakking.

Beste prijs
Vanaf € 100,- gratis verzending
Uitstekende service met omruilgarantie

Product Description

Productkenmerken Glassbend Filamenten

Dit materiaal heeft een lichttransmissie van 92%. Deze eigenschap kan erg nuttig zijn voor specifieke toepassingen. Het materiaal is hoogwaardiger dan standaard PLA en ABS. Dit maakt het materiaal gelijk ook wat uitdagender op om te printen. De printtemperatuur ligt hoger, namelijk tussen de 235 en 250 graden Celsius. Deze hoge temperatuur vereist een goede 3D printer, maar hiervoor krijg je wel een hoogwaardiger object terug. Naast de verhoogde nozzle temperatuur is een heated bed vereist. De meeste printers zoals bijvoorbeeld de Opiliones hebben standaard een dergelijke verwarming ingebouwd. De temperatuur kan het beste ingesteld worden tussen de 70 en 90 Graden Celsius. Het materiaal hecht op een glazen plaat. Om de hechting aan deze plaat te verbeteren kan 3Dlac gebruikt worden. Dit is een temperatuurafhankelijke spray die automatisch de plakkende werking verliest als de printer is afgekoeld. Dit filament is uit voorraad leverbaar op een 750 grams spoel in de kleur transparant. Andere doorschijnende kleuren zijn op verzoek leverbaar. Hiervoor geld een minimum afname van 40 kg. Als je een andere kleur wenst zou je ook kunnen kijken of de mechanische eigenschappen van PETG filament geschikt zijn voor de gewenste toepassing. Hiervan hebben we meer standaardkleuren.

Verpakking Premium Glassbend filamenten

Dit speciale product komt gewoon in een eenvoudig doosje. Het gaat immers om het product. Wij zorgen ervoor dat het product functioneel beschermd wordt tegen vocht en licht. Daarnaast zorgen wij ervoor dat het filaments ongeschonden de hele wereld over gezonden kan worden door een stevige kartonnen doos om de spoel heen te doen. Heel eenvoudig, maar doeltreffend. Als het product gearriveerd is kun je gelijk beginnen met het tastbaar maken van jouw idee!

Aanvullende informatie Glassbend Filament Premium

Dit technische filament kan gewoon geprint worden op een standaard messing spuitkop. Dit maakt dit materiaal meer toegankelijk dan onze Copperfill of Carbon materialen. Het materiaal blijft in de beste staat als het droog en weg van UV straling bewaard wordt. Het materiaal absorbeert bijna geen vocht, waardoor het langer goed blijft dan bijvoorbeeld ABS 3D printer filament.

Additional Information

Materiaal

Glassbend

Kleur

Transparant

Merk

MTB3D

lengte bij 1.75mm

206 m

lengte bij 2.85mm

78 m

print-temperatuur

235°C-250°C

platform-temperatuur

70°C-90°C

rondheid

>95%

tolerantie bij 1.75mm

0.05mm

tolerantie bij 2.85mm

0.1mm

dichtheid

1.01 g/cc

spoeldiameter

200 mm

spoelgat-diameter

50.5 mm

Diameter

1.75mm, 2.85mm

spoel breedte

55 mm

spoel leeggewicht

215 g

brand

netto-gewicht

0.5 kg

bruto-gewicht

0.5 kg

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Glassbend”

Bekijk hier de richtlijnen voor een review

Plus en minpunten

Beveel je dit product aan?

Product wordt aan winkelmandje toegevoegd

Review richtlijnen

Wij horen graag je mening! Door je ervaring te delen help je andere klanten, zo maken we het elkaar allemaal wat gemakkelijker! Voor een goede review zijn wel een aantal richtlijnen:

Je review wordt niet geplaatst in een (of meerdere) van de volgende gevallen: