Home » Producten » Overig » Nylon » Nylon Wit
  • Nylon Wit filament 1.75mm Rol
  • Nylon Wit filament 1.75mm Rollen
  • Nylon Wit filament 2.85mm Rol
  • Nylon Wit filament 1.75mm Rol
  • Nylon Wit 3D Print Voorbeeld
  • Nylon Wit filament 1.75mm Rol

Nylon Wit

39.95 inclusief BTW

1.75mm Opties selecteren2.85mm Opties selecteren

Premium Nylon 12 Filament Wit

Je bent vast wel met filamenten als PLA en ABS bekend. Dat zijn prima materialen voor 3D printing, echter ook hebben ze allebei zo hun beperkingen. PLA is makkelijk om mee te printen, ABS is meer duurzaam en sterk. Deze materialen zijn dus geschikt voor optische prototypes.

Wanneer je echter prints wilt maken, die met grote krachten belast moeten worden en langer mee moeten gaan, of dat je een bestaand onderdeel uit een machine wilt vervangen, welke niet meer te verkrijgen is of te kostbaar: dan kan zelf printen met ons Nylon 12 filament een uitkomst zijn!.

Nylon filamenten zijn duurzamer, sterker en hebben een lage wrijvingscoëfficiënt. Dat maakt het geschikt voor functionele prototypes. Denk bijvoorbeeld aan het 3D printen van Tandwielen, lagers of andere bewegende onderdelen. Naast de slijtagebestendigheid is dit filament UV bestendig en geeft dit materiaal een prachtig effect in combinatie met licht. Nylon filament is niet een materiaal dat je voor al je onderdelen wilt gebruiken, maar voor onderdelen die langer mee moeten gaan raden wij het zeker aan.

Beste prijs
Vanaf € 100,- gratis verzending
Uitstekende service met omruilgarantie

Product Description

Productkenmerken Nylon filamenten

3D prints maken met Nylon is wat minder makkelijk dan met standaard materiaal printen. Een eiegnschap van Nylon is dat het vocht aantrekt. Wanneer er vocht in het filament komt, is het niet meer mogelijk er een goede print mee te maken. Als het filament vochtig wordt, kun je het in de nozzle horen spatten. Het filament kan wel gedroogd worden, door het in een  heteluchtoven te plaatsen. Plaats hiertoe het filament in de hete lucht oven op 85 graden gedurende 2 tot 3 uur. Onder deze temperatuur smelt de spoel enigszins, waardoor het is aan te raden om in de buurt van de oven te blijven om die spoel in de gaten te houden. Wanneer het is gedroogd,  print je dit materiaal op een temperatuur tussen de 255 en 275 graden Celsius. Dat is warmer dan het meeste andere materiaal. Nylon12 filament hecht niet op glas. Gebruik voor het printen met Nylon onze 3D scotch tape. Printen kan niet zonder heated bed. Deze dient ingesteld te worden op 100 a 110 graden Celsius. Verschil tussen Nylon 6 en Nylon 12: Eenvoudig gezegd is Nylon 6 minder thermisch stabiel dan Nylon 12. Dus Nylon 12 behoudt zijn vorm beter over een grotere temperatuurrange. Hiernaast is het minder gevoelig voor water absorbatie dan Nylon 6. Om deze reden hebben wij ervoor gekozen om alleen Nylon 12 filament aan te bieden

Verpakking Premium Nylon Filament

Nylon komt altijd in een vacuum zak omdat het extreem gevoelig is voor vocht. Hiermee behouden we de kwaliteit van het product. Deze zak zit om de spoel heen. De spoel is gepositioneerd in een kartonnen doos die netjes geseald is.

Aanvullende informatie Premium Nylon filament

Zorg ervoor dat de printer in een droge en niet te koude omgeving staat. Dit verminderd de kans op falende 3D prints aanzienlijk. Een open koude en stoffige werkplaats is bijvoorbeeld niet geschikt. Een verwarmd kantoor is al beter. Deze kunnen ’s nachts ook flink afkoelen.

Additional Information

Materiaal

Nylon

Kleur

Nylon

Ral code kleur

RAL 9003

Merk

MTB3D

lengte bij 1.75mm

204m

lengte bij 2.85mm

77 m

print-temperatuur

235°C-275°C

platform-temperatuur

100°C-110°C

rondheid

>95%

tolerantie bij 1.75mm

0.05mm

tolerantie bij 2.85mm

0.1mm

dichtheid

1.05 g/cc

spoeldiameter

200 mm

spoelgat-diameter

50.5 mm

spoel breedte

55 mm

Diameter

1.75mm, 2.85mm

spoel leeggewicht

215 g

brand

netto-gewicht

0.5 kg

bruto-gewicht

0.5 kg

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Nylon Wit”

Bekijk hier de richtlijnen voor een review

Plus en minpunten

Beveel je dit product aan?

Product wordt aan winkelmandje toegevoegd

Review richtlijnen

Wij horen graag je mening! Door je ervaring te delen help je andere klanten, zo maken we het elkaar allemaal wat gemakkelijker! Voor een goede review zijn wel een aantal richtlijnen:

Je review wordt niet geplaatst in een (of meerdere) van de volgende gevallen: