Home » Producten » Overig » Nylon » Nylon Zwart
  • Nylon Zwart filament 1.75mm Rol
  • Nylon Zwart filament 1.75mm Rollen
  • Nylon Zwart filament 2.85mm Rol
  • Nylon Zwart filament 1.75mm Rol

Nylon Zwart

39.95 inclusief BTW

1.75mm Opties selecteren2.85mm Opties selecteren

Premium Nylon 12 Filament Zwart

Je hebt vast wel eens met materialen als ABS en PLA geprint. Dit zijn geweldige materialen voor 3D printen, maar ze hebben beide zo hun beperkingen. PLA is eenvoudig te printen, ABS is uiteindelijk sterker en duurzamer. Deze materialen zijn dus geschikt voor optische prototypes. Het kan voorkomen dat je prints wilt maken die met grote krachten belast worden en lang mee moeten, of dat je een bestaand onderdeel uit een machine wilt vervangen die niet meer te verkrijgen is of erg duur is. Dan is ons Nylons 12 filament wat je nodig hebt. Dit filament is duurzaam, sterk en heeft een lage wrijvingscoëfficiënt. Dit maakt het geschikt voor functionele prototypes. Denk bijvoorbeeld aan het 3D printen van Tandwielen, lagers of andere bewegende onderdelen. Naast de slijtagebestendigheid is dit filament UV bestendig en geeft dit materiaal een prachtig effect in combinatie met licht. Nylon filament is niet een materiaal dat je voor al je onderdelen wilt gebruiken, maar voor onderdelen die langer mee moeten gaan raden wij het ten zeerste aan.

Beste prijs
Vanaf € 100,- gratis verzending
Uitstekende service met omruilgarantie

Product Description

Productkenmerken Nylon filamenten

Printen met Nylon is iets moeilijker dan printen met standaard materialen. Nylon trekt van nature vocht aan. Als het filament vocht bevat is het onmogelijk om er nog een mooie print van te maken. Als er vocht in het filament zit hoor je het ook spatten in de nozzle. Om het filament te drogen kun je de spoel eenvoudig in een hetelucht oven plaatsen. De richtlijn is dat je het filament 2 a 3 uur plaatst in heteluchtoven op 85 graden Celsius. Op deze temperatuur smelt de spoel ook licht, dus blijf in de buurt van de oven om de spoel in de gaten te houden. Na het drogen print je dit materiaal op een temperatuur tussen de 255 en 275 graden Celsius. Dit is hoger dan de meeste materialen. Nylon12 filament hecht niet op glas. Gebruik voor het printen met Nylon onze 3D scotch tape. Printen kan niet zonder heated bed. Deze dient ingesteld te worden op 100 a 110 graden Celsius. Verschil tussen Nylon 6 en Nylon 12: Eenvoudig gezegd is Nylon 6 minder thermisch stabiel dan Nylon 12. Dus Nylon 12 behoudt zijn vorm beter over een grotere temperatuurrange. Hiernaast is het minder gevoelig voor water absorbatie dan Nylon 6. Om deze reden hebben wij ervoor gekozen om alleen Nylon 12 filament aan te bieden

Verpakking Premium Nylon Filament

Nylon komt altijd in een vacuum zak omdat het extreem gevoelig is voor vocht. Hiermee behouden we de kwaliteit van het product. Deze zak zit om de spoel heen. De spoel is gepositioneerd in een kartonnen doos die netjes geseald is.

Aanvullende informatie Premium Nylon filament

Zorg ervoor dat de printer in een droge en niet te koude omgeving staat. Dit verminderd de kans op falende 3D prints aanzienlijk. Een open koude en stoffige werkplaats is bijvoorbeeld niet geschikt. Een verwarmd kantoor is al beter. Deze kunnen ’s nachts ook flink afkoelen.

Additional Information

Materiaal

Nylon

Kleur

Zwart

Ral code kleur

RAL 9017

Merk

MTB3D

lengte bij 1.75mm

204m

lengte bij 2.85mm

77 m

print-temperatuur

235°C-275°C

platform-temperatuur

100°C-110°C

rondheid

>95%

tolerantie bij 1.75mm

0.05mm

tolerantie bij 2.85mm

0.1mm

dichtheid

1.05 g/cc

spoeldiameter

200 mm

spoelgat-diameter

50.5 mm

spoel breedte

55 mm

Diameter

1.75mm, 2.85mm

spoel leeggewicht

215 g

netto-gewicht

0.5 kg

brand

bruto-gewicht

0.5 kg

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Nylon Zwart”

Bekijk hier de richtlijnen voor een review

Plus en minpunten

Beveel je dit product aan?

Product wordt aan winkelmandje toegevoegd

Review richtlijnen

Wij horen graag je mening! Door je ervaring te delen help je andere klanten, zo maken we het elkaar allemaal wat gemakkelijker! Voor een goede review zijn wel een aantal richtlijnen:

Je review wordt niet geplaatst in een (of meerdere) van de volgende gevallen: