Home » Producten » Overig » PC » Polycarbonaat
  • Polycarbonaat-filament-1-75mm
  • Polycarbonaat-filament-2-85mm

Polycarbonaat

21.95 inclusief BTW

1.75mm Opties selecteren2.85mm Opties selecteren

Premium Polycarbonaat Filament

Een huidige trend in FDM 3D printen is het gebruiken van hoogwaardige plastics. Standaard wordt geprint met PLA en ABS. Voor de meeste toepassingen zijn dit uitstekende materialen, maar voor sommige gevallen gelden hogere materiaal eisen.

Polycarbonaat filament is een hoogwaardig plastic met een unieke balans tussen taaiheid, optische transparantie, warmtegeleiding en elektrische weerstand. Vanwege deze technische eigenschappen wordt PC plastic toegepast in kogelvrij glas, veiligheidshelmen en gereedschap koffers. Als je dit materiaal vergelijkt met Nylon filament dan is dit materiaal technisch hoogwaardiger als bijvoorbeeld gekeken wordt naar de rek bij breuk en de E-modulus van dit materiaal. Daarnaast is dit materiaal veel transparanter.

De keerzijde is dat dit materiaal een hogere print temperatuur nodig heeft. Deze ligt tussen de 270-290°C en dit kan niet elke 3D printer aan. Kortom, PC filament is een van de meest hoogwaardige materialen die nu beschikbaar zijn in FDM 3D printing, maar het vereist wel ervaring in 3D printen en een hoogwaardige 3D printer.

Beste prijs
Vanaf € 100,- gratis verzending
Uitstekende service met omruilgarantie

Product Description

Productkenmerken PC filamenten

.
Deze plasticsoort filament is leverbaar in 1 kleur. De toevoeging van kleuren is bij deze stof niet mogelijk, omdat dit te printbaarheid teveel beïnvloed. Wat je krijgt is een puur materiaal met alleen toevoegingen die het printgemak verbeteren. Bij het toepassen van dit materiaal is een verwarmd bed nodig. De adviesinstelling voor de temperatuur hiervan is 110 graden Celsius. De nozzle heeft een temperatuur nodig van minimaal 270 graden Celsius. Veel 3D printers hebben upgrades nodig om dit te bereiken. Ultimaker printers kunnen bijvoorbeeld eenvoudig aangepast worden met 3D solex onderdelen. Hiervan heb je een nieuwe thermokoppel nodig en een nieuwe TPFE koppeling. Een bijkomend voordeel van een sterker verwarmingselement is ook dat je andere materialen met grotere nozzles kunt printen. Een grotere nozzle diameter geeft namelijk een grotere materiaal doorstroom, wat een grotere warmte toevoer nodig. Een goede hechting aan het printbed verminderd de kans op warping aanzienlijk. Wij raden bij dit product het gebruikt van 3D lac aan. Deze spuitbare hechtspray is eenvoudig in gebruik. Dit hoogwaardige product is ontwikkeld en geproduceerd in the Netherlands. Dit komt met stabiele kwaliteit, vakkundig advies, betrouwbare technische data verkregen met ISO standaard testmethodes en herleidbaarheid van dit materiaal door middel van batch nummers. Dit Polycarbonaat 3D print filament is dus een materiaal dat alle benodigde papieren heeft om het uiterste uit jouw 3D printer te halen!

Verpakkingen Premium Polycarbonaat Filament

Dit technische plastic wordt geleverd in een verpakking die beschermt tegen vocht en belichting, 1 spoel bevat netto 500 gram aan filament. De spoel waarop het gewikkeld is past op bijna elke FDM 3D printer. De spoel is groot van diameter en niet zo diep, waardoor hij compact op de printer past. Tot slot is de verpakking beschermend tegen schade door transport.

Aanvullende informatie Polycarbonaat Premium

De benodigde temperatuur kan aanpassingen vereisen aan je 3D printer. Bekijk goed of deze aanpassingen voor jouw printer beschikbaar zijn. Een standaard messing nozzle voldoet vaak prima voor het printen. Bewaar dit plastic vochtvrij en lichtvij. Het slim bewaren van grondstoffen is weinig moeite, maar behoudt wel de kwaliteit wat uiteindelijk een verbeterde printervaring geeft.

Additional Information

Materiaal

PC

Kleur

Transparant

Merk

MTB3D

lengte bij 1.75mm

173 m

lengte bij 2.85mm

65 m

print-temperatuur

270°C-290°C

platform-temperatuur

+-110°C

rondheid

>95%

tolerantie bij 1.75mm

0.05mm

tolerantie bij 2.85mm

0.1mm

dichtheid

1.2 g/cc

spoeldiameter

200 mm

spoelgat-diameter

50.5 mm

spoel breedte

55 mm

Diameter

1.75mm, 2.85mm

spoel leeggewicht

215 g

brand

netto-gewicht

0.5 kg

bruto-gewicht

0.5 kg

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Polycarbonaat”

Bekijk hier de richtlijnen voor een review

Plus en minpunten

Beveel je dit product aan?

Product wordt aan winkelmandje toegevoegd

Review richtlijnen

Wij horen graag je mening! Door je ervaring te delen help je andere klanten, zo maken we het elkaar allemaal wat gemakkelijker! Voor een goede review zijn wel een aantal richtlijnen:

Je review wordt niet geplaatst in een (of meerdere) van de volgende gevallen: