Home » Producten » ABS » Premium ABS AppelGroen
  • AppelGroen filament 1.75mm Rol
  • AppelGroen filament 1.75mm Rollen
  • AppelGroen filament 2.85mm Rol
  • AppelGroen filament 1.75mm Rol
  • Basic ABS AppelGroen 3D Print Voorbeeld
  • AppelGroen filament 1.75mm Rol

Premium ABS AppelGroen

23.95 19.95 inclusief BTW

1.75mm Opties selecteren2.85mm Opties selecteren

Premium ABS filament Appel Groen

Premium ABS Appel Groen is een polymeer van uiterste kwaliteit voor 3D printen. ABS staat voor Acrylonitrile-Butadiene Styrene. Tevens is ABS een zogenaamde thermoplastic. Thermoplastics hebben de eigenschap dat zij bij verhitten plooibaar en vloeibaar worden, en bij afkoelen weer terug keren naar een solide toestand. Deze solide toestand is meestal de toestand waar het eindproduct in moet verkeren bij 3D printen. Daarnaast moet een plastic voor 3D printen in filamenten kunnen worden gerold, goed bedrukt kunnen worden door de 3D printer, en uiteindelijk de wenselijke eigenschappen bezitten die het eindproduct nodig heeft om goed te functioneren. Premium ABS Appel Groen is een thermoplastic dat op al deze voorwaarden redelijk goed scoort. Polyactic Acid, oftewel PLA, is een ander thermoplastic dat vaak gebruikt wordt voor 3D printen. PLA is milieuvriendelijker dan ABS, omdat het van plantaardige oliën wordt gemaakt. ABS premium appel groen filament is misschien niet milieuvriendelijk, maar bezit wel een boel eigenschappen die het geschikter maken voor bepaalde doeleinden dan PLA.

Beste prijs
Vanaf € 100,- gratis verzending
Uitstekende service met omruilgarantie

Product Description

Productkenmerken ABS Filamenten

Premium Appel Groen ABS filament wordt verpakt in dozen, en geseald in plastic. Het is belangrijk om contact met de lucht te voorkomen, want bij langdurig contact met vocht uit de lucht absorberen de filamenten het vocht. Als dit gebeurt dan komen er belletjes in het filament, en kan het plastic uit het spuitstuk van de printer spuiten. Het plastic kan wel weer gedroogd worden met bijvoorbeeld een ontvochtiger voor etenswaar, maar het voorkomen van contact met vocht is beter. Wij voegen daarom ook een zakje silicagel toe aan de spoelen wanneer wij deze verpakken.

Verpakking Basic Appel Groen ABS Filament

Premium ABS appel groen filamenten worden gebruikt voor het maken van tandwielen, auto onderdelen, bijvoorbeeld een mannetje voor een tafelvoetbal tafel, een object dat in warme ruimtes moet staan (want ABS is hitte bestendig), machines, gereedschappen en andere apparatuur. Premium ABS appel groen filamenten hebben een hogere smelt temperatuur. Daarom moeten ze wel geprint worden door een 3D printer die hoge temperaturen kan genereren, te weten 220 graden tot 270 graden celcius. Ook raden wij aan een print bed te gebruiken dat kan worden verwarmd. Dit voorkomt voor een groot deel dat het filament omhoog krult en los laat van het print bed. Dat moet je niet willen omdat dan het printen niet meer werkt. Je kunt wel proberen het filament weer te bevestigen met tape, of met haar lak, dat werkt ook. Er bestaat ook speciale 3Dlac voor dit doeleinde.

Aanvullende informatie ABS Filament Premium Appel Groen

ABS premium appel groen filamenten zijn sterk, flexibel en goed te gebruiken voor massale productie. ABS is van nature plooibaar en daarom kunnen er makkelijk twee verschillende stukken aan elkaar gesmolten worden. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van aceton. ABS wordt vaker gebruikt door industrieel ontwerpers en engineers, omdat het makkelijker te gebruiken is in fabrieken, en sterker is dan PLA. Ook is ABS makkelijker te recyclen. Je smelt het gewoon weer, en dan kun je het zonder problemen her gebruiken.

Additional Information

Materiaal

ABS

Soort

Premium

Kleur

Groen

Ral code kleur

RAL 6018

Merk

MTB3D

lengte bij 1.75mm

303 meter

lengte bij 2.85mm

114 meter

print-temperatuur

220°C-270°C

platform-temperatuur

90°C-110°C

rondheid

>95%

tolerantie bij 1.75mm

0.05mm

tolerantie bij 2.85mm

0.1mm

dichtheid

1.03 g/cc

spoeldiameter

200 mm

spoelgat-diameter

50.5 mm

spoel breedte

55 mm

spoel leeggewicht

215 g

Diameter

1.75mm, 2.85mm

netto-gewicht

0.75 kg

bruto-gewicht

1.1 kg

brand

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Premium ABS AppelGroen”

Bekijk hier de richtlijnen voor een review

Plus en minpunten

Beveel je dit product aan?

Product wordt aan winkelmandje toegevoegd

Review richtlijnen

Wij horen graag je mening! Door je ervaring te delen help je andere klanten, zo maken we het elkaar allemaal wat gemakkelijker! Voor een goede review zijn wel een aantal richtlijnen:

Je review wordt niet geplaatst in een (of meerdere) van de volgende gevallen: