Home » Producten » ABS » Premium ABS BrandweerRood
  • BrandweerRood filament 1.75mm Rol
  • BrandweerRood filament 1.75mm Rollen
  • BrandweerRood filament 2.85mm Rol
  • BrandweerRood filament 1.75mm Rol
  • Basic ABS BrandweerRood 3D Print Voorbeeld
  • BrandweerRood filament 1.75mm Rol

Premium ABS BrandweerRood

23.95 19.95 inclusief BTW

1.75mm Opties selecteren2.85mm Opties selecteren

Premium ABS filament Brandweer Rood

ABS (Acrylonitrile-Butadiene Styrene) en PLA (Polyactic Acid) zijn de twee meest voorkomende materiaalsoorten die worden gebruikt als filament voor 3D printen. Premium ABS Brandweer Rood is een ABS filament. ABS is afkomstig uit fossiele olie. Daarom is het minder milieuvriendelijk dan PLA filament. PLA filament wordt namelijk gewonnen uit plantaardige olie. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan maïsolie, of aan suikerbieten. ABS is echter een stuk duurzamer dan PLA, in de zin dat het steviger is en langer bewaard kan worden. PLA is brozer, maar kan wel met meer detail bewerkt worden. Daarom gebruiken kunstenaars vaker PLA dan ABS. ABS is optimaler voor industrieel gebruik. Maar omdat het niet plantaardig is moet je ook uitkijken met de dampen die vrijkomen bij 3D printen met premium ABS Brandweer Rood. De ruimte kan het beste goed geventileerd worden, of je moet werken met gasmaskers of iets dergelijks.

Beste prijs
Vanaf € 100,- gratis verzending
Uitstekende service met omruilgarantie

Product Description

Productkenmerken ABS Filamenten

Zoals gezegd is Premium ABS Filament Brandweer Rood hard en stevig. Het is impact-bestendig. De ABS filamenten komen in 25 verschillende kleuren, die allemaal op de RAL index staan. Zo weet je zeker hoe de kleur eruit zal komen te zien. ABS premium brandweer rood kan worden gebruikt om allerlei soorten producten te maken. Het wordt gebruikt voor speelgoed (LEGO), maar ook voor auto dashboards, of dashboards van andere voertuigen. Ook zie je het in gereedschappen en bijvoorbeeld boormachines. ABS premium brandweer rood moet wel onder hoge temperaturen geprint worden. Dit zijn dan temperaturen van 220 graden celcius tot 270 graden celcius. Niet iedere printer kan dit aan, dus controleer van te voren oven of je printer deze temperaturen ondersteunt. Ook wordt een verwarmend printerbed aanbevolen. Deze bedden houden de premium brandweer rood ABS filamenten op temperatuur zodat deze niet gaat vervormen tijdens het afkoelingsproces. Je kunt ook proberen de ABS filamenten te bevestigen aan het printerbed met hittebestendige tape, of met speciale 3Dlac.

Verpakking Premium Brandweer Rood ABS Filament

De verpakking van Premium Brandweer Rood ABS Filament verloopt volgens hoge kwaliteitseisen. Er mag geen vocht, lucht of licht in contact komen met het ABS filament. Al deze factoren zijn schadelijk voor de ABS filamenten. UV licht verkleurt bijvoorbeeld de kleur van het filament. De Premium ABS Brandweer Rood filamenten worden aangeleverd in spoelen met een diameter van 2.85 mm, of 1.75 mm. De tolerantie is respectievelijk 0.10 mm en 0.05 mm. De rondheid is ten minste 95%. Ook deze waarden worden goed gecontroleerd. De gewichten zijn 750 gram, 1 kg, 2.3 kg, 4.5 kg of 8 kg. In overleg kunnen andere hoeveelheden worden geproduceerd, maar dan moet er wel genoeg van worden afgenomen. Dit alles kan in overleg.

Aanvullende informatie ABS Filament Premium Brandweer Rood

Je kunt eventueel ABS premium brandweer rood filament behandelen met aceton want dan worden de grove plekken op het oppervlak glad geveegd. Bedenk dan wel dat aceton in reactie met het ABS filament giftige dampen afgeeft. Deze dampen zijn niet goed voor de gezondheid, en daarom moet ook hier de ruimte goed worden geventileerd.

Additional Information

Materiaal

ABS

Soort

Premium

Kleur

Rood

Ral code kleur

RAL 3020

Merk

MTB3D

lengte bij 1.75mm

303 meter

lengte bij 2.85mm

114 meter

print-temperatuur

220°C-270°C

platform-temperatuur

90°C-110°C

rondheid

>95%

tolerantie bij 1.75mm

0.05mm

tolerantie bij 2.85mm

0.1mm

dichtheid

1.03 g/cc

spoeldiameter

200 mm

spoelgat-diameter

50.5 mm

spoel breedte

55 mm

spoel leeggewicht

215 g

Diameter

1.75mm, 2.85mm

netto-gewicht

0.75 kg

bruto-gewicht

1.1 kg

brand

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Premium ABS BrandweerRood”

Bekijk hier de richtlijnen voor een review

Plus en minpunten

Beveel je dit product aan?

Product wordt aan winkelmandje toegevoegd

Review richtlijnen

Wij horen graag je mening! Door je ervaring te delen help je andere klanten, zo maken we het elkaar allemaal wat gemakkelijker! Voor een goede review zijn wel een aantal richtlijnen:

Je review wordt niet geplaatst in een (of meerdere) van de volgende gevallen: