Home » Producten » ABS » Premium ABS Geel
  • Geel filament 1.75mm Rol
  • Geel filament 1.75mm Rollen
  • Geel filament 2.85mm Rol
  • Geel filament 1.75mm Rol
  • Premium ABS Geel 3D Print Voorbeeld
  • Geel filament 1.75mm Rol

Premium ABS Geel

23.95 19.95 inclusief BTW

1.75mm Opties selecteren2.85mm Opties selecteren

Premium ABS filament Geel

ABS (Acrylonitrile-Butadiene Styrene) is een op olie gebaseerd plastic. Het is een sterk materiaal dat kan worden gebruikt om robuuste plastic objecten te maken voor dagelijks gebruik, bijvoorbeeld in auto's, elektronische apparatuur of zelfs in speelgoed zoals de Rubix kubus. ABS is niet het enige plastic dat wordt gebruikt voor 3D printen. PLA (Polyactic Acid) is ook zo'n materiaal. PLA is een biopolymeer, oftewel een plastic dat biologisch afbreekbaar is. Het wordt gemaakt van hernieuwbare grondstoffen zoals zetmeel van maïs of suikerriet. Behalve voor 3D printen wordt het vaak gebruikt als verpakkings materiaal, plastic wikkels, bekers en water flesjes. Het wordt gezien als milieuvriendelijker dan ABS, aangezien het van planten wordt gemaakt.

Beste prijs
Vanaf € 100,- gratis verzending
Uitstekende service met omruilgarantie

Product Description

Productkenmerken ABS Filamenten

PLA is brozer dan ABS filamenten, en heeft een hogere oppervlakte hardheid. ABS premium geel filamenten zijn taaier en steviger, en impact bestendig. PLA breekt eerder dan dat het buigt. Objecten gemaakt van PLA kunnen gesneden worden, gevijld, geschuurd, geschilderd en aan elkaar gelijmd. Je kunt PLA niet behandelen met aceton, zoals ABS, maar wel met chloroform. Als je ABS print met de temperaturen die worden aangeraden door ons (220 graden celcius – 270 graden celcius) dan heeft ABS premium geel een betere laag hechting dan PLA. Objecten die op deze manier 3D worden geprint zijn sterker en impact resistent. Daarom is het beter om ABS te gebruiken voor mechanische onderdelen en objecten die weer bestendig moeten zijn. Bovendien zijn producten gemaakt van ABS premium geel filamenten buigzamer dan PLA objecten. ABS is echter meer gevoelig voor typische 3D print problemen zoals warping (de eerste lagen koelen af en krimpen sneller, waardoor de andere lagen ombuigen). Printen met ABS vereist eng experimenteren met de printer settings. Een verwarmd print bed wordt aangeraden om warping te voorkomen.

Verpakking Premium Geel ABS Filament

Wanneer je licht vochtig ABS premium geel filamenten 3D print kunnen er bubbels en spatten ontstaan bij het spuitstuk van de printer. Meestal is er geen verkleuring, maar teveel UV licht kan de tint van ABS filamenten aantasten. Je kunt vochtige filamenten drogen met hete lucht, bijvoorbeeld met een voedsel ontvochtiger. Om contact met de lucht te voorkomen rollen wij de spoelen op in plastic, waarmee wij het sealen. Wij raden aan om de spoelen snel op te maken, zodat er niet teveel contact wordt gemaakt met buitenlucht. Als je het toch wil bewaren, doe dit dan in een luchtdichte container, plastic zak die je kunt sluiten (vacuüm) en voeg bijvoorbeeld ongekookte rijst toe.

Aanvullende informatie ABS Filament Premium Geel

Wanneer je ABS premium geel filamenten verwarmt geeft het een vieze plastic geur af. Sommige mensen rapporteren hoofdpijn en misselijkheid na het 3D printen. Goede ventilatie van de print ruimte wordt aangeraden om het inademen van slechte dampen te voorkomen. Wij testen onze filamenten zorgvuldig. Onze filamenten hebben een diameter van 2.85 of 1.75 mm, en we hanteren een tolerantie van 0.10 mm of 0.05 mm, respectievelijk. ABS is niet biologisch afbreekbaar, maar kan wel makkelijk worden gerecycled.

Additional Information

Materiaal

ABS

Soort

Premium

Kleur

Geel

Ral code kleur

RAL 1023

Merk

MTB3D

lengte bij 1.75mm

303 meter

lengte bij 2.85mm

114 meter

print-temperatuur

220°C-270°C

platform-temperatuur

90°C-110°C

rondheid

>95%

tolerantie bij 1.75mm

0.05mm

tolerantie bij 2.85mm

0.1mm

dichtheid

1.03 g/cc

spoeldiameter

200 mm

spoelgat-diameter

50.5 mm

spoel breedte

55 mm

spoel leeggewicht

215 g

netto-gewicht

0.75 kg

Diameter

1.75mm, 2.85mm

brand

bruto-gewicht

1.1 kg

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Premium ABS Geel”

Bekijk hier de richtlijnen voor een review

Plus en minpunten

Beveel je dit product aan?

Product wordt aan winkelmandje toegevoegd

Review richtlijnen

Wij horen graag je mening! Door je ervaring te delen help je andere klanten, zo maken we het elkaar allemaal wat gemakkelijker! Voor een goede review zijn wel een aantal richtlijnen:

Je review wordt niet geplaatst in een (of meerdere) van de volgende gevallen: