Home » Producten » ABS » Premium ABS Oranje
  • Oranje filament 1.75mm Rol
  • Oranje filament 1.75mm Rollen
  • Oranje filament 2.85mm Rol
  • Oranje filament 1.75mm Rol
  • Premium ABS Oranje 3D Print Voorbeeld
  • Oranje filament 1.75mm Rol

Premium ABS Oranje

23.95 19.95 inclusief BTW

1.75mm Opties selecteren2.85mm Opties selecteren

Premium ABS filament Oranje

Premium ABS Oranje is een ABS filament. Het is een synthetisch soort plastic. Dit betekent dat het gemaakt wordt van aardolie. Het is daarom helaas niet erg milieuvriendelijk. ABS is een afkorting van Acrylonitrile-Butadiene Styrene. ABS is een van de verschillende soorten materialen die je kunt gebruiken voor het printen in 3D. Je hebt daarvoor wel een geschikte printer nodig. Printers die bijvoorbeeld niet op hogere temperaturen kunnen printen zijn niet geschikt voor het printen met ABS premium oranje filamenten. Er worden bij de bewerking van ABS ook nog modifiers toegevoegd. PLA (Polyactic Acid) is een ander soort filament. Het is ook een ander soort plastic. PLA is plantaardiger dan ABS want het wordt met plantaardige oliën bereid. Ook komt daar vijftig procent minder koolstof di oxide bij vrij, en worden zestig procent minder fossiele brandstoffen gebruikt. ABS premium Oranje Filament is echter bruikbaar voor dingen waar PLA weer niet goed bruikbaar voor is.

Beste prijs
Vanaf € 100,- gratis verzending
Uitstekende service met omruilgarantie

Product Description

Productkenmerken ABS Filamenten

ABS oranje premium filamenten kunnen worden gebruikt voor lego, auto dashboards, speelgoed, airsoft replica’s, maar ook behuizingen voor beeldschermen, computertoetsenborden, omlijstingen van keukenkast deurtjes en ook dienbladen. Al deze materialen vereisen een zekere bestendigheid, die PLA meestal niet kan bieden. PLA is namelijk brozer dan ABS, dat bekend staat om zijn taaiheid en stevigheid. ABS premium oranje materialen kunnen daarom de nodige klappen weerstaan. Ook is ABS hitte bestendiger dan PLA. Maar je moet er dan wel rekening mee houden dan ABS premium oranje filamenten op een hoge temperatuur moeten worden gedrukt. Alleen dan zijn ze plooibaar genoeg. We hebben het dan over een temperatuur van tussen de 220 en de 270 graden celcius. De Standaard temperatuur is 250 graden celcius. Ook het printbed moet worden verwarmd tot een graad of vijftig. Alleen dan blijft het filament fatsoenlijk plakken aan het printerbed. Er kan iets verbeterd worden met 3Dlac. Daarmee kun je een lijmlaag creëren tussen het printbed en het filament. Op die manier voorkom je warping van het materiaal.

Verpakking Premium Oranje ABS Filament

Het ABS premium Oranje filament wordt met de grootste zorg verpakt in kartonnen dozen. Deze dozen worden verzegeld met plastic zodat er geen lucht en vocht bij kan. Ook is het op deze manier afgeschermd van UV licht. Het probleem van UV licht is dat het de kleur van het filament kan aantasten. De premium oranje ABS filamenten worden in spoelen afgeleverd. Deze spoelen zijn meestal 750 gram. Maar in overleg kan de grootte van de spoelen worden aangepast. Dit doen wij alleen bij afname van grote hoeveelheden. Alleen dan is het voor ons rendabel.

Aanvullende informatie ABS Filament Premium Oranje

Er is nog enkele belangrijke aanvullende informatie omtrent ABS filament premium oranje. Ten eerste worden de spoelen aangeleverd in twee diameter diktes. De eerste is 2.85 mm en de tweede is 1.75 mm. De afwijking is maximaal vijf procent. Ten tweede kan het ABS premium filament behandeld worden met aceton als het oppervlak te grof wordt bevonden. Het is dan wel belangrijk om goed te ventileren, want hier komen ongezonde dampen bij vrij.

Additional Information

Materiaal

ABS

Soort

Premium

Kleur

Oranje

Ral code kleur

RAL 2008

Merk

MTB3D

lengte bij 1.75mm

303 meter

lengte bij 2.85mm

114 meter

print-temperatuur

220°C-270°C

platform-temperatuur

90°C-110°C

rondheid

>95%

tolerantie bij 1.75mm

0.05mm

tolerantie bij 2.85mm

0.1mm

dichtheid

1.03 g/cc

spoeldiameter

200 mm

spoelgat-diameter

50.5 mm

spoel breedte

55 mm

spoel leeggewicht

215 g

Diameter

1.75mm, 2.85mm

netto-gewicht

0.75 kg

bruto-gewicht

1.1 kg

brand

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Premium ABS Oranje”

Bekijk hier de richtlijnen voor een review

Plus en minpunten

Beveel je dit product aan?

Product wordt aan winkelmandje toegevoegd

Review richtlijnen

Wij horen graag je mening! Door je ervaring te delen help je andere klanten, zo maken we het elkaar allemaal wat gemakkelijker! Voor een goede review zijn wel een aantal richtlijnen:

Je review wordt niet geplaatst in een (of meerdere) van de volgende gevallen: