Home » Producten » PLA » PLA SignaalRood
  • SignaalRood filament 1.75mm Rol
  • SignaalRood filament 1.75mm Rollen
  • SignaalRood filament 1.75mm Rol

PLA SignaalRood

19.95 inclusief BTW

1.75mm Opties selecteren2.85mm Opties selecteren

Premium ABS filament Signaal Rood

3D printen wordt steeds populairder, en de technologie wordt steeds meer beschikbaar. Ook voor de gewone consument. Het wordt niet langer gebruikt bij geavanceerde producties. Amateurs kunnen tegenwoordig ook gewoon werken met 3D printing voor een betaalbare prijs. Het is wel belangrijk om de juiste materialen uit te kiezen voor 3D printing. Premium ABS Signaal Rood is een van onze printmaterialen. Premium ABS Signaal Rood is een plastic soort die wordt gemaakt van aardolie. ABS staat voor Acrylonitrile-Butadiene Styrene. Te zien aan deze naam is dat het een synthetische stof betreft die niet plantaardig en niet milieuvriendelijk is. PLA (Polyactic Acid) is dat wel. Het wordt dan ook geproduceerd aan de hand van maïs producten of suikerbiet producten. Er komt vijftig procent minder koolstof di oxide vrij bij de productie van PLA filamenten. Ook wordt er zestig procent minder fossiele brandstof gebruikt. ABS heeft echter bepaalde kwaliteiten die niet vervangen kunnen worden door PLA.

Beste prijs
Vanaf € 100,- gratis verzending
Uitstekende service met omruilgarantie

Product Description

Productkenmerken ABS Filamenten

PLA is van zichzelf vrij broos. Het gaat ook niet zo lang mee als ABS. ABS filamenten zijn taaier en harder. Ze kunnen gebruikt worden om auto-onderdelen te maken, machine onderdelen, speelgoed, gereedschappen, en al dat soort dingen. ABS is impact-bestendig, en kan goed tegen schokken en stoten. Ook is ABS bestendig tegen hogere temperaturen dan PLA. Het behoort wel onder hogere temperaturen geprint te worden. Alleen dan bereikt het de juiste toestand om gedrukt te worden. Deze temperaturen bedragen 220 graden celcius tot 270 graden celcius, met een aanrader van 250 graden celcius. Ook is het handig om een printer te hebben met een printerbed dat zichzelf warm kan maken. Want op deze manier kan het ABS filament premium signaal rood minder vervormingen oplopen. Dit gebeurt namelijk nog al eens tijdens het afkoelingsproces. Deze vervorming heet warpen. Warpen moet ten alle tijde voorkomen worden, want het verpest het eindresultaat.

Verpakking Premium Signaal Rood ABS Filament

Het Premium Signaal Rood ABS filament wordt uitermate zorgvuldig ingepakt. Er wordt voor gezorgd dat er geen vocht, geen lucht en geen licht bij het filament komt. Al deze factoren kunnen de kwaliteit van het product namelijk aantasten. UV licht, bijvoorbeeld, reageert met het plastic zodat de kleur verandert. Dit willen wij koste wat kost voorkomen. De filamenten worden in spoelen gewikkeld met een diameter van 2.85 en van 1.75 mm. Er kan 5% van deze diameter worden afgeweken, maar niet meer. Ook van de rondheid kan maximaal 5% worden afgeweken. Hierop wordt zorgvuldig gecontroleerd. De gewichten van de spoelen zijn standaard 750 g, 1 kg, 2.3 kg, 4.5 kg, of 8 kg. In overleg kunnen deze waarden veranderd worden, maar alleen als groot wordt afgenomen.

Aanvullende informatie ABS Filament Signaal Rood

Aceton is zeer geschikt om ABS mee te bewerken. Hiermee kun je het oppervlak egaler maken. Als er onregelmatigheden op het oppervlak zijn, raden we dit ook aan. Maar let er dan wel op dat in dit proces dampen vrijkomen die giftig zijn om in te ademen. ABS premium filament signaal rood kan lang bewaard worden. Maar doe dit wel in een koele, donkere en vocht vrije ruimte.

Additional Information

Materiaal

PLA

Soort

Basic

Kleur

Rood

Ral code kleur

RAL 3001

Merk

MTB3D

lengte bij 1.75mm

360 meter

lengte bij 2.85mm

150 meter

print-temperatuur

220°C-270°C

platform-temperatuur

90°C-110°C

rondheid

>95%

tolerantie bij 1.75mm

0.05mm

tolerantie bij 2.85mm

0.1mm

dichtheid

1.03 g/cc

spoeldiameter

200 mm

spoelgat-diameter

50.5 mm

spoel breedte

55 mm

Diameter

1.75mm, 2.85mm

spoel leeggewicht

215 g

netto-gewicht

0.75 kg

bruto-gewicht

1.1 kg

brand

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “PLA SignaalRood”

Bekijk hier de richtlijnen voor een review

Plus en minpunten

Beveel je dit product aan?

Product wordt aan winkelmandje toegevoegd

Review richtlijnen

Wij horen graag je mening! Door je ervaring te delen help je andere klanten, zo maken we het elkaar allemaal wat gemakkelijker! Voor een goede review zijn wel een aantal richtlijnen:

Je review wordt niet geplaatst in een (of meerdere) van de volgende gevallen: