Home » Producten » ABS » Premium ABS Wit
  • Wit filament 1.75mm Rol
  • Wit filament 1.75mm Rollen
  • Wit filament 2.85mm Rol
  • Wit filament 1.75mm Rol
  • Basic ABS Wit 3D Print Voorbeeld
  • Wit filament 1.75mm Rol

Premium ABS Wit

23.95 21.95 inclusief BTW

1.75mm Opties selecteren2.85mm Opties selecteren

Premium ABS filament Wit

Als je wil 3D printen heb je de juiste materialen nodig. Er zijn verschillende opties. Voor 3D printen wordt geëxperimenteerd met verschillende soorten plastic. ABS en PLA zijn daar de twee meest gebruikte varianten van. ABS is een plastic dat wordt gewonnen uit aardolie. Daarom kun je het ook niet gemakkelijk afbreken op een natuurlijke manier. Wat je veel makkelijker biologisch kunt afbreken is PLA. PLA wordt namelijk ook gewonnen uit plantaardige oliën. Hoofdbestanddelen zijn dan maïs, of bijvoorbeeld suikerbieten. Daarom is het ook het geval dat er dampen vrijkomen bij het printen met ABS filamenten die je beter niet kunt inademen. Een ruimte waarin met ABS wordt geprint moet daarom goed geventileerd worden. Bij de productie van PLA wordt 60 % minder CO2 uitgestoten, en 50 % minder fossiele brandstof gebruikt. Het gas dat bij het printen met PLA vrijkomt is zoet van geur, en ruikt niet chemisch zoals ABS. Printen met PLA gaat ook sneller.

Beste prijs
Vanaf € 100,- gratis verzending
Uitstekende service met omruilgarantie

Product Description

Productkenmerken ABS Filamenten

Het ABS premium filament komt voor in 25 verschillende kleuren. Al deze kleuren zijn gebaseerd op de RAL index. Op deze manier kan de klant precies de kleur uitkiezen die hij of zij wenst. Er is ook een basic variant van het ABS filament. Deze variant is goedkoper, maar de kwaliteit van premium ABS filament is geoptimaliseerd. In vergelijking met PLA is ABS taaier en beter bestand tegen stoten en botsingen. PLA is vrij broos en gaat nogal eens kapot wanneer het op de grond valt, of onderhevig is aan een ander soort impact. ABS premium filament behoort te worden geprint onder hoge temperaturen. Deze variëren van 220 graden tot 270 graden celcius. 250 graden wordt aangeraden. Het is bovendien belangrijk om te printen met een printer die beschikking heeft over een verwarmd printbed. Deze printbedden zorgen er namelijk voor dat het premium ABS filament bijna niet warpt. Warpen is het kromtrekken van het plastic in de printer. Wanneer het product warpt laat het los van het printbed. Dit kan worden voorkomen door een verwarmd printbed te gebruiken en het filament te bevestigen met blauwe schilderstape of speciaal daarvoor bestemde 3Dlac. De filamenten worden uitvoerig getest in Nederland, en er worden Nederlandse standaarden van kwaliteitscontrole gehanteerd. Dat betekent dat alleen een afwijking van 5% in de rondheid, en in de diameter wordt getolereerd. Producten met een hogere deviatie komen niet door de controle.

Verpakking Premium WIt ABS Filament

Premium Wit ABS filament wordt geleverd in spoelen van 750 g, 1.0 kg, 2.3, 4.5 en 8.0 kg. De diameter is standaard 2.85 mm of 1.75 mm. Wanneer industriële hoeveelheden worden afgenomen, kan er worden overlegd over andere maten. Hierover kun je altijd bellen. De spoelen worden geseald met plastic, en er wordt een zakje silicagel aan toegevoegd. Dit geheel wordt verpakt in een kartonnen doos. Deze doos wordt ook weer geseald, zodat de verpakking lucht-, licht- en vochtdicht is.

Aanvullende informatie ABS Filament Premium Wit

Oneffenheden van het Premium Wit ABS filament kunnen worden verwijderd met een acetonbehandeling. De dampen die hierbij vrijkomen zijn wel slecht voor de gezondheid en kunnen beter niet worden ingeademd.

Additional Information

Materiaal

ABS

Soort

Premium

Kleur

Wit

Ral code kleur

RAL 9003

Merk

MTB3D

lengte bij 1.75mm

303 meter

lengte bij 2.85mm

114 meter

print-temperatuur

220°C-270°C

platform-temperatuur

90°C-110°C

rondheid

>95%

tolerantie bij 1.75mm

0.05mm

tolerantie bij 2.85mm

0.1mm

dichtheid

1.03 g/cc

spoeldiameter

200 mm

spoelgat-diameter

50.5 mm

spoel breedte

55 mm

spoel leeggewicht

215 g

Diameter

1.75mm, 2.85mm

netto-gewicht

0.75 kg

bruto-gewicht

1.1 kg

brand

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Premium ABS Wit”

Bekijk hier de richtlijnen voor een review

Plus en minpunten

Beveel je dit product aan?

Product wordt aan winkelmandje toegevoegd

Review richtlijnen

Wij horen graag je mening! Door je ervaring te delen help je andere klanten, zo maken we het elkaar allemaal wat gemakkelijker! Voor een goede review zijn wel een aantal richtlijnen:

Je review wordt niet geplaatst in een (of meerdere) van de volgende gevallen: