Home » Producten » ABS » Premium ABS Zilver
  • Zilver filament 1.75mm Rol
  • Zilver filament 1.75mm Rollen
  • Zilver filament 2.85mm Rol
  • Zilver filament 1.75mm Rol
  • Premium ABS Zilver 3D Print Voorbeeld
  • Zilver filament 1.75mm Rol

Premium ABS Zilver

23.95 19.95 inclusief BTW

1.75mm Opties selecteren2.85mm Opties selecteren

Premium ABS filament Zilver

Je kunt 3D printen met verschillende soorten materiaal. Er is van alles mogelijk, maar de meest voorkomende opties zijn ABS en PLA. Er zijn verschillende redenen om voor een van deze twee te kiezen. Elk heeft weer zijn eigen voor en nadelen. Ten eerste is ABS niet de meest milieuvriendelijke substantie. ABS wordt gewonnen uit aardolie, en dat is niet makkelijk afbreekbaar langs de natuurlijke weg. PLA daarentegen wordt gemaakt van plantaardige middelen, en is daarom onder de juiste omstandigheden afbreekbaar door de natuur. Maar ABS is wel geschikter voor bepaalde producten. Zo is ABS taaier en harder dan PLA, wat soms nogal een broze structuur kan hebben. ABS prints zijn impact-bestendig en kunnen bovendien redelijk goed tegen UV straling. UV straling desintegreert plastic namelijk vaak. Wat echter wel weer zo is, is dat premium ABS zilver minder glans bevat dan PLA.

Beste prijs
Vanaf € 100,- gratis verzending
Uitstekende service met omruilgarantie

Product Description

Productkenmerken ABS Filamenten

De ABS filamenten moeten op een hogere temperatuur worden geprint dan PLA filamenten. De aangerade temperaturen zijn tussen de 220 graden celcius en 270 graden celcius. Meestal wordt 250 graden celcius als maatstaf gehanteerd. Om succesvol te printen met ABS, moet de printer bovendien over een verwarmd printbed beschikken. Als het printbed namelijk niet wordt verwarmd, dan koelt het ABS filament niet op de juiste manier af, zodat het gaat warpen, oftewel kromtrekken. Dit vervormt het eindproduct en dat kan beter vermeden worden. We adviseren een printbed temperatuur van rond de 100 graden Celcius. De ABS filamenten zijn beschikbaar in 25 verschillende kleuren, waaronder deze. Ook bestaat er een premium en basic uitvoering. Premium houdt in dat de kwaliteit optimaal is. De diameters die worden gehanteerd zijn 2.85 mm en 1.75 mm. Voor beide diameters hanteren we een lage tolerantie van ongeveer 5 %. Ook wat betreft de rondheid hanteren we naar 95 %. Een product dat onder deze maatstaf zit accepteren we niet. Het filament wordt in Nederland geproduceerd en gecontroleerd door echte professionals. Daarom zal de kwaliteit ook altijd beter zijn dan ABS filamenten afkomstig uit bijvoorbeeld China.

Verpakking Premium Zilver ABS Filament

Het ABS filament in de premium variant wordt geleverd in spoelen van 750 gram. Ook bestaan er de opties van 1 kg, 2.3 kg, 4.5 kg en 8.0 kg. Wanneer je spoelen wenst van een ander gewicht, is dit in overleg altijd mogelijk, mits de afname hoog is. We leveren het product af in gesealde dozen. Binnen deze dozen zit het product, dat op zichzelf ook nog eens geseald is met silicagel. Op deze manier houden we de kwaliteit van het product optimaal, en komt het niet in contact met vocht, of een overdosis aan licht. Het product kan ook in een persoonlijke verpakking geleverd worden, en in individuele kleuren.

Aanvullende informatie ABS Filament Premium Zilver

Het is het beste om het product te bewaren op een droge locatie. Ook UV licht, ondanks de bestendigheid van ABS, heeft een negatief effect op de houdbaarheid van het filament. Op verzoek kunnen er overigens ook industriële hoeveelheden geleverd worden. Wanneer de oppervlakte van de ABS print te onregelmatig is, kan deze bovendien worden behandeld met aceton. Aceton maakt het oppervlak een stuk gladder en strakker. De damp die hier bij vrij komt is overigens wel giftig. Het is aan te raden om bij deze behandeling goed te ventileren.

Additional Information

Materiaal

ABS

Soort

Premium

Kleur

Zilver

Ral code kleur

RAL 9006

Merk

MTB3D

lengte bij 1.75mm

303 meter

lengte bij 2.85mm

114 meter

print-temperatuur

220°C-270°C

platform-temperatuur

90°C-110°C

rondheid

>95%

tolerantie bij 1.75mm

0.05mm

tolerantie bij 2.85mm

0.1mm

dichtheid

1.03 g/cc

spoeldiameter

200 mm

spoelgat-diameter

50.5 mm

spoel breedte

55 mm

Diameter

1.75mm, 2.85mm

spoel leeggewicht

215 g

netto-gewicht

0.75 kg

bruto-gewicht

1.1 kg

brand

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Premium ABS Zilver”

Bekijk hier de richtlijnen voor een review

Plus en minpunten

Beveel je dit product aan?

Product wordt aan winkelmandje toegevoegd

Review richtlijnen

Wij horen graag je mening! Door je ervaring te delen help je andere klanten, zo maken we het elkaar allemaal wat gemakkelijker! Voor een goede review zijn wel een aantal richtlijnen:

Je review wordt niet geplaatst in een (of meerdere) van de volgende gevallen: