Home » Producten » ABS » Premium ABS Zwart
  • Zwart filament 1.75mm Rol
  • Zwart filament 1.75mm Rollen
  • Zwart filament 2.85mm Rol
  • Zwart filament 1.75mm Rol
  • Basic ABS Zwart 3D Print Voorbeeld
  • Zwart filament 1.75mm Rol

Premium ABS Zwart

23.95 15.95 inclusief BTW

2.85mm Opties selecteren

Premium ABS filament Zwart

ABS staat voor Acrylonitrile-Butadiene Styrene. Het is een soort plastic dat voor 3D printen kan worden gebruikt. PLA (Polyactic Acid) is het andere soort plastic dat vaak wordt gebruikt voor 3D printen. ABS is niet erg milieuvriendelijk, maar heeft weer andere voordelen tegenover PLA. ABS is bijvoorbeeld minder broos. PLA is biologisch afbreekbaar, en zou onder de juiste omstandidheden gewoon weer terug in de natuur kunnen worden opgenomen. Voor ABS geldt dat niet. ABS wordt namelijk gewonnen uit aardolie. PLA wordt gewonnen uit maïsolie en andere plantaardige stoffen. Het is daarom ook niet verstandig om ABS in te ademen wanneer het wordt geprint. De dampen die dan vrij komen zijn niet alleen betrekkelijk giftig, maar ook vrij heet. ABS moet je printen op een relatief hoge temperatuur (hoger dan PLA). 250 graden celcius wordt meestal aangeraden. Ergens tussen 220 en 270 graden celcius is de standaard. Als je ABS niet goed laat afkoelen gaat het bovendien warpen. Het trekt dan krom. Maar ABS is daarentegen wel erg hard en stevig, en heeft, als het eenmaal geprint is, een lange levensduur.

Beste prijs
Vanaf € 100,- gratis verzending
Uitstekende service met omruilgarantie

Product Description

Productkenmerken ABS Filamenten

Je kunt met ABS allerlei dingen maken. Denk aan bijvoorbeeld het plastic voor gereedschap, boormachines, hamers, zagen et cetera. Maar ook auto-onderdelen, en onderdelen van machines worden van ABS gemaakt. Ook speelgoed laat zich makkelijk van ABS maken. Lego en Playmobil zijn daarvan een voorbeeld. De meeste standaardprinters ondersteunen ABS filamenten. Zolang zij werken met hogere smelttemperaturen en een verwarmd printbed, zouden ABS filamenten compatibel moeten zijn. Werken met blauwe schilderstape wordt aanbevolen, of 3Dlac kan gebruikt worden om het filament aan het printbed te plakken. ABS wordt uitvoerig gekeurd in Nederland, en de tolerantie bij 2.85 mm filamenten is 0.10 mm en bij 1.75 mm filamenten 0.05 mm. De rondheid is altijd minimaal 95 %. Zodoende is de kwaliteit superieur aan producten die bijvoorbeeld uit China afkomstig zijn. Daar is de kwaliteitscontrole eenvoudigweg minder uitvoerig.

Verpakking Premium Zwart ABS Filament

Het ABS filament wordt geseald samen met een zakje silicagel, zodat vocht niet in het filament wordt opgenomen. Dit geheel wordt dan in een kartonnen doos gestopt die op zichzelf ook weer wordt geseald. Dit vinden wij belangrijk omdat op deze manier de kwaliteit van ons product gewaarborgd blijft. De premium filamenten worden doorgaans geleverd in spoelen van 750 gram. Zwaardere spoelen zijn ook mogelijk, van 2.3 kg tot 4.5 tot 8. Zwaarder of anders kan worden geregeld in overleg. Telefoneer hierover, dat is geen probleem.

Aanvullende informatie ABS Filament Premium Zwart

Om aantasting te voorkomen kan het ABS filament het beste worden bewaard in een koele en droge omgeving. Tussen de 15 en 25 graden celcius wordt aangeraden. Ook kan teveel UV licht een negatieve invloed uitoefenen op het product. Het filament kan overigens ook ingesmeerd worden met aceton, om het oppervlak meer egaliteit te geven. Let tot slot op de ventilatie tijdens het productieproces. Voorkom het inademen van dampen. Dit kan negatieve consequenties hebben voor je gezondheid.

Additional Information

Materiaal

ABS

Soort

Premium

Kleur

Zwart

Ral code kleur

RAL 9017

Merk

MTB3D

lengte bij 1.75mm

303 meter

lengte bij 2.85mm

114 meter

print-temperatuur

220°C-270°C

platform-temperatuur

90°C-110°C

rondheid

>95%

tolerantie bij 1.75mm

0.05mm

tolerantie bij 2.85mm

0.1mm

dichtheid

1.03 g/cc

spoeldiameter

200 mm

spoelgat-diameter

50.5 mm

spoel breedte

55 mm

spoel leeggewicht

215 g

Diameter

1.75mm, 2.85mm

netto-gewicht

0.75 kg

bruto-gewicht

1.1 kg

brand

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Premium ABS Zwart”

Bekijk hier de richtlijnen voor een review

Plus en minpunten

Beveel je dit product aan?

Product wordt aan winkelmandje toegevoegd

Review richtlijnen

Wij horen graag je mening! Door je ervaring te delen help je andere klanten, zo maken we het elkaar allemaal wat gemakkelijker! Voor een goede review zijn wel een aantal richtlijnen:

Je review wordt niet geplaatst in een (of meerdere) van de volgende gevallen: