Home » Producten » Overig » PVA » PVA
  • printvoorbeeld PVA filament

PVA

39.95 inclusief BTW

1.75mm Opties selecteren2.85mm Opties selecteren

Premium PVA filament

Elke ervaren 3D print gebruiker heeft er wel eens mee gewerkt; Ondersteuningsmateriaal. Als de overhang hoek te groot wordt is er support materiaal nodig om ervoor te zorgen dat bijzondere objecten geprint kunnen worden.
Voor loodrechte vlakken werkt het support materiaal goed, maar bij complexe geometrieën zie je vaak dat ondersteuningsmateriaal een lelijke oppervlakte overhoudt na het verwijderen ervan. Dit probleem is eenvoudig te verhelpen met behulp van ons Premium PVA filament!
Dit is een polyvinylalcohol filament, welke oplost in koud water. Dit filament is alleen te gebruiken bij dual extrusion 3D printers zoals de Ultimaker 3 of de Prusa Pro C double extruder.
Het gebruik van een duel extrusion 3D printers is erg eenvoudig. In nozzle A gaat een standaard 3D print filament zoals PLA, ABS of PETG. In nozzle B plaats je het PVA filament. Bij het slicen van het object geef je aan dat de ondersteuning met de 2e nozzle geprint dient te worden. Na het printen leg je het object één nacht in een bak met water. De volgende dat heb je jouw object perfect geprint zonder restanten van support materiaal.
Behalve dat je geen restanten van het support materiaal ziet heeft PVA filament nog een erg groot voordeel. Je kan nieuwe objecten printen waarbij je normaal gesproken het support materiaal niet weg kunt halen. Denk bijvoorbeeld aan lagers of andere intern bewegende onderdelen. PVA filament biedt een nieuwe dimensie van vormvrijheid bij FDM 3D printen. Met ons materiaal ben je verzekerd van een stabiel printende PVA.

Beste prijs
Vanaf € 100,- gratis verzending
Uitstekende service met omruilgarantie

Product Description

Productkenmerken PVA Filamenten

Dit wateroplosbare filament heeft een aantal unieke eigenschappen tegenover gangbare PVA filamenten. Ten eerste is het materiaal niet alleen geschikt voor printen met PLA, maar hecht het ook aan onder andere PET, PET-G en ABS. Dit verhoogt het aantal toepassingen waarin dit filament gebruikt kan worden enorm. Let hier op als je op zoek bent naar een geschikt PVA filament. Ten tweede is dit materiaal thermisch stabieler. Dit verminderd het aantal falende prints aanzienlijk. Deze eigenschap is gecreëerd door modificaties te doen aan het ruwe basismateriaal polyvinyl alcohol. Het materiaal is niet giftig en is biologisch degradeerbaar. Deze technische eigenschappen maken het tot een filament dat je echt zou moeten proberen. De print temperatuur licht tussen de 180 en 205 graden Celsius. Het is belangrijk om niet hoger te gaan dan 225 graden Celsius. Als je dit doet zal het materiaal kristalizeren waardoor het niet meer vloeit en minder goed oplost in water. Een heated bed wordt aanbevolen op een temperatuur tussen de 35 en 60 graden Celsius. Je kan het materiaal oplossen in water tot 70C.

Verpakking Premium PVA Filament

Bij dit wateroplosbare materiaal voor 3D printen is de verpakking extreem belangrijk. Een slechte verpakking zorgt er namelijk voor dat het materiaal al oplost voordat het is gebruikt. De spoel is droog en luchtdicht verpakt. Vervolgens is het ter bescherming van het product in een gesealde kartonnen box geplaatst. PVA filament komt normaal op een netto gewicht van 0.75 kilogram. Persoonlijke verpakkingen zijn zeker mogelijk.

Aanvullende informatie PVA Filament Premium

Dit product is geschikt voor alle FDM 3D printer met dual extrusion. Het oplossnelheid is afhankelijk van de totale contact oppervlakte tussen de support structuur en het water. Het is ook afhankelijk van de temperatuur van het water. Een hogere temperatuur zorgt ervoor dat het PVA filament sneller oplost.

Additional Information

Materiaal

PVA

Kleur

Transparant

Merk

MTB3D

lengte bij 1.75mm

170 m

lengte bij 2.85mm

64 m

print-temperatuur

180°C-205°C

Diameter

1.75mm, 2.85mm

platform-temperatuur

35°C-60°C

rondheid

>95%

tolerantie bij 1.75mm

0.05mm

tolerantie bij 2.85mm

0.1mm

dichtheid

1.22 g/cc

spoeldiameter

200 mm

spoelgat-diameter

50.5 mm

spoel breedte

55 mm

brand

spoel leeggewicht

215 g

netto-gewicht

0.5 kg

bruto-gewicht

0.5 kg

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “PVA”

Bekijk hier de richtlijnen voor een review

Plus en minpunten

Beveel je dit product aan?

Product wordt aan winkelmandje toegevoegd

Review richtlijnen

Wij horen graag je mening! Door je ervaring te delen help je andere klanten, zo maken we het elkaar allemaal wat gemakkelijker! Voor een goede review zijn wel een aantal richtlijnen:

Je review wordt niet geplaatst in een (of meerdere) van de volgende gevallen: