Refil filament

/Refil filament
Refil filament2017-04-01T16:11:25+00:00

Refil filament

3D printen is het begin van een nieuwe industriële revolutie. Waarom kan deze revolutie niet duurzaam zijn? Veel van ons plastic beland op de vuilnisbelt of eindigt in rivieren, zeeën, bossen en zelfs in dieren zelf. Slechts een klein gedeelte van als ons geproduceerde plastic wordt gerecycled. Plastic afval is een groot probleem en het botst met ons ecosysteem. Daarnaast is plastic veelal gemaakt van aardollie wat niet oneindig herbruikbaar is. Het is dus belangrijk om verantwoordelijk om te gaan met onze grondstoffen. Het is dus belangrijk om plastic te recyclen. 3D printen met gerecycled ABS biedt de mogelijkheid om plastic afval te recyclen met een unieke vormvrijheid. Een plastic lamp of een bloemen vaas kan minder belastend zijn met behulp van ReFil ABS filament

Gerecycled PET filament van doorzichtige PET flessen

Refil PET filament is gemaakt van oude PET flessen. Het filament bestaat tot aan wel 90% uit gerecycled materiaal. Na langdurig testen en optimaliseren is daar een premium kwaliteit PET filament uit voortgekomen.

Het print heel gemakkelijk. Het is sterk, flexibel en kent haast geen warping tijdens het printen. Verder is het een heel schoon plastic; het stinkt niet tijdens het printen en het mag in contact met voedingsproducten te komen.

refil-pet-filament-gerecycled

Gerecycled ABS filament van auto dashboards

Refil ABS filament is een 100% gerecycled product en gemaakt van auto dashboard, deurpanelen en andere gerecyclede ABS auto onderdelen. Na jaren van ontwikkelen is het in 2015 op de markt gekomen. In hetzelfde jaar wint Refilament de prijs voorde beste materiaal ontwikkeling op de Europese 3D print beurs in Berlijn. De kwaliteit van dit filament is net zo goed als dat van andere premium ABS merken. Nadat het filament verwarmd is geweest heeft het een matte finish. Gerecycled ABS filament is te gebruiken op alle soorten FDM 3D printers.

refil ABS gerecycled filament

Verpakking Refil filament

Het product is duurzaam, dus de verpakking ook! De spoel is gemaakt van gerecycled karton. Gooi het netjes weg in de papierbak en het kan weer opnieuw gebruikt worden. Elke spoel bevat 750 gram filament en wordt netjes verpakt in een beschermende doos. Uniek aan de verpakking is dat je uit de doos labels kunt halen om aan je print te doen. Hiermee laat je de hele wereld zijn dat jij verantwoord 3D print.

Aanvullende informatie Refil filament:

Doordat er geen giftige toevoegingen worden gedaan geeft elke spoel filament zijn eigen unieke uitstraling. Elke batch is speciaal door de herkomst van de gerecyclede grondstof. Maak je geen zorgen over de variaties in printkwaliteit per batch. Deze is voor alle batches even goed. Alle materialen in dit filament zijn REACH en RoHS gedocumenteerd. Dit betekent dat bekend is waar het materiaal wordt gemaakt en waar het vandaan komt.

  • refil-gerecycled-pet-filament-kopen

    Gerecycled PET filament

    34.00 incl. BTW
    Opties selecteren Details
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
De waardering van www.goedkope3dfilamenten.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 203 reviews.