Home » Producten » Overig » Hout » Woodfill Walnoot
  • Woodfill Walnoot filament 1.75mm Rol
  • Woodfill Walnoot filament 1.75mm Rollen
  • Woodfill Walnoot filament 1.75mm Rol
  • Woodfill Walnoot filament 1.75mm Rol

Woodfill Walnoot

25.95 inclusief BTW

1.75mm Opties selecteren2.85mm Opties selecteren

Premium Hout Walnoot filament

Een opkomende trend in 3D printen is het gebruik van sustainable en gerecyclede materialen. Filamenten gemaakt uit gerecyclede PET flessen, uit gerecyclede dashboards van auto’s, hout en hennep zijn allemaal producten die nu verkrijgbaar zijn. Uiteraard ook bij ons. We leveren 3 kleuren hout binnen ons assortiment: Walnoot, Es en Walnoot. De basis van de Premium hout filamenten is PLA. Aan deze basis zijn woodfibers toegevoegd, waarmee de 3D prints niet alleen als echt hout voelen, maar ook ruiken!

Ook de kleur ontstaat direct door deze toegevoegde houtvezels. Altijd al een notenhouten dashboard in je auto willen hebben? Dat kan nu. Scan het, print het en maak de blits met een superluxe walnoten-hout geprint dashboard.

Vanwege de PLA basis is 3D printen met dit filament niet moeilijk en komt er nauwelijks warping voor. Met afstand is dit 1 van de beste hout printende filamenten in de markt.
Wil je ook met natuurlijk filament gaan werken, dan is dit woodfill artikel absoluut aan te bevelen.

Beste prijs
Vanaf € 100,- gratis verzending
Uitstekende service met omruilgarantie

Product Description

Productkenmerken Hout Walnoot Filamenten

Voor Premium wood filament is de temperatuur om te printen wat lager dan van normaal PLA. Printen met een temperatuur van 205 tot 235 graden Celsius gaat goed.
We raden wel aan om alleen maar nozzles groter dan 0.4mm te gebruiken. Omdat dit filament echte houtstukjes zitten die er bij een diameter kleiner dan dat, moeilijk uit kunnen komen. Tevens adviseren we een printplatform te gebruiken wat verwarmd is tussen de 60 en 35 graden Celsius.
Warping komt bijna niet voor, daar het basis component PLA is. Warping kan ertoe lijden dat het printobject van het printbed loslaat, of dat de printnozzle beschadiging van een eerdere printlaag veroorzaakt. 3D Printing is met dit materiaal echter wel mogelijk zonder verwarmd printplatform.

Doordat de productie doorlopend wordt gecontroleerd is de tolerantie slechts 0.05mm bij 1.75mm en 0.1 mm bij 2.85 mm filamenten. Deze filamenten zijn dan ook perfect te gebruiken als bijv. Delta Tower houten filamenten of als Leapfrog hout filament.

Verpakking Premium Hout Walnoot Filament

Het filament komt in sterke dozen. Daarmee bereiken we dat het artikel ongeschonden aankomt, waarmee het mooi in je etalage is ten toon te stellen. Vanzelfsprekend is het product evenals onze andere filamenten keurig geseald en goed afgesloten van de buitenomgeving. Daardoor blijft het lang goed in de verpakking.

Aanvullende informatie Hout Walnoot Filament Premium

Na het printen kun je beter dit filament meteen uit de printkop verwijderen. Dit helpt verstoppingen voorkomen. Wanneer je 3D printer vastslaat, of wanneer de 3D print onverhoopt niet lukt, is het lastig om dit filament uit de nozzle te krijgen. Het best blijf je in de buurt om in te grijpen, indien nodig. Dat kan je een hoop extra schoonmaak besparen. We raden tevens dan ook sterk aan om er met

Additional Information

Materiaal

Woodfill

Kleur

Bruin

Merk

MTB3D

lengte bij 1.75mm

198 m

lengte bij 2.85mm

75 m

print-temperatuur

205°C-235°C

platform-temperatuur

35°C-60°C

rondheid

>95%

tolerantie bij 1.75mm

0.05mm

tolerantie bij 2.85mm

0.1mm

dichtheid

1.2 g/cc

spoeldiameter

200 mm

spoelgat-diameter

50.5 mm

Diameter

1.75mm, 2.85mm

spoel breedte

55 mm

spoel leeggewicht

215 g

brand

netto-gewicht

0.5 kg

bruto-gewicht

0.5 kg

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Woodfill Walnoot”

Bekijk hier de richtlijnen voor een review

Plus en minpunten

Beveel je dit product aan?

Product wordt aan winkelmandje toegevoegd

Review richtlijnen

Wij horen graag je mening! Door je ervaring te delen help je andere klanten, zo maken we het elkaar allemaal wat gemakkelijker! Voor een goede review zijn wel een aantal richtlijnen:

Je review wordt niet geplaatst in een (of meerdere) van de volgende gevallen: